Hírlevél feliratkozás
Egészség

Homeopátia, a szelíd gyógymód

homeopátia, szelíd gyógymód, komplementer medicina, információs gyógyítás

A homeopátia több mint 200 éve létező gyógymód, mely hazánkban az alternatív gyógyászat...

 A homeopátia több mint 200 éve létező gyógymód, mely hazánkban az alternatív gyógyászat képviselőjeként egyre több hívet toboroz. Sikerének titka, hogy nem szintetikus készítményekkel orvosolja a különböző betegségeket, hanem a szervezet saját védekező mechanizmusát kényszeríti aktívabb munkára, mellékhatások nélkül. Használhatják kisgyermekek, idősek, várandós édesanyák egyaránt.

A homeopátia úgynevezett ingerterápia. A természetes alapanyagból készült hígított gyógyszerek olyan információkat továbbítanak, melyek segítségével a szervezet öngyógyító folyamatai indulnak be. A homeopátiás kezeléssel az immunrendszer is erősödik.


A homeopátiás gyógyítás a beteg pontos megfigyelésére és kikérdezésére épül. A betegség tüneteit és a beteg testi, lelki tulajdonságait egyaránt figyelembe veszi. Pl. a vizes orrfolyással, könnyező szemmel járó megfázás szere a hagymából készült Allium Cepa.  Ezeket a tüneteket mindenki tapasztalhatja magán otthon, hagymavágás közben.


A homeopátia biztonságos megoldást kínál régóta meglévő, krónikus betegségek kezelésére is. Ilyen pl. a népbetegséggé váló allergia, vagy az ekcémás bőrpa-naszok. A depresszió és a stressz is jól kezelhető kezdeti szakaszban. Ezeket a homeopátia úgynevezett alkati szerekkel gyógyítja. Az alkati szert a homeopátiás orvos a beteg érzelmi, fizikai és általános tüneteinek összességére állapítja meg.


Kisebb problémákat otthon is gyógyíthatunk ún. tüneti szerekkel. Ilyenkor megkeressük a tüneteket kiváltó okot, a tünetek helyét, jellegét, és azt, hogy milyen külső  körülmény okoz javulást vagy romlást. Ehhez segítséget nyújtanak a homeopátiás kézikönyvek (Homeopátia napjainkban), ahol betegségek szerint csoportosítva megtalálhatjuk az egyes szerek jellemzőit, és a szedés módját.  Gyakori betegségekre (köhögés, influenza, torokgyulladás, utazási hányinger, álmatlanság) homeopátiás orvosok komplex, több összetevőt tartalmazó szereket fejlesztettek ki. Az otthoni homeopátiás gyógyítást érdemes ezekkel a komplex készítményekkel kezdeni.


A homeopátiás szerek a száj nyálkahártyájáról szívódnak fel, ezért a golyókat vagy tablettákat el kell szopogatni. A golyócskák bevétele után és előtt fél óráig nem tanácsos enni, hogy a nyálkahártya tiszta legyen.  A mentol és az egyéb illóolajok, a kávé és egyes fűszerek szűkítik a száj ereit, így csökkentik a szerek hatását.
A szereket távol kell tartani elektromos sugárzó eszközöktől (mobiltelefon, mikro, rádió, stb.) és szobahőmérsékleten, száraz helyen ajánlott tárolni. Homeopátiás gyógyítással esélyt adunk magunknak és családunknak a termé-szetes gyógyulásra, jobb életminőségre és egészségesebb jövőre.

Forrás: Természetes egészség c. kiadvány
Szakértő a témában: dr. Szim Katalin

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Mire jó az arcdiagnosztika?
A jelgyógyászat alapjai
Élő vércsepp - apró tűszúrás
Gyógyítás rovásjelekkel II:

       

Események

Dr. Voll-féle állapotfelmérés Nyíregyháza

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS