Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

A nyári napforduló margójára

tejút, nap, nyár, spiritualitás, csillagjegyek

"Nem alkalmazok semmilyen különös módszert, nem gyakorlok külön erre kifejlesztett gyakorlatot...

Szerző

Moldván Katalin


HÍD-tagSokan és sokféleképpen beszélnek manapság a spiritualitásról, az előttünk álló változások kezeléséről. A minap tőlem is megkérdezte egyik ismerősöm: „Te hogyan készülsz a 2012-es változásokra?" Elgondolkodtam, és azt válaszoltam: „Nem alkalmazok semmilyen különös módszert, nem gyakorlok külön erre kifejlesztett, beiktatott gyakorlatot. Teszem a dolgom a hétköznapokban a legjobb tudásom szerint.

Ha szükségét érzem, valamilyen hétköznapi elakadásom miatt annak, hogy valamiféle módszer vagy szakember segítségéhez forduljak, megteszem, de egyébként a legjobb tudásom és szándékom szerint élem az életemet!" Kiss Balázs Kunó asztrozófus mostani írásában is ezt hangsúlyozza, az előttünk álló napforduló kapcsán.

„S tudjátok mire tanított meg ez az elmúlt két év, amióta az írásokat írom? Rájöttem arra, hogy az ember annál teljesebben éli az életét, minél jobban az őt körülvevő - akár teljesen hétköznapi - dolgokkal foglalkozik. Ez nem azt jelenti, hogy ne olvassunk spirituális könyveket, közvetítéseket, üzeneteket! Azt értem ez alatt, hogy mindegy, hogy mit olvasol, élsz át, azt a „hétköznapok" szintjén, itt a Földön kell megmutatnod. És hiába érted és ismered például a csillagok járását, és Te vagy a legjobb asztrozófus, ha a hétköznapokban nem tudsz úgy megnyilvánulni, ahogyan szeretnél, ahogyan tanulod."

És amit én látok, hogy egyre jobban erre „hívja fel" a csillagos ég is a figyelmünket: a teljesen hétköznapi, gyakorlatias, látszólag semmi spiritualitást nem tartalmazó dolgokban éld meg teljesen magad! Lassan teljesen összeér a „földi" és a „spirituális" világ. Már nincs olyan, legalább is egyre kevésbé, hogy Te pl. a munkahelyeden éled a hétköznapi életedet, esténként meg meditációkra jársz. Merjük beengedni a TELJES HÉTKÖZNAPOK szintjére azt, amit eddig csak szép, csillogó és rózsaszín angyalos, energiás köntösben láttunk meg!

Pl. Ha ki kell hívnod a szerelőt, mert folyik a csapod, akkor az egy spirituális tett legyen az életedben! Lásd meg, hogy a csap cseréje és a lelki életed között összefüggés van! Sőt, a hozzád érkező szerelő egy tanítást hordoz önmagában. Kezdd el ezen a szemüvegen keresztül nézni a világodat.

Mert MINDEN SPIRITUÁLIS! Minden szellemi! Mindenben ott van a Fény. Még abban is, ha autót vezetsz, ha becsavarsz egy csavart, ha elviszed a kutyát sétálni. Minél jobban áthatja a „hétköznapi" életünket ez a „spiritualitás", a kettő eggyé fog válni szépen lassan. S aki nem hiszi, járjon utána.

A Nap lassan a Tejútra ér!

A fenti, kissé hosszúra nyúlt bevezető után nézzük meg, mit tudunk kiolvasni a csillagok járásából. Az első, és legfontosabb, hogy a Nap lassan fellépett a Tejútra! A Tejút, a maga fényével olyan szellemi táplálékokat ad nekünk, amelyekre most rálátva fel tudjuk azokat úgymond csipegetni, és valamilyen szinten kiléphetünk egy körforgásból, és életünket magasabb síkra emelhetjük. A Nap a Nimród (Orion) csillagkép fölött járva a bennünk élő Harcost képviseli, ahogyan legyőzzük a bennünk lévő visszahúzó erőket. Ez az elengedés misztériuma, amelyet a Napfordulóig kell gyakorolnunk.

A Maja kalendárium szerint a vasárnap kezdődő új 13 napos ciklus szerint is az ELENGEDÉS ideje kerül előtérbe!
A Nimród csillagkép egy égi harcost ábrázol, egy nyilazó alakot, aki éppen útjára engedi nyílvesszejét. A vesszőt elengedő keze áll éppen a Tejúton, pontosan a Napforduló helyén, tehát maga a Napforduló üzenete az Elengedés.
 
S a Napforduló után a Nap lejön a Tejútról az Ikrek napkapuján keresztül, hogy ide a Földre hozza le a Fényt! Tehát az elkövetkező napok elengedés gyakorlása arról szól, hogy elengedjük a bennünk lévő lehúzó, visszatartó erőket, hogy kiürüljünk, hogy üres edényekké váljunk a Fény számára. Majd azt magunkba szívva utána mi magunk legyünk itt a Fény megtestesítői. (itt a Fény alatt nem a sötét-fény ellentétpáros egyik oldalát értem)

S pontosan a Napforduló idején a Vénusz belép a Jászol csillaghalmazba, arra a helyre, ahol a Megváltó Fénye születik. Tehát, a Női Teremtő erő, a Női termékenység tudja most magában megszülni a Fényt, ezért Kedves Hölgyek, érdemes a Napforduló idején különös gondot fordítanotok a belső fényetek meggyújtására. Esetleg egy meditáció, vagy akár egy gondolat erejéig vizualizáljátok a méhetekben megszülető Fényt, és ezt kiárasztva a Világra tudjátok hatalmas mértékben emelni az Emberiséget!

A Napforduló idején pedig a Hold (az anyaság szimbóluma) pont az Angyal csillagképben, azaz a Szűz angyali részében fog állni, amely szintén mutatja, hogy lélek szintjén a láthatatlan világ kerülhet befogadásra! Csodálatos lehetőség ez az Emberiség számára, mert nagyon erőteljes Fény-szülő időpont lesz a Napforduló, amely különösen a Hölgyek számára elsődleges, hiszen most egy szinten rajtuk a „világ" szeme.

Forrás: www.csillagmag.hu Kapcsolódó információk

Cikkek

A kiteljesedő Oroszlán
Mozogjunk nyáron is!
Valóban hatékony a Reiki?
A harmonikus Mérleg I.
6 fogyasztó nyári étel

       

Események

Jógatábor 2012.
Spirituális előadás Új-Zélandról
Asztrológia oktatás Debrecenben-Távoktatásban is!
Jógatábor 2014.
Jógatábor

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS