Hírlevél feliratkozás
Életmód

Életünk sakktáblája I.

egészséges táplálkozás, egészséges életmód, mozgás, élelmiszer, adalékanyagok

Elgondolkoztam! Töprengésem eredményét szeretném veletek megosztani!

Elgondolkoztam! Töprengésem eredményét szeretném veletek megosztani!
Remélem, másokat is töprengésre késztetek ezzel!
Nem tudom, miért, de érdekes hasonlat jutott eszembe...

Az a helyzet, hogy az életünk olyan mintha egy sakktáblán játszódna. Egyszer fenn, egyszer lenn. A fehér mező jelenti a pozitív dolgokat, a fekete mező a negatívumokat. Mi vagyunk a sakkfigurák, akikkel a két „nagyüzem” játszik.

Az egyik az élelmiszergyártók, a másik a gyógyszeripar. Ha jól érzed magad, a világos mezőn áll a bábud, ha rossz a közérzeted, a feketemező a talaj alattad. Közben rabja vagy az íz érzékelő bimbóidnak, amivel a játékosok teljesen tisztában vannak, és ezt kihasználva terelgetik az életedet.

Ha fogy az erőd, akkor szaladsz fűhöz, fához (orvos, gyógyszerész, természet gyógyász), és várod a segítséget a csodapiruláktól. Néhány évig működik is a stratégia, de a végén elfogy az energiád, „leütnek” és vége a játéknak, de csak számodra. Mindig lesznek újabb bábuk, akikkel lehet játszani. Rajtad áll, hogy belépsz-e ebbe a mókuskerékbe, vagy magad veszed kezedbe a sorsod, TE teszel ellene, és nem engeded, hogy mások döntsenek felőled.

A második világháború előtt nagyon sok ember küszködött különböző szív-, érrendszeri panasszal, cukorbetegséggel, izületi problémákkal. A háború után ezek a betegségek lassan, folyamatosan eltűntek, szinte maguktól szűntek meg. Nem csoda, hiszen nem nagyon volt mit enni. Leredukálódott a választék a kenyérre, a burgonyára, és a kukoricára. Ha bele gondolunk, mindhárom növényi eredetű táplálék. Ezek fogyasztásával, mintha mindenki böjtölt volna. Kimaradt az emberek életéből a nehéz ételnek számító étkek. A szervezet nem volt túlterhelve, és önmagát gyógyította meg.

Az újjáépítések után az emberek újra élni kezdtek. Egyre több ételhez jutottak hozzá, és egyre változatosabban kezdtek táplálkozni. Miután nem jött több, az emberiséget tizedelő háború, különböző járványok, így a lakosság száma folyamatosan nőtt. A túlnépesedés miatt az élelmiszeripar fejlődésnek indult, és rohamosan próbálta növelni termékei kínálatát. Egyes kutatók vizsgálatai alapján arra a következtetésre jutottak, hogy nincs a bolygónkon annyi mezőgazdasági terület, amelynek a művelésével hozzá lehetne jutni annyi táplálékhoz, amennyi a megnövekedett lakosságot ki tudja szolgálni.

Ekkor, már nem kellett sok ahhoz, hogy valakinek az eszébe jusson, mi a megoldás. Olyan táplálékot kell előállítani, amelyeknek az íze tökéletesen hasonlít az eredeti táplálékhoz (vagy még jobb!), de köze szinte semmi a valódihoz. Ráadásul az előállítási költsége is kisebb, így nagyobb az árrés. Sikerült nekik! A gyorsuló élet tempó is segítette ezeknek a táplálékoknak az elterjedését. Mennyivel egyszerűbb a gyors ételeket elfogyasztani és sietni tovább, minthogy magunk készítsünk természetes alapanyagokból megfelelő táplálékot szervezetünk számára.


Írta: Szabó Csilla

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Új év, új és egészséges élet!
Gyógyulni akár fél lábon is lehet
A teljesítőképességünk határa
Lassítsuk az áramot!!!
A szója trónfosztása

       

Események

I. MediBall Országos Bajnokság
Almamag-Híd Egészségfesztivál
HÍD AZ EGÉSZSÉGHEZ Bemutatkozó Egészségfesztivál
Tanulj meg bánni az energiáiddal!

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS