Hírlevél feliratkozás
Életmód

Ásványvíz vagy tisztított víz? II.

víz, vízfogyasztás, desztillált víz, tisztított víz

A desztillált (ásványi anyagoktól mentes) víz valóban megfosztja testünket az ásványoktól?

A desztillált (ásványi anyagoktól mentes) víz valóban megfosztja testünket a létfontosságú ásványoktól?
Nem, ez fiziológiailag lehetetlen. Egyesek arra a meggyőződésre jutottak, hogy mivel a desztillált víz rendkívül tiszta, ezért kilúgozza az ásványi anyagokat és nyomelemeket a testünkből. A desztillált víz csak a vízvezetékekre van ilyen hatással.


Szervezetünkből csak a hulladékot távolítja el, miközben biztosítja az emberi élet számára elengedhetetlen táplálékot: a kristálytiszta, egészséges vizet. A sejtjeink a szerves ásványokat a test építésére és működtetésére használják, a hasznosíthatatlan hulladékot viszont a desztillált víz kimossa belőlünk. Kioldja az összes szervetlen ásványt és szennyeződést, amelyek máskülönben visszamaradnának, és olyan létfontosságú szervekben halmozódnának fel, mint a máj és a vese, illetve a belekben és a zsírszövetekben rakódnának le.

Klinikai mérések azt mutatják, hogy az vízzel felvett ásványi sók alig több, mint 20 perccel az ivás után szervezetből a vizelettel távoznak. Csak nagyon kivételes esetekben, hosszantartó teljes böjtölés alatt, hasznosít szervezetünk valami keveset a vízzel fogyasztott ásványi sókból. Szervezetünk ásványi só készletét a fogyasztott táplálékból veszi fel. A különböző elemeket, amelyekre szükségünk van, mint a kalciumot, magnéziumot, nátriumot, káliumot, vasat és a nyomelemeket szervezetünk csak nagyméretű szerves molekulákkal körülvéve tudja hasznosítani.

Kell nekünk a szénsav?

Megint a józan ésszel kellene gondolkodnunk. A tüdőnkkel a szervezet épp megszabadulni akar a széndioxidtól, hogy friss oxigénhez juttassa a sejtjeinket. A sejtek oxigént vesznek fel, és széndioxidot adnak le a működésük során. A „buborékos” vizekkel a szervezetünkbe pont azt a széndioxidot juttatjuk be, amitől meg akar szabadulni. Akkor miért „folytjuk” meg magunkat?
Mit csinál a fordított ozmózis elven működő víztisztító?

A csapvizünkből szinte minden oldott anyagot kiszűr (szervetlen anyagokat, nehézfémeket, baktériumokat, gyógyszer- és vegyszermaradványokat stb). A jogszabályok szerint tartalmaznia kell egy ásványianyag visszapótló patront, hogy a törvényben előírt keménység és összetétel meglegyen. (Én saját felelősségemre kiszereltem a sajátomból, mivel nem akarok szervetlen anyagokat bevinni a szervezetembe, hisz pont ezt akartam elkerülni, amikor megvettem).

Így a berendezéssel nem csak az ivóvizünket tudjuk szűrni, hanem végre tiszta vízből készíthetjük ételeinket is.
Néhány nemzetközi-szakmai hozzászólás a tiszta vízhez:
„Testünk ásványi agyag szükségletét leginkább az ételek biztosítják, nem az ivóvíz.”American Medical Journal (Amerikai Orvosi Folyóirat)
„Az emberi szervezet számára szükséges ásványi anyagokból elenyészően kevés mennyiséget tartalmaz a víz az élelmiszerekhez képest. Ha valakinek az étrendje változatos, még ha nem is kiegyensúlyozott, akkor sem fog nyomelem-hiányban szenvedni.” Dr. Henry A. Schroeder, Dartmouth Medical School (Dartmouth Orvosi Szakiskola)
„A béltraktusban lévő mérgek okozta betegségekért szinte mindig a víz keménysége (az oldott ásványok jelenléte) a felelős. Ezek (a szilárd ásványi részecskék) a bélfalakról bejutnak a nyirokrendszerbe, ahonnan minden a vérbe kerül, és az ereken keresztül végül eljut a szervezet minden részébe. Ez okozza az emberek betegségeinek nagy részét.” Dr. Charles Mayo, a világszerte ismert Mayo Klinika orvosa
„Az egyedüli ásványi anyagok, melyeket a testünk hasznosítani tud: a szerves ásványi anyagok. Minden más típusú ásványi anyag idegen elem a szervezet számára, amelytől meg kell szabadulnia.” Dr. Allen E. Banik: The Choice is Clear (A választás világos)
„A szervetlen ásványi anyagok - továbbá a káros koleszterin és a só - leginkább az agy (75%-a víz) vékony ütőereit és más véredényeit támadják. Az ütőerek rugalmatlanná válása, az erek elmeszesedése attól a naptól kezdődik, amikor a csapvízből először kerülnek szervetlen vegyi és ásványi anyagok a testünkbe.” Dr. Paul Bragg: The Shocking Truth About Water (A megdöbbentő igazság a vízről)
Forrás: http://www.eautarcie.com, http://www.desztillaltviz.hu, http://www.szak-emberek.hu

Írta: Sipos Sándor

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Népbetegségekkel szelíden
A mikro ellen IV.
Vizeink klórozása
Fürdőzés természetes vízben
A lábdagadás okai

       

Események

A belső MAGunk élesztése a Sóstői Fürdőházban -kristálytálak hangjain

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS