Hírlevél feliratkozás
Mozgás

Testünk emlékezete

stressz, mozgás, mozgás terápia, táncterápia, test

Minden napi viselkedésünket nagymértékben meghatározhatják múltunk traumái...

Szerző

Peti Mária
grafológus

Stressz oldó mozgáscsoport indul azok számára, akik keresik az önfeledt mozgás jelenbe hozó erejét, az együtt táncolás élményét; szeretnének közelebb kerülni saját belső világukhoz, kapcsolatba kerülni saját erőforrásaikkal az önkifejezésnek ezen az ősi nyelvén keresztül.

Mai, minden napi viselkedésünket, automatizmusainkat nagymértékben meghatározhatják a múltban elszenvedett traumáink, negatív tapasztalataink, amelyek tudatos énünk számára már nem elérhetőek. De ezek az információk megőrződnek a testben, a sejtmemória szintjén. A testünk mindenre emlékszik.

Ezekkel a rég elfeledett, eltemetett élményekkel tudunk kapcsolatba kerülni a szabad tánc folyamatában, lehetőséget adva-kapva arra, hogy megváltoztassuk a hozzájuk fűződő kapcsolatunkat.

A táncban való vizsgálódás során ráébredhetünk, hogy ezeknek a régi sebeknek a segítségével fejleszthetjük én-erőinket, hogy képesek legyünk a problémáinkat megérteni, más megközelítésben látni, elfogadni, s átalakítani.

Ezen keresztül közelebb kerülhetünk önmagunkhoz, lehetőséget teremtve a régi sebek gyógyulásához, megtalálhatjuk az utat belső,kreatív teremtő erőnkhöz. Rálelhetünk a test, a lélek és a szellem harmóniájára.

A foglalkozások alatt, olyan kifejezésformákat élhetünk át, amire a megszokott, mindennapi életünkben nincs mód, így intenzív mozgásos és lelki élményekre tehetünk szert. Ez segíthet a stresszeink oldásában és felhasználhatjuk önismeretünk fejlesztésében.

A találkozások alkalmával sokat mozgunk, táncolunk, s a lehető legkevesebbet beszélünk. Nem kész mozdulatokat, koreográfiát használunk, hanem mindenki a saját tempójában, ritmusában szabadon mozog. Felhasználhatjuk a mozgás legelemibb részeit a lépéstől, a testsúly áthelyezéstől, egyszerű billegéstől kezdve, a legbonyolultabb balett, vagy breaktánc mozdulatokig, a testünk, lelkünk igényei, lehetőségei szerint.

Más feladatokban kapcsolatba kerülhetünk a csoport többi tagjával, ami lehetőséget biztosít arra, hogy társas viszonyulásainkat is szemügyre vegyük. Ebben a csoporttagok nagyon sok segítséget nyújtanak egy másnak.

A táncban, ebben a legősibb kifejezés formában egy szabad térben találkozunk magunkkal, megszólítjuk életösztön energiáinkat, ezáltal megismerhetjük önmagunkat és sebeink gyógyulhatnak.

Mikor a kifejezésben, a táncban egy blokád koreográfiává változik, az ember újra kapcsolatba kerül alkotó forrásaival, visszatáncolja magának a választás jogát, hogy elfogadja magát olyannak, amilyen, vagy megváltozzon." /Gürtler/

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Életünk sakktáblája I.
Légzéssel az egészségért
A harmonikus mozgás
Hőségriadó: mit jelent?
Bach-virágterápia a boldog gyermekkorért

       

Események

Spirit Revolution- Szellemi, Tudati forradalom
SPORTOS CSÜTÖRTÖK Évadnyitó nyílt nap a MediBall Clubbal
Csung Jüan csikung II-es , Debrecen
CSEND tábor
I. MediBall Országos Bajnokság

Szakértők

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS