Hírlevél feliratkozás
Életmód

Újra és újra a méregtelenítésről

böjt, diéta, méregtelenítés

Általános szabály, hogy méregtelenítési napok után ne együnk, igyunk mértéktelenül,

A tavaszi méregtelenítést ugyan érdemes a húsvéti ünnepekkel párhuzamosan csinálni, hiszen hagyományosan is ekkor volt az ideje. Mégsem lesznek talán haszontalanok ezek a gondolatok május végén sem!
 
Általános szabály, hogy méregtelenítési napok után ne együnk, igyunk mértéktelenül, hiszen azzal csak megterheljük a szervezetünket.
 
Akár vallásosak vagyunk, akár nem, tavasszal kimondottan ajánlott salaktalanítani a szervezetünket, és megtisztulnunk a lerakodott salakanyagoktól testi és lelki szinten egyaránt. Nem csupán tisztább lesz a szervezetünk és regenerálódnak a sejtjeink, de életerőnk is megújul, és teljesen feltöltődünk energiával. A népi hagyomány szerint "fentről kezdjük a sepregetést", azaz a gondolataink nagytakarításával kezdjük a tavaszi méregtelenítést.

A tavaszi méregtelenítés egy program, amely több módon kivitelezhető. Mindannyiunk életmódja, szervezete, akaratereje más - az alábbi lehetőségek közül az egyik mindenki számára megvalósítható. Terhes nőknek tilos a méregtelenítés, és azoknak, akik akármilyen betegségben szenvednek, csakis orvosi engedéllyel vállalják fel!

böjt - az igazi böjt ideje alatt nem szabad enni, csakis folyadékot inni. A folyadék lehet víz, gyógyteák, frissen (házilag!) préselt gyümölcs és zöldséglevek. Hetente egyszer böjtöljünk, de ne munkanapon! A böjt előtti és azt követő napokon ne igyunk alkoholt és ne együnk húst (de lehetőleg semmi állati eredetű ételt sem).
egynapos méregtelenítés - hetente egyszer hagyjunk el minden állati eredetű ételt, azaz csakis zöldségeket, gyümölcsöket, magokat és mogyorókat együnk, lehetőleg nyersen. Igyunk sok folyadékot - vizet, gyógyteákat, frissen préselt zöldség és gyümölcsleveket.
háromnapos méregtelenítés - kéthetente tartsunk 36 órás méregtelenítést (lehetőleg hétvégén). Ehetünk leveseket tészta nélkül, főzelékeket és egyéb nyers ételeket - de se húst, se más állati eredetű ételt nem szabad enni. Továbbá ki kell hagyni a cukrot és finomított lisztből készült ételeket is. Inni csakis vizet, gyógyteákat és frissen préselt zöldség-gyümölcs leveket szabad.
egyhetes méregtelenítés - ez egy fokozatos méregtelenítő program, sok dietetikus szerint a leghatásosabb. Egy hétig nem ehetünk húst, cukrot, finomított lisztből készült ételeket, nem ihatunk koffeint vagy alkoholt. A hetet hallal, tojással vagy sajttal kezdjük, másnap ehetünk valami hús nélküli főtt ételt, a következő nap csakis nyers zöldségeket és gyümölcsöket, amit egy böjt nap tetőz - utána megismételjük a napokat visszafele.
egy hónapos méregtelenítés - ugyanaz, mint az egyhetes, csak a periódusok hosszabbak - azaz az első tíz napon ehetünk halat, tojást és tejtermékeket, amit egy tíznapos gabona, gyümölcs, zöldség diéta követ, majd az utolsó tíz napban fokozatosan visszatérünk az állati eredetű ételekre - először tejtermékekre, majd tojásra, majd halra, majd szárnyasokra. Se koffeint, se alkoholt nem szabad fogyasztani - természetesen cukrot sem, és finomított lisztet sem. Ez a változat csak tapasztalt méregtelenítőknek ajánlott, vagy azoknak, akik kiváló önfegyelemmel rendelkeznek.

A tavaszi méregtelenítés egy teljes program - azaz nem csak belülről (testi-lelki/ hanem kívülről is tisztítsuk meg testünket.
• Használjunk természetes bőrápolási termékeket, vagy készítsünk házilag készült ápolási szereket, hiszen az átlag termék tele van vegyszerekkel, amelyek felszívódhatnak a bőrön keresztül a vérbe.
• Méregtelenítési napokon szaunázhatunk vagy lefekvés előtt sós vagy szódabikarbónás vízben fürödhetünk - mindkét változat serkenti a méregtelenítés folyamatát. (böjtnapokon nem szabad szaunázni!)
Masszíroztassunk - a masszázs is segíti a méregtelenítést.
• Célszerű egy kolon-hidroterápiára is elmenni - a felhalmozódott salakanyagtól megszabadulni.
Mozogjunk - Menjünk sétálni! Az erdőben való sétát ajánlanám kiemelten . A leghatásosabb méregtelenítő mozgás azonban a jóga.
• Végezzünk méregtelenítő lélegzést - lélegezzünk be mélyen kb. 5 másodpercig, majd ki ugyanennyi ideig. Ismételjük meg minimum tízszer, és a lélegzetek idejét hosszabbítsuk. Amikor belélegzünk, mondhatjuk: "belélegzem a friss, tiszta éltető erőt, és kifújom az elfáradt energiát, és megszabadulok minden felesleges tehertől, salakanyagtól.

Pókné Ági - Zöld Sziget ÉletmódszaküzletKapcsolódó információk

Cikkek

Tisztítókúra, böjt...
Antioxidáns ABC II.
Búzafűlé az örök ifjúságért
Méregtelenítés
90 napos diéta

       

Események

Egészség-péntek
Egészség nap

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS