Hírlevél feliratkozás
Egészség

A betegségek lelki okai

lelki okok, betegség, lélek, párkapcsolat, herpesz, vese

Ma már általánosan elfogadott tény, hogy betegségeink mögött lelki okok húzódnak meg.

De vajon hogyan játszódik le ez a folyamat? Nézzünk egy kicsit a jelenségek mögé!

Minden, ami a fizikai világban testet ölt, előtte már megjelent a gondolatainkban. Életünk folyamán számtalan tervet hozunk létre. Kiszínezzük magunkban, kidolgozzuk a részleteit, látjuk, érezzük, szinte tapintjuk. Örülünk neki, dédelgetjük, átéljük, feltöltjük érzelmekkel, vagyis a finom anyagi (gondolati) szinten megalkotjuk azt. Tervezünk, vágyakozunk. Vágyakozásunkat érzelmi feszültség kíséri, mely a megvalósuláskor oldódik bennünk – optimális esetben.stressz

De mi történik akkor, ha valahol megakad, ha valahol megakasztjuk ezt a folyamatot? Például szeretnénk egy harmonikus párkapcsolatot, de nem merjük felvállalni a bennünk ugyanolyan erővel működő függetlenségi vágyunkat, mert félünk, hogy ezzel együtt már nem fogadnak el minket.

Elnyomjuk tehát magunkban a függetlenség vágyát, nem élünk meg egy bennünk létező minőséget. Ez a minőség, energia szeretne megnyilvánulni, mi azonban gondosan elrejtjük még magunk előtt is. Ezek az elfojtott tartalmak aztán csoportokba rendeződnek, egyre több energiát fordítunk arra, hogy ne kerüljenek a felszínre. A feszültség egyre elviselhetetlenebbé válik, és amikor elér egy bizonyos energetikai szintet, már nem tehetünk semmit. Ekkor jelennek meg a meg nem élt lelki minőségek fizikai tünetek formájában.

A gyógyító a testi tünetekből tud következtetni a mögötte meghúzódó lelki tartalmakra. Párkapcsolati problémáknál például a bőrtünetek arra hivatottak, hogy taszítsák a nem kívánt érintést, a herpesz az intim közeledést igyekszik kellemetlenné tenni, a gombóc a torokban jelzi, hogy valamit nagyon ki kellene mondani, ezt azonban blokkolja a félelem. A vesefájdalmak egyértelműen a szeretet áramlásának problematikájára utalnak.

A betegségek kialakulásának megelőzésében éppen ezért nagyon nagy jelentősége van az önismeretnek. Az önismeret segít nekünk abban, hogy tudjuk, mik az értékeink, hol húzódnak énünk határai, mi az, ami nélkülözhetetlen számunkra, mik lesznek a tetteink következményei. A kellő szellemi és érzelmi rugalmasság hozzásegít minket ahhoz, hogy a lelki tünetek érzékelésekor ráébredjünk, valamit változtatnunk kell az életünkön, mert ha ez nem történik meg, megjelennek a komolyabb figyelmeztetések, méghozzá betegségek formájában.

(Bodó Melinda)

Kapcsolódó cikkek:


 Kapcsolódó információk

Cikkek

A magány és az egészségünk
Só: mennyi kell belőle?
Harmónikus párkapcsolat
Mesés párkapcsolat
A lábdagadás okai

       

Események

Spirituális Lélekgyógyász képzés
Művészetterápia, önismeret
Jógatanfolyam kezdőknek haladóknak és gyakorlóknak
Párkapcsolat: a Nagy Hazugság
Egésznapos Család és rendszerállítás

Szakértők

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS