Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

A harmonikus Mérleg I.

mérleg, horoszkóp, csillagjegyek, asztrológia

Az elmúlás előtt még egyszer rápillanthatunk a természetre, ráláthatunk a tartalomra...

Szerző

Artemisz Önismereti Műhely
pszichodráma vezető

A harmónia keresés időszaka: A mérleg hava (szeptember 22. - október 23.) I.

Az elmúlás előtt még egyszer rápillanthatunk a természetre, ráláthatunk a tartalomra, mikén szüret után a borász megnézi a must cukorfokát.

Míg az előző jel - a szűz - önmagára figyeléssel próbálja megtalálni a helyét egy adott közösségben, s ott megélni a hasznosságát, a mérleg figyelme már kifelé, a külvilágra irányul. Nyitott mindenre, amivel találkozik, hogy megtalálja benne személyisége kiegészítőjét. Legmélyebb motivációja, hogy a másikban tükröződve kiteljesedést éljen meg. Vágyik a kiegészülésre, tökéletességre, egyensúlyra. Nagyon disszonáns jel. Olyan akar lenni, mint egy sima vizű tó, de a legkisebb fuvallat is felborzolja. Hordozza az igazságot, harmóniát, kompromisszumot tartalmazó viselkedést, mely kiegyenlíti a szélsőségeket és összekapcsolja az ellentéteket.


„Nem jó egyedül!"
Mint második levegős jelnek, a mérlegnek az a legfontosabb, hogy kapcsolatban legyen valakivel. Fő mottója a bibliai idézet: „Nem jó az embernek egyedül!" Számára a társ a fontos. Ő az, aki csak akkor lép ki az egyik kapcsolatból, ha átléphet egy másikba, hiszen egy pillanatig sem akar egyedül lenni.

Uralkodó bolygója a Vénusz, mely az életélvezetről, harmóniakeresésről, művészi vonzódásról, szerelemről ismert. De társíthatjuk hozzá Justiciát az igazságosság istennőjét is, akinek jelszava: „Harmónia és igazságosság mindenekfelett!" Keresi azokat a döntéseket, melyek a legkevésbé zavarják meg a harmóniát. Senkit sem akar megbántani, s ez magyarázza döntési nehézségét. Az egyensúly számára elsődleges, mert ki nem állhatja a konfliktust. A durvaságot nehezen viseli. Kardinális kérdés számára az arányosság, szépség és elegancia. Elképzel egy szép és teljes világot, melyben minden a maga helyén van. Van stílusa, alantas dolgokba nem megy bele!


„Dönts te, helyettem!"
Problémái is abból adódnak, hogy állandóan „mérlegel". Megpróbál olyan döntéseket hozni, melyek mindenkinek megfelelnek. S mire minden szempontot figyelembe venne, már régen kicsúszott a határidőből. A döntéseket meghozták már mások. Így azután megint elkerülhető a konfrontálódás, hiszen nem ő döntött. Ügyes taktikával észrevétlenül „ráveszi" a másikat, hogy döntsön helyette.

Kapcsolatainak sem tud igazán véget vetni, ő az, aki a háttérben tovább szövi azokat. Egyrészt, mert nem szeret, s nem is tud haraggal elválni, másrészt ezzel lehetőséget ad magának arra, hogy szükség esetén újra „felmelegítse" azokat.


Kapcsolatának szövedékei hasonlóak egy cérnás dobozhoz, melyben már évek óta nem volt nagytakarítás. A letekeredett szálak egy bonyolult gombolyaggá álltak össze, melyet már nem lehet kibogozni. Ennek a játszmának a hátterében a mérleg erős szeretetéhsége húzódik meg, mely tetszési vágyban fejeződik ki.


Pillanatok alatt képes kapcsolatot teremteni, s akár órákig is elszórakoztatnia mellette levőt. Kimondottan társasági ember. Úgy tud figyelni a másikra, mintha ő lenne számára a legfontosabb a világon. Ezt sokan félreértelmezik, s emiatt kellemetlen helyzetekbe is kerülhet.

 

Írta: Oláhné Mednyánszki Krisztina, okleveles asztrológus, pszichodráma vezető
Kapcsolódó információk

Cikkek

A Halak hava 1. rész
Az Ikrek jegyében a Jupiter!
A termékenység és a Bika
Válság és önismeret
A tudat a 4.dimenzió I.

       

Események

Asztrológus képzés
Asztrológia oktatás Debrecenben-Távoktatásban is!
Tanuljunk családul: asztrológia a hétköznapokban
Asztrológia: Útmutató önismeretfejlesztéshez, az élethez - előadás
Tájékoztató asztrológia képzésről

Szakértők

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS