Hírlevél feliratkozás
Életmód

Az arcdiagnosztika előrejelzései

arcdiagnosztika, arcelemzés, önismeret, arc, gerinc, bőr, bél, szív

Arcunkon olyan betegség tüneteit is észreveheti a szakember, ami gyakorta a kémcsövek elől is rejtve marad.

Arcelemezés, vagy arcdiagnosztika?

A helyesebb megfogalmazás inkább az arcdiagnosztika. Az arcelemzés során az emberek vélhető tulajdonságait olvashatjuk le az arcukról, és ezt hívjuk fiziognómiának. Míg az arcdiagnosztikánál, az esetlegesen örökölt, vagy szerzett betegségek nyomait fedezhetjük fel a beteg arcán.arcdiagnosztika

Hallottunk már talpmasszázsról, kézmasszázsról, ezért azt is tudjuk, hogy minden szervnek megvan a maga pontja a tenyéren és a talpon, és ezen pontok masszírozásával, vagy ingerlésével javulást érhetünk el az adott betegség gyógyításánál. Ha az arcunkon van egy színelváltozás, vagy megjelenik a homlokon az idegrendszer zónájában egy pattanás, akkor ezek a szakember számára mind árulkodó jelek, melyek arra utalnak, hogy páciens az utóbbi néhány napban egy erős, esetleg megrázó vitán eshetett túl.

Ez persze csak egy bizonyos életkor után diagnosztizálható biztosságosan, mert a pubertás korban folyamatosan változik a testünk, a lelkünk és a változással együtt az arcunk és a testünkön is és gyakran pattanások jelennek meg. A szakember természetesen mindezekkel tisztában van.

Ha egy kérdésben nem tud dönteni, gyakran a család többi tagjánál megtalálható azonos tünetek is segíthetnek. Ha például egy család több generációs tagjainál is megfigyelhető a beesett, karikás szem, akkor alaposan okunk van valamilyen keringési problémára következtetni, amely akár örökletes is lehet.

Az okok megszüntetése hozhat változást

Az ajkak például a vastagbélzóna területének felelnek meg az arcon. Gyakran előfordul, hogy a leggondosabb ápolás, legdrágább ajakápoló termékek használ, repedezik, vérzik, fáj az ajak. Ebben az esetben ez a tünet a vastagbél zónájának problémájára utal, és amíg az ott lévő gondot fel nem oldják, addig a tünetek makacsul ismétlődnek! Ezekben az esetekben fontos, hogy a diagnosztizált orvoshoz forduljon és kérjen egy alapos kivizsgálást!

A piros pozsgás arcról, mindenkinek a kicsattanó egészség jut eszébe, pedig akár súlyos betegség tünete is lehet. Idősebb pácienseknél a szívproblémák, és egy leendő szívroham kialakulását is előjelezheti.

A mentális betegségek ugyanúgy nyomot hagynak az arcon, mint a szervi elváltozások. Ha valamelyik idegrendszeri zónánk túlterhelt a stressztől, az idegességtől, akkor például a szemöldök fölötti rész bepirul, és számunkra egyértelműen jelzi, hogy a beteg idegrendszere túl van terhelve.

Az orr kicsiben a gerincoszlop megfelelője

Arcápolás nyáron is!

A napsugárzás, a légkondicionáló és a víz mind megviseli a bőrt, amely nyáron extra ápolást kíván.

Tovább a cikkhez >>

Az átlagember nincs tisztában azzal, hogy az arcon megjelenő tünetek milyen megbetegedéseket jeleznek, de azt látjuk, ha valakinek táskás a szeme, pirosabb az orra vagy betegesen sárga a bőre.  Ezek mind információt jelentenek a szakemberek számára. Az orr például egy különösen fontos pont, mert bár a szívet is jelölheti, de alapvetően a gerinc betegségére utalhat. Az orrunk tehát kicsiben a gerincoszlopunk megfelelője. Ha valamilyen elváltozást tapasztalunk az orrunkon, meg van rá az esély, hogy azért a gerincoszlop a felelős.

Volt olyan páciensem, aki arcdiagnosztikai vizsgálatot kért. Furcsa elváltozást láttam az úriember orrnyergén. A jelek nyakcsigolyás elváltozásokra utaltak, de ő maga nem panaszkodott. Még két óra sem telt bele, és az illető egy nyakmerevítővel jelent meg nálam. Kiderült, egy hónappal azelőtt egy könnyebb balesetnél meghúzódott a nyaka, de nem tulajdonított neki nagy jelentőséget. Majd egy hónap leforgása alatt a fájdalom már elviselhetetlenné fokozódott, és a röntgen kimutatta a felső nyakcsigolyák eltávolodását egymástól. Látható tehát, hogyha a pontos diagnózis nem is állapítható meg az orron, de mégis jól jelzi a problémás területet.  

Az arcdiagnosztikai vizsgálta jelentősége éppen abba van, hogy a gyakorlatban a panaszok csak később jelentkeznek, de a tünetek már jóval előtte leolvashatóak az arcunkról.

(gabro)

Kapcsolódó cikkek:


 Kapcsolódó információk

Cikkek

10 élelmiszer a szépségért
A kék hullám csúcspontja, a lila nap
Halál-mitológia-túlvilág
Bach-virágterápia az önismeret tükrében
Milyen napozószert válassz?

       

Események

Asztrológiai körséta: Vízöntő időszak - Előadás, beszélgetéssel
ÉLET-KULCS Tréning
A SZERETET ÚTJÁN - SZÍVCSAKRA AKTIVÁLÁSA
Családállítás Hellinger terápiás alapokon Debrecen
Ember-és önismereti kiscsoport indul Debrecenben

Szakértők

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS