Hírlevél feliratkozás
Mozgás

Életünk sakktábláján III.

egészséges táplálkozás, mozgás, sport, gyerekek

Ahonnan beáramlott hozzánk ez a művilág, ott már sokkal régebben küzdenek a különböző...

Szív-érrendszeri problémák, túlsúly, ízületi gondok, cukorbetegség.
Csak Európában és az Amerikai Egyesült Államokban jelenleg több mint 70 millió ember elhízott, ezen felül további 163 millióan túlsúlyosak. Magyarországon még ennél is nagyobb mértékű a túlsúly és elhízás előfordulása.

 

Talán az a legborzasztóbb az egészben, hogy már a gyerekkorból ered a probléma gyökere. Egyre kevesebb a testnevelés óra, egyre több az elméleti anyag, amelyet el kell sajátítaniuk. Persze, itt lehet csak az oktatási rendszert szidni, de ettől sokkal mélyebbre kell ásni.
Kedves Szülők! Tegyétek szívetekre a kezeteket, tényleg odafigyeltek a csemetéitekre? Velük töltitek a hétvégét? A hétvégi program, a plázák, multi bevásárló központok, vagy a természet? Mennyi időt tölt gyermeketek a képernyő előtt? És ez mindegy, hogy tv, DVD, videó vagy a számítógép! A mozit már meg sem említem! A pénzről nem is beszélve, hogy mennyit nyel el mindez.
Illetve egy másik nagyon fontos dolog: A gyermeked gerince a tét! Nézzünk körül az utcákon, katasztrofális tartású fiúkat és lányokat látni mindenhol. A csontozat nő, fejlődik, az izomzat pedig sorvad.
A kényelmes autókkal hozzuk, visszük őket mindenhova. Indokolatlanul felmentetjük őket arról a kevés testnevelés óráról is. Miért? Nem vesszük észre, hogy ezzel többet ártunk, mint használunk? Tinédzser korban a lányok még rosszabb helyzetben vannak, mint a fiúk. Ők, hamarabb érnek! De jó ez, hogy nem állítunk fel bizonyos szabályokat, amit be kell tartani?  Milyen indok az, hogy: Nem tornázom, mert elkenődik a sminkem, és összekuszálódik a frizurám! 14 évesen?!  Milyen lesz ezeknek a lányoknak a bőre 10-20 év múlva.
Muszáj ilyen fiatalon tűsarkú cipőben flangálni? Áttevődik a test súlypontja, és a gerinc izmok kompenzálnak, később ők lesznek a hát- és lábfájós korosztály.Írta: Szabó CsillaKapcsolódó információk

Cikkek

Bízzunk inkább az egerekben!
Alakkímélő nassolnivalók
Az életvezetés tudománya
A paleolit étrend és a rák
A gyógyító cseresznye

       

Események

I. MediBall Országos Bajnokság
Tanulj meg bánni az energiáiddal!
Spirit Napközistábor 2012. III. turnus
Spirit Napközistábor 2012. II. turnus
Spirit Napközistábor 2012. I. turnus

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS