Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

Asztrológia és asztrozófia

csillagképek, horoszkóp, asztrológia, zodiákus, asztrozófia

Az asztrozófia kifejezésben az „asztro" előtag „csillag"-ot jelöl, míg a „zófia" a „bölcsesség"-nek...

Mindkét rendszer alapját a csillagos égbolt tanulmányozása, annak ismerete alkotta és alkotja a mai napig. Mégis van közöttük különbség, melyek megértéshez a legrövidebb út a két szó jelentésének elemzésén át vezet. Az asztrozófia kifejezésben az „asztro" előtag „csillag"-ot jelöl, míg a „zófia" a „bölcsesség"-nek felel meg. Vagyis az asztrozófia: csillagok bölcsessége, csillagbölcselet.


Az asztrológia ezzel szemben utótagját illetően a „logosz" vagyis a „teremtés" igéből származik. Vagyis az asztrológia: a csillagok ismeretével történő alkotás, teremtés.


A kifejezések elemzés után nézzük a részleteket! A továbbiakban Paksi Zoltán és Kiss Balázs Kunó gondolatai segítsenek minket a tájékozódásban!

 
Ősi tudás - az égre írva

„Az asztrozófia inkább a „belső", míg az asztrológia inkább a „külső" megjelenése a mágikus csillagismeretnek. Természetesen a kettő együtt alkot teljességet! Az ősi emlékezet és tanítások szerint mikor az emberi lelkek a Földre érkeztek, a hetedik planétát foglalták el. Az emberiség karmikus fejlődésében a földi élet egy iskola. Nem a kezdet, de nem is a vég.

Az „iskolát kijárva" térhetünk vissza az igazi otthonba, a fénybe, a Teremtőhöz. A földre érkezett emberi lelkek minden szükséges tudást megkaptak ahhoz, hogy feladataikat elvégezzék, és végül kiléphessenek a reinkarnáció földi körforgásából. Ezt a tudást az égre írva kapták meg! A TUDÁS a csillagok fényével lett az égre írva. A csillagok, a csillagképek, az égi utak és a planéták hordozzák az időtlen bölcsességet.


Ezt őrzi az asztrozófia, és ezt őrizte egykor az asztrológia is. A Nap, látszólagos föld körüli útját, az ekliptikát (a Napút-at) i.e. 500-ban osztották fel tizenkét egyenlő szeletre. Ezek a zodiákus jelei, a Kostól, a Halakig. A szeleteket többé-kevésbé a háttérben akkor látható csillagképekről nevezték el.


Lényegében ekkortól kerültek ki a csillagok, a csillagképek, tehát az isteni fényüzenet jelei az asztrológiából! Ezek a csillagszimbólumok ma már csak az asztrozófiában jelennek meg, bár az ősi asztrológia is ismerte és alkalmazta ezeket." (P.Z.)


A Beavató csillagképek hiánya

„A mai asztrológia tanítása szerint 12 csillagképből származtatott jegy van, ami előtt a Nap elhalad a Napúton, holott ha felnézünk az égre, látható, hogy 14 csillagkép előtt halad el a Nap! Ezek a csillagképek, teljesen eltérő méretűek kiterjedésükben. A Rák és Mérleg viszonylag kicsi csillagképek, míg a Halak és a Szűz jó nagyok, ráadásul olyan is előfordul, hogy a csillagképek átfedik egymást! Azaz a Napút alatt - mondjuk - a Bak van, fölötte meg a Vízöntő.


A további probléma a 12 egyenlő körcikkellyel (zoodiákussal, azaz állatövi jeggyel) az, hogy egyenlő. Ha csak megnézzük az egymás után található Szűz és a Mérleg csillagképeket, látható, hogy a Szűz kétszer nagyobb, mint a Mérleg - holott a mai asztrológia azt teljesen egyformának veszi.


A következő - talán a legkevésbé szembetűnőbb, holott a legfontosabb - probléma pedig az, hogy két csillagképet kifelejtettek a Napút mögött látható csillagképekből. Ez a két csillagkép pedig pont két Beavató csillagkép, - a Kígyótartó és az Orion vagy Nimród csillagkép - amely arra tanít, hogy hogyan és hol tudunk kiemelkedni az élet körforgásából." K.B.K
„Az Élet és a Tudás az égre van írva! A távolinak látszó, valójában bennünk lévő csillagok rejtik a lényeget...


Az asztrozófia a csillagok fényével és az égi utak figyelembe vételével készíti el a születés pillanatának képletét. Ennek vizsgálatakor kiemelt jelentőséggel bírnak a Tejút "útkereszteződései" és az úgynevezett "beavató" csillagképek.


A zodiákus tizenkét jele mögé pillantva - immár tényleg az égre tekintve! - csodálatos, fényes világ tárul az asztrozófus, az asztrológus és minden nyitott szívű kutató elé is."
P.Z. Égi utak csillagüzeneteiÍrta: Moldván Kata
Forrás: www.asztrozofia.hu, www.csillagbolcselet.huKapcsolódó információk

Cikkek

A birtokló Bika
A Bika hava
A tudat a 4.dimenzió I.
Sors és szinkronicitás II.
Magyarságunk jövője

       

Események

ASZTROLÓGIA A MINDENNAPOKBAN - ELŐADÁS
Tájékoztató asztrológia képzésről
ASZTROLÓGIA OKTATÁS I. modul
Pszicho-asztrológia oktatás Debrecenben
Asztrológia oktatás Debrecenben-Távoktatásban is!

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS