Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

A Kozmikus Drámában

jóga, yoga, karma, mozgás, relaxáció, meditáció

Most összpontosítsuk figyelmünket a jóga gyakorlati kérdéseire. Többféle jóga van.

Most összpontosítsuk figyelmünket a jóga gyakorlati kérdéseire. Többféle jóga van. A karma jóga, a cselekvés útja; a bhakti jóga, a szeretet és odaadás útja; és a dzsnana jóga, a tudás útja. Ez a három szolgál az Isten palotájába vezető három főkapuként.

Ha Istent a legédesebb és legbensőségesebb módon akarjuk látni és érezni, akkor a bhakti jógát kell gyakorolnunk. Ha Istent az emberiségben szeretnénk megvalósítani, önzetlen szolgálatunkon keresztül, akkor a karma jógát kell gyakorolnunk. Ha a bölcsességet akarjuk megvalósítani, és Isten transzcendentális Önvalójának dicsőségét, akkor a dzsnana jógát kell gyakorolnunk.


Bárki gyakorolhatja a jógát?
Igen, a jógát bárki gyakorolhatja, és kortól és nemtől függetlenül gyakorolható. De meg kell értenünk, hogy valójában mit foglal magában a jóga. Sok ember azt hiszi, hogy a jóga testtartásokat és légzőgyakorlatokat jelent. Ez sajnálatos tévedés. Ezek a testtartások és légzőgyakorlatok előzetes és felkészítő lépések, amelyek a koncentrációhoz és a meditációhoz vezetnek. Csak ez utóbbiak vezethetnek minket egy mélyebb, magasabb és beteljesítőbb élethez.
 
A jóga nem valami természetellenes, abnormális vagy túlvilági dolog. A jóga gyakorlatias, természetes és spontán. Most nem tudjuk, hogy Isten hol van, vagy hogy néz ki. De a jóga gyakorlásával közvetlenül látjuk Őt. Ahogy az anyagi világban is gyakorlással érünk el sikert választott tevékenységünkben, a spirituális világban a jóga gyakorlásával érjük el a célok Célját, az Isten-megvalósítást.

Segíthet a jóga mindennapi életünkben?
Hogyne! A jóga segít minket mindennapi életünkben. Sőt, tulajdonképp a jóga az, ami legfőbb segítségül szolgálhat napi életünkben. Emberi életünk tele van kétséggel, félelemmel és kudarcérzéssel. A jóga segít, hogy a félelmet rendíthetetlen bátorságra cseréljük, a kétséget abszolút bizonyosságra, a kudarcérzést pedig arany eredményekre.

Sri Chinmoy nyomán

írta: Hliva ValériaKapcsolódó információk

Cikkek

Oldások az ászanák révén
Szeretnél Te is így kinézni?
Fehér hullám, Királykék napja
Új Év–új Lehetőségek!(?)
A tartós fogyás titka

       

Események

CSEND tábor
Jógatábor 2014.
Tanulj meg bánni az energiáiddal!
Paulinyi Tamás író, pszi-kutató elődása:Transz és tudat – Belső utazás
Csillagmag tábor

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS