Hírlevél feliratkozás
Életmód

Kérdések a búzafűről

búzafűlé, klorofil, méregtelenítés

A búzafű hozzávetőleg tizenöt centiméterre megnőtt, csíráztatott bio tönkölybúza.

A búzafű hozzávetőleg tizenöt centiméterre megnőtt, csíráztatott bio tönkölybúza. A búzafűlé pedig, a búzafű préselt, édeskés zöld leve. A tönkölybúza levelét azért kell kipréselni, mert az emberi emésztőrendszer nem képes nagy mennyiségű rostot megemészteni.


A tapasztalatok szerint semmilyen káros mellékhatása nincs, ember és állat egyaránt fogyaszthatja. Kismamák, szoptatós anyák ugyanúgy, mint kétéves kortól a gyermekek.

Mikor és hogyan érdemes fogyasztani a búzafűlevet?
  *  Elsősorban megelőzésként ajánlható - főleg ősztől tavaszig. Aki rendszeresen iszik búzafűlevet (már napi 1-2 kanálnyi és csodákra képes!) ritkábban betegszik meg, hamarabb felépül, és jobb lesz a teljesítménye.

  * Mivel a búzafű hatóanyagai kiváló sejtregenerálók, lassítja az öregedést és véd az idő előtti kimerülés ellen is.

  * Tavaszi fáradtság esetén is érdemes gondolni rá.

  * Hatékony kiegészítője minden tisztító, salaktalanító kúrának, így lé böjt idején is javasolt a fogyasztása.

 * Krónikus gyulladások, fertőzések esetén okvetlen próbálja ki, hisz az immunrendszer támogatásával és a salaktalanítás serkentésével felgyorsítja a gyógyulást!

 * Fekélyes panaszok, emésztési zavarok szintén jól kezelhetők rendszeres búzafűlékúrával.

 * Daganatos betegségek esetén - különösen legyengült állapotban - jól roborál, serkenti a szervezet daganatsejtekkel szembeni küzdelmét.

 * Igen intenzíven méregtelenít, 2-3 nappal a búzafű lé fogyasztása után erősebb szagú, zavaros és sűrűn előforduló vizeletre számíthatunk. Székletünk hígabb lesz, de nem kell egész napos hasmenéssel küszködni.

 * A méregtelenítési tünetek alatt nehezen viselhető a búzafű lé szaga, ezért a véráramba került méreganyag felelős. A szervezet folyamatos tisztulásával meg fog szűnni ez az érzés.

 * Ha az első 2-3 hét erős méregtelenítésén túljutunk, már csak pozitív hatásokat észlelhetünk.

 * A kipréselt lé nem tartható el még hűtőszekrényben sem, mert magas enzim- és fehérjetartalma miatt az alkotórészek gyorsan elbomlanak.

 * Csak frissen és éhgyomorra igyuk, fél óra múlva lehet folyadékot inni, később ehetünk.

 * A búzafű lé akkor is hat, ha nem változtatunk étkezési szokásainkon, de segíthetjük és gyorsíthatjuk is a méregtelenítés folyamatát, ha az első pár hét alatt lecsökkentjük az állati eredetű táplálékot.

  * A búzafű lé olyan állapotba hozza a szervezetünket, hogy igen sok betegség gyógyul meg ez által.

    * Kipréselni azért kell, mert az emberi gyomor nem képes arra, hogy megeméssze a fű rostját, továbbá nem tudunk bevinni rágcsálással annyi levet a szervezetbe, amennyire szükség van.

Fogyasztása:
A búzafű levét el lehet kezdeni fogyasztani egy evőkanállal, de nem szükséges pontosan kimérni. Napról-napra emeljük az adagot. Egészség fenntartásra, méregtelenítésre egy jó nagy korty elegendő egyszer egy nap. Akkor sincs probléma, ha valaki elkezdi egy fél deciliterrel, csak gyorsabban beindul a méregtelenítés és aluszékonyabbá válhat egy pár napig. 1-1, 5 deciliter bőven elegendő maximális adagnak, többre nincs szükség, ezt a mennyiséget is betegség esetén ajánljuk.

Bármeddig ihatjuk a búzafű levét, ha befejeződött a méregtelenítés folyamata, a sejtek ezután tudnak újulni, regenerálódni.
Lehet arcbőrre kenni, fél óráig rajta hagyni, szembe cseppenteni kötőhártya gyulladásnál, allergiánál, és hüvelybe, végbélbe nyomni koncentráltan, indikált esetekben. Kismamák, szoptatós anyukák is nyugodtan fogyaszthatják.
Gyerekek 2 éves kortól 1 kávéskanállal naponta.

Írta: Zöld Sziget életmódszaküzlet

Rovat: Életmód

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Allergiák és méregtelenítés
A legtermészetesebb méregtelenítés I.
A tea születése
Antioxidáns ABC II.
Mérgező növények: ricinus, tiszafa

       

Események

Egészség-péntek

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS