Hírlevél feliratkozás
Életmód

Egy pohár „tiszta” víz?!

víz, vízfogyasztás, méregtelenítés, T-uránia Gyógymód, Modern Magyar Medicina

Nem kérdés ma már, hogy a közeljövő legnagyobb kihívása az egészséges vízért folyó harc lesz.

Nem kérdés ma már, hogy a közeljövő legnagyobb kihívása az egészséges tiszta vízért folyó harc lesz. Már ma is sok ország szenved attól, hogy a mindennapi élethez szükséges ivóvíz beszerzése is probléma. Nem beszélve az élet egyéb területéhez szükséges vízigényekről.

Magyarország jelenleg még kitüntetett helyzetben van. Tobzódunk a jobbnál – jobb minőségű karszt, - ásvány, - thermál, és gyógyvizekben. Nem is nagyon érzünk együtt a szomjazó világgal.

Addig már sokan eljutottak a vízről alkotott elképzelésekben, hogy aggodalommal gondolnak a gyógyszermaradványok és egyéb kémiai szennyezők jelenlétére. Hála az égnek, ma már a háztartásokba is betörtek a legkülönfélébb víztisztító készülékek, amelyek tiszta, egészséges vizet ígérnek.


Elmondok ezzel kapcsolatosan egy történetet. A helyszín Amazónia. Sok kis népcsoport él itt természet közelben. Tudós sámánjaik vezetésével nem csak pontos tudói fűnek, fának, állat – és növényvilágnak, hanem természeti ünnepeiken elvégzik az évszakváltásokkor szokásos ősi szertartásokat is. Ugyanilyen „tudományossággal” ismerik szent forrásaik aktivitásának pontos időpontjait. Na, ezeken a helyeken végzik el az aktuális Napfordulós ünnepi szertartásaikat is. Véletlenül sem vétik el, hogy melyik forráshoz kell adott időben zarándokolni.

Köztudott, hogy az Amazonasban milyen virulens az élővilág. Hemzseg a víz a legkülönfélébb életmegnyilvánulásoktól. Van azonban néhány mellékfolyója az Amazonasnak, amelyik kristálytiszta vizű, mint az alpesi hegyi patak. Életnek azonban semmi nyoma sincs benne. Lelátni végig a folyó fenekéig, de élet az nincs benne. Az indiánok pontosan ismerik ezeket a vizeket. Tiszta a víz, de senkinek sem jut eszébe inni belőle. De még fürdésre sem használják. Mikrobiológiailag steril, még sem élnek vele az ottani emberek, tudják, hogy mérgez.

Hát, akkor, hogy is van ez a tiszta vízzel? Lehet, hogy kicsit másfajta ismeretek kellenek a vízről? Lehet, hogy kémiailag „tiszta” víz is lehet hosszú távon az ember számára mégiscsak káros? Ezek kérdések, amin nem árt a jövőben gondolkodni, mielőtt olyan könnyen mondunk ítéletet dolgokról. Jó lesz több oldalról megvizsgálni a vízzel kapcsolatos kérdéseket, mivel nagy valószínűséggel Magyarországon is számolni lehet a jövőben azzal, hogy hiába van rendben kémiai paramétereiben a víz, mégis hosszú távon okozhat a fogyasztása egészségi problémákat.

 
Tudni kell, hogy az élethez négy dolog kell. Levegő, Nap, Víz és Föld. Amikor vízről beszélünk, akkor arról a vízről kell beszélni, amit a Föld szül meg. Érintkeznie kell a víznek a Föld ásványaival, mikroelemeivel, jótékony természeti rezgéseivel. Elszakítva a Földtől, kivéve belőle ezt – azt, csak olyan lesz, mint a használt, tisztított ruha. Csak „second hand”. Tisztított és nem a Föld jótékony rezgései által átszellemített éltető víz.
Úgy tűnik, hogy a természettel összhangban élő emberek mégis csak többet tudnak az ÉLET-ről, mint az „okos” nyugati ember?

Ítra: Harsányi László - T-uránia Gyógymód


 Kapcsolódó információk

Cikkek

Nem beteg vagy, szomjas! I.
Tisztítókúra, böjt...
A gyógyítás filozófiája - II. rész
A legtermészetesebb méregtelenítés I.
Böjttel a testi-lelki egészségért

       

Események

Egészség-péntek
A belső MAGunk élesztése a Sóstői Fürdőházban -kristálytálak hangjain

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS