Hírlevél feliratkozás
Táplálkozás

Bízzunk inkább az egerekben!

margarin, egészséges táplálkozás, koleszterin, transzzsírsav, vaj

Vicces, ahogyan hagyjuk magunkat az orrunknál fogva vezetni. Itt van például a margarin kontra vaj kérdésköre.

Szerző

Moldván Katalin


HÍD-tagVicces, ahogyan hagyjuk magunkat az orrunknál fogva vezetni. Itt van például a margarin kontra vaj kérdésköre, melyről mára már kiderült, hogy kemény anyagi érdekeltség húzódik meg a háttérben, s a félrevezető kampány alibijét szegény koleszterin adta.

A koleszterinnel kapcsolatos általános tévhitet azok az élelmiszergyárak használták ki, melyek hatalmas piacokat teremtettek azt szajkózva, hogy a margarin sokkal egészségesebb, mint a vaj, mert az nem tartalmaz koleszterint. Pedig szegény koleszterin nem is tartozik a szervezetre ártalmas anyagok közé! Ő tulajdonképpen a normális anyagcsere folyamatok egyik alapja, amely nélkül az emberi élet nem létezne.

Ráadásul az ételben található koleszterin nem képes a vérkeringésbe kerülni, mert oda való bekerülést egyedül a máj szabályozza. Májunk a vérkoleszterin mennyiségét épp bizonyos ártalmas anyagok felbukkanásakor emeli fel a szervezetben. És mivel a margarin testidegen vegyi anyag, ezért ha a szervezetbe kerül, a máj - védekezésképpen - meg fogja emelni a vér koleszterin tartalmát!

De miért ártalmas a margarin? Nézzük az előállítás folyamatát! A margarint a legolcsóbb olajból állítják elő, miután abból a szappanfőzéshez hasonlóan mindent kilúgoztak. Ezt követően hátra maradt egy természetellenes anyag, mely már elveszítette az elektromos töltését is. Neve Transfetti Acid, vagyis transzzsírsav. Hogy megsűrűsödjön, és ne tudjon megromlani, hidrogénezik, majd különböző vegyi ízesítők és színesítők hozzáadásával a vajhoz hasonlóvá teszik.
 
Aztán láss csodát, megszületett a külső érzékszervek számára élelmiszernek tűnő csalás. A folyamat persze rendkívül takarékos, hiszen a semmiből készült valami, amit jó pénzért el lehet adni a félrevezetett emberek millióinak, ráadásul még azt is lenyomják vele a torkunkon, hogy mindezt a mi egészségünk védelmében.

Pedig a margarin négyféle módon árt nekünk odabent! Az elektromos töltés nélküli margarin, ahol bekerül a szervezetbe, ott leállítja az anyagcserét. A máj - védekezésképpen - felemeli a vér koleszterin tartalmát. A margarint, a koszorúérbe kerülve az érfal visszalöki, mert nem tudja felismerni, ezért a margarin ott helyben lerakódik.

A margarin felborítja a szuperhormonok egyensúlyát, ennek következtében a Prostaglandin 2 és a Thromboxan 2 kerülnek túlsúlyba. Az előbbi érszűkületet, a másik pedig vércsomósodást fog előidézni, ami előrehaladott érelmeszesedés esetén szívinfarktust okozhat. Dicsőség neked ó szívbarát margarin!  Végül még a margarin kémiai rákokozó is lehet, ha az immunrendszer  70% alá gyengült. Ezt Joanna Budwig Nobel díjas német biokémikus fedezte fel a múlt század végén.

S végezetül még egy gondolat! Kísérletezzünk egerekkel! Tegyünk le a földre nekik margarint! Csodálkozva látjuk majd, hogy nem nyúlnak hozzá! Az ok egyszerű; nem érzékelik élelmiszerként! Igaz, az egerek reklámokat sem néznek!


Kapcsolódó információk

Cikkek

A tönkölybúza pelyva egészségügyi hatásai
Életünk sakktábláján IV.
A gyógyító cseresznye
Alakkímélő nassolnivalók
Alma, fenséges királynőnk!

       

Események


Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS