Hírlevél feliratkozás
Mozgás

Búzafű és testépítés

búzafűlé, táplálkozás, méregtelenítés, klorofil, búzafű, fehérje, edzés, protein

A búzafűben valamennyi - a szervezet számára fontos - fehérje nagy mennyiségben megtalálható.

Ezek együtt is működnek. Az izolált fehérjék bevitele általában hatástalan, néha pedig káros. Ha az ételben csak kevés esszenciális fehérje fordul elő, a szervezet nem képes a szövetek és a szervezet anyagainak felépítéséhez szükséges sejtépítő köveket előállítani.

A búzafűben kb. 25% fehérje fordul elő. Ez lényegében több, mint a tojásban vagy a húsban levő 16%. Gondoljunk arra, hogy a szarvasmarha honnan szerzi táplálékát? A fűből! A gabonafűnek van a legmagasabb fehérjetartalma az összes rendelkezésre álló fű közöl.búzafű

Nem elég, ha egy élelmiszer sok fehérjét tartalmaz, biológiailag is aktívnak kell lennie. Ezt a testépítők nagyon jól tudják.

A friss gabonafű többek között a következő enzimeket tartalmazza:

  • proteázok - elősegítik a fehérjék emésztését
  • citokróm-oxidáz - antioxidáns, a sejtlégzés elengedhetetlen eleme
  • amiláz - elősegíti a keményítő emésztését
  • lipáz - zsírbontó enzim
  • fikocianin - segíti a vérképzést
  • transzhidrogenáz - segít a szívizomzatnak
  • SDO (szuper-oxid-dimutáz) - valamennyi sejtben megtalálható, fékezi a sejtöregedést, szabad gyökfogó
  • melatonin - ez a hormon az összes életfolyamatról "gondoskodik". Fiatalító hatása az általa kedvezően befolyásolt folyamatok - főleg az immunrendszer erősítésének - következménye.

Jó tudni!

A gabonafűben levő fehérje sokkal könnyebben emészthető, mint a húsban található. A fehérjék fogyasztásánál nem csak a biológiai vegyértékre, hanem arra is gondolni kell, hogy az állati eredetű fehérjékkel egy időben nagy mennyiségű nem kívánt kísérőanyag is kerül szervezetünkbe: a purin, koleszterin és zsírok. A húsban levő purin a húgysav fő forrása. Ez a vesékben, az ízületekben és az inakban raktározódik el, ha túlzottan felhalmozódik, vesekövet és köszvényt okoz.

A tiszta fehérjekészítménnyel ellentétben a gabonafű még nagy adagban sem károsítja a vesét. Tapasztalatok szerint a búzafűlé a legerősebb tisztító, nagyon magas enzimtartalma miatt azonnal reakcióba lép a mérgekkel és a gyomorban összegyűlt nyálkával.

Gyakran levertség az első tünet. Az émelygő érzés azt jelzi, hogy a tisztulás beindult. A továbbiakban a rendszeres fogyasztása ajánlott. Lehetséges, hogy a méregtelenítési tüneteid erősödnek: étvágytalanság, émelygés, hányás, hasmenés, izzadás, különböző fájdalmak, hőemelkedés, fáradékonyság, aluszékonyság, stb. Ezek a jelei annak, hogy szervezeted tisztul a nem odavaló anyagoktól, amelyek 20-30-40 év alatt felhalmozódtak.

Fogyasztása

A búzafű levét el lehet kezdeni fogyasztani egy evőkanállal, de nem szükséges pontosan kimérni. Napról-napra emeljük az adagot. Egészség fenntartásra, méregtelenítésre egy jó nagy korty elegendő egyszer egy nap. Akkor sincs probléma, ha valaki elkezdi egy fél deciliterrel, csak gyorsabban beindul a méregtelenítés és aluszékonyabbá válhat egy pár napig. 1-1,5 deciliter bőven elegendő maximális adagnak, többre nincs szükség, ezt a mennyiséget is betegség esetén ajánljuk.

Bármeddig ihatjuk a búzafű levét, ha befejeződött a méregtelenítés folyamata, a sejtek ezután tudnak újulni, regenerálódni.

Lehet arcbőrre kenni, fél óráig rajta hagyni, szembe cseppenteni kötőhártya gyulladásnál, allergiánál, és hüvelybe, végbélbe nyomni koncentráltan, indikált esetekben. Kismamák, szoptatós anyukák is nyugodtan fogyaszthatják.
Gyerekek 2 éves kortól 1 kávéskanállal naponta.

(Pókné Ági, Zöld Sziget életmódszaküzlet)

Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó információk

Cikkek

A gyomorégés 8 leggyakoribb oka
A kávé védhet a bélráktól
Terhesség és táplálkozás
A mikro ellen II.
Mikró: degenerálódó sejtek

       

Események

Egészség-péntek

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS