Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

2010: számok és tarot

tarot, kártya, jóslás, előrejelzés, számmisztika

Mivel a kettes szám női energiát képvisel, a bennünk lévő női energiáknak a kibontakozása...

Mivel az elkövetkező évezred nyitó száma a kettes, már a múltkor is írtam, hogy az intuíció, a türelem, a bölcsesség, a belső hang megtalálása folyamatosan hangsúlyozott lesz életünkben.

A Főpapnő, mint a tarot egyik védőkártyája végig kíséri utunkat. A Főpapnő mindig változásra buzdít, de mindig segít is, ezért nagy a valószínűsége, hogy megkapjuk az utunkhoz, a feladatunkhoz a segítséget, ha kérjük, ha hagyjuk, és ha észre vesszük.

A kettes szám a társ száma. Meg kell találnunk utunkhoz a megfelelő társakat, és fel kell vállalnunk őket, vagy őt. „Az út egyedül nagyon magányos, nem lehetetlen, de eddig még nem sikerült senkinek.”

Mivel a kettes szám női energiát képvisel, a bennünk lévő női energiáknak a kibontakozása, megtalálása és felvállalása is feladat. Férfiaknál is. Nőknél felhívja a figyelmet a belső nő, - hétköznapi értelemben az anya, a feleség, - de mindenképpen a belső nőt, az el- és befogadást, a Hold szerepét képviseli.

Asztrológiában a pénz háza, az anyaggal, mint energiával folyamatosan feladatunk van, de mivel a Főpapnő a termékenységet jelzi, így csak rajtunk múlik, hogy mit tudunk kihozni belőle. A lehetőségek, a pozitív energiák végig adottak, észre kell vennünk – az intuíciónkra, a tudatalattinkra hallgatva -, és lehetőleg ne menjünk el mellette. Természetesen a kettes szám a szeretet száma, szeretettel tegyük a dolgunkat.

„Aki szeret, az nem veszíthet, veszíteni csak az veszíthet, aki nem szeret!” / Még ha időlegesen nem is így érzi! / A 0, az mindig erősíti, felerősíti az előtte lévő számot.

2010
Az egyes szám a kezdés, a start, az indulás, az ÉN, az EGO száma. Nekem egyedül kell a saját utamat megtalálnom. Az Enneagramban az egyes a reformer, a tökéletességre törekvő ember száma. Új utak, új lehetőségek jöhetnek életünkbe ebben az évben, a vezetés, az indulás száma.

Addig, amíg a kettes szám az érzelmi bölcsesség, az egyes a racionális bölcsesség száma. Mindkettőt fel kell, - újra fel kell, - fedeznünk magunkban.

Kártyában a Mágus kártyája, a lendület, a Mágus ereje, a teremtő erő. Ő az, akit a bennünk lévő istennek, mozgatóerőnek tartunk. Ahol a Mágus megjelenik, ott fény van, ott a helyzetet, a dolgokat bearanyozza. Segítő, megoldó kártya, a mágikus erőn keresztül mindig célba jutsz. Egyértelműen férfi energia. A cél, az akarat kártyája. Nőknél is a bennünk lévő férfi energia megtalálása, hasznosítása. Addig, amíg a Főpapnő a HOLD kártyája, a Hold energiája, addig a Mágus egyértelműen a NAP. Ebben az évben egyensúlyba kell hoznunk magunkban mind a két energiát, a női és a férfi energiát is.

2010
2+1=3 A hármas szám a siker, az eredmény, a kommunikáció száma. Már egyesítette magában a két, - női és férfi – energiát. Már belülről vezérelt, magabiztos, önálló, optimista és sikerorientált egyén.

Asztrológiában a tanulás háza. Nem adják könnyen, tanulni kell és fogsz is! Korszakváltás előtt állunk, a régi világ eltűnik és egy új születik a helyén. Lesznek közben próbatételek, feladatok. Fogunk és kell tanulnunk. Néha áldozatot is kell hoznunk. Hiszen hatalmas, lélekformáló szerepe van az áldozatnak. Nemesedik, tisztul, edződik általa a lélek. Én az előadásomon itt a terhességet hoztam fel példának. Aztán egy férfi vendégem kijavított, hogy nem terhesség, hanem áldott állapot. Igaza volt. Szóval vegyük ezt az állapotot. Nem volt könnyű az a 9 hónap. Eljött a szülés ideje, amikor majd szétszedtük a kórházat, aztán létre hoztunk egy csodát. Erre gondoljatok. Igaz, hogy nem volt könnyű, de senki nem adná, csinálná vissza!

Amit az egyes számmal el fogsz kezdeni, a kettes szám segítségével, esetleges társaival, itt a hármas számmal kezd el valóra válni, igazán megszületni.

A bőség száma, mint ahogy a hármas kártya, a Császárnő is a külsőséget, de a szerelmet, a pénzt, a bőséget hozza. Könnyed kommunikációra és kapcsolatok építésére ad lehetőséget. A Császárnő által életünk olyan szakaszába érkezünk, melyben hatalmas energiák szabadulnak fel. Szintén változást, újdonságot jelképez, mely pozitív eredetű. Elevenséget, örvendetes fejlődést jelez.

A Császárnő viszont már nem a belső, hanem a külső nő. Csalóka, csalafinta kártya. Már nem mutatja meg az igazi arcát, az igazi problémát. Nézz mögé! Lépj ki a körből és nézd meg magad, a helyzeted kívülről! Az „érzékek” csalafinta kártyája. A vágyakat jeleníti meg. Hozhat pénzt, szerelmet, szépséget! Csak rajtunk múlik, mit kezdünk vele. Hogy éljük meg! Ne féljünk nagyot álmodni! Ebben az évben semmiféleképp se! Az önmegvalósítás, a siker, a bőség, a szerelem és pénz éve lesz. Egyesíti az elmúlt két év tanulságait.

Nekem egyedül kell a saját utamat megtalálnom, (1), s ha szeretettel fogom csinálni, amit csinálok, (2), akkor biztos, hogy sikeres és tartalmas évet fogok zárni. (3).

2010=20+10=2+1=21. Csupán érdekességképp, egy másik megközelítés, ugyanezt a folyamatot röviden végig vezethetjük 3 másik tarot kártyával: 20 Végítélet, Igazág; 10 Szerencsekerék és végül a 21 Világ kártyái.

20 Végítélet, Igazság: A megmérettetés, az Isteni Ítélet kártyája. Szimbóluma a feltámadás és az újjászületés. Elvezet a felismeréshez, hogy meg kell hajolnunk a felsőbb akarat előtt. Leszámolás illúzióinkkal. A helyzetet már megváltoztatni nem lehet, de tanulni még lehet belőle! A változást felszabadításként éljük meg. Olyan feszültségen vagyunk túl, amely felmorzsolta életünket, ugyanakkor egy olyan kapu nyílik ki előttünk, melyben könnyedén valósítjuk meg önmagunkat. A szabadsághoz vezető döntő lépés előtt állunk. Véget ért a sors által kiszabott nehéz időszak és csodálatos átalakulás, újjászületés veszi kezdetét.

10 Szerencsekerék: ( más néven Sorskerék ): Egyértelműen a pozitív lapok közé tartozik, de benne rejtőzik a hol fent, hol lent. /Kártyavetésnél a körülötte lévő kártyák mutatják, hogy épp hol tartasz ebben a folyamatban./ Jelzi a pillanat lehetőségét, melyben a siker kiteljesedhet. A felkészülésről, bizonyos új, vagy elfeledett képességek, elsajátításáról szól. Gyakran érezzük azt, hogy az eszünkkel már tudjuk, mit kellene tennünk, de a szívünkkel még nem megy. Ehhez hitre van szükség és most itt a lehetőség. A sors a tenyerére vesz és segít. Fogadjuk megértéssel az élet szükségszerűségeit, béküljünk meg a ténnyel, hogy az élet kereke újra és újra fejlődésre, tanulásra és továbblépésre kényszerít. Nagy változásokra utal, mely megvalósítására a sors kényszerít.

21 A Világ, Az Univerzum: A legharmonikusabb, a legerősebb kártya. Újjászületést szimbolizál. Egy fejlődési folyamat örömteli befejeződését mutatja. Célba értél! Az igazi Teljesség. Boldog időszak, melyben nyíltan és teljes elevenséggel élvezzük jelenlétünket!

Köszönetképpen, hogy itt voltál velem, egy záró gondolatot küldenék Neked:

„Tiszteld mélyen azt, ami túllép az emberi értelmen. Ne zárd el az elméd egy gondolat elől, pusztán azért, mert csodának tűnik!


Írta: Sivadóné Szabó Krisztina


Kapcsolódó információk

Cikkek

A fény kígyója 2012 után
A számmisztikával 2009-ről III.
Számmisztika
Számmisztika és Tarot II.
A számmisztikával 2009-ről II.

       

Események

Számmisztika tanfolyam
Számmisztika tanfolyam
Cigánykártya tanfolyam
Ezoterikus tábor Nyíregyházán
Tarot tanfolyam

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS