Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

A Rák hava és az otthon melege

rák, csillagjegyek, horoszkóp, asztrológia, zodiákus

A rák a zodiákus első víz energiát hordozó jele. Tudjuk, hogy a víz minden élet forrása...

Szerző

Artemisz Önismereti Műhely
pszichodráma vezető

A Nap június 21-én éri el legmagasabb állását, s a napforduló csúcspontján megkezdődik az alászállás. Ezzel az égi eseménnyel beköszönt a Rák időszaka az életünkbe. Kezdetét veszi a nyári meleg, s mindannyian vízközelbe, vízpartra vágyunk.

A nyári szünidőben természetes igény, hogy a család együtt töltsön hosszabb időt. Nő a családalapítási kedv, az évnek erre az időszakára esik a legtöbb esküvő. A gyermekekre szükségszerűen nagyobb figyelem jut, ha másért nem, akkor kényszerből, mert a nyári szünetben az elhelyezésükről gondoskodni kell.

A Rák a zodiákus első víz energiát hordozó jele

Tudjuk, hogy a víz minden élet forrása, a biológiai élet a tengerben „született". VÍZ = ÉLET. Étel nélkül tovább bírjuk, mint folyadék nélkül! Június végére a természet megérleli a lédús gyümölcsöket, melyek kitűnően átmossák, megtisztítják, s tiszta folyadékkal töltik fel a testünket. Érdemes ilyenkor léböjt-kúrát tartani!rák

Mint víz elemű jel, - a Rák - kapcsolódik a lelki folyamatokhoz, a tudattalan birodalmához, az érzésekhez, intim kapcsolatokhoz. Mindannyian tudjuk, hogy egy társas eseményt igyekszünk oldottabbá tenni, mégpedig egyéni ízlésünk alapján különböző „folyadékokkal".

Gondolok például arra, amikor a távolságtartó magázódásból átváltunk egy közelebbi viszonyra, a tegeződésre. Az egymáshoz való közelebb kerüléshez szükségünk van folyadékra, érzelmekre!

Ez a jel a Hold uralma alatt áll, mely az éjszakai égbolt folyton változó arcú „királynője". A Nap fényét tükrözi vissza. A Nap- Hold párosa a mítoszokban és mitológiákban is jól nyomon követhető. Egymást jól kiegészítő párost alkotnak. Úgy, mint életünkben az apa és anya; illetve a tudatos és nem tudatos részünk.

A Hold szerepe

Telihold idején több a probléma, feszültség az emberek között, s tudományosan igazolt tény, hogy gyakoribb a baleset és műtéti szövődmény. Egyértelmű hatással van a testi működéseinkre, a nedvekre, a női termékenységi ciklust is irányítja. A régi korokban a Nap mellett a Holdat is „istenítették". Sok rituálé kötődik a megfelelő holdfázishoz, s több holdistennőt tiszteltek. A mai kor lehetővé teszi, hogy az „elfeledett" tudást ismét elővegyük, s tudatosan használjuk ki a kozmikus energiákat. Egy holdnaptárban jól nyomon követhető, hogy az adott nap holdfázis által szimbolizált alapenergiái milyen tevékenység elvégzésében segítenek, illetve gátolnak bennünket.

A Rák fázis fő jellemzője, hogy az előző jel- az ikrek- által összegyűjtött információkat bensővé teszi, megemészti a tapasztalatokat. Az értelem által nem megismerhető összefüggéseket intuitív módon sejti meg. Mélyebb, lelki kapcsolatot alakít ki a környezetével. Mint a Holdnak, a Rák típusú embernek is, szüksége van arra, hogy másokban tükröződjön, s ezt úgy éri el, hogy gondoskodásával pótolhatatlanná teszi magát a környezete számára.
Döntéseiben befolyásolja a mindenkori hangulata, az emberekkel kapcsolatosan is belső megérzéseire hagyatkozik. Aki első pillantásra nem volt szimpatikus neki, azt nagyon nehezen fogadja el.

A Rák az első érzelmi jegy, ahol a lelkiség felébred!

Belső ősképe, archetípusa a gondoskodó, óvó, tápláló ANYA, akire szükségünk van. Ő az, aki szótlanul ráérez igényeinkre, vágyainkraés azt igyekszik kielégíteni. Állandó kötődése a hazához és családjához, erős vágyódásai és mély érzelmekre való képessége ezt a jegyet az őszintén szeretni tudók közé emeli.

Ugyanakkor az egyik legellentmondásosabb jegy! Az akarata ötvöződik a befogadással. A nyílt konfliktus mindig trauma számára. Ezért „vevő" emberi játszmákra. Alapvetően érzelmi zsarolással, „nem szólok hozzád"-dal, gondoskodása megvonásával, bűntudatkeltéssel próbálja a környezetét rávenni arra, hogy megtegyék, amit szeretne. Nyíltan nehezen fejezi ki az igényeit, arra vár, hogy a környezete vegye észre mi zajlik benne. Aktuális hangulata mindenkor rányomja a bélyegét a többiekre. Kedveli az önfeláldozó mártír szerepét, kedvenc mondatai közé tartozik: érted teszem ezt is!

Anyáskodik, szeret főzni, az otthon területe a legfontosabb az életében. Munkahelyén is igyekszik otthonos légkört teremteni, teát főz, egyéb szolgálatokat tesz kollégáinak, s íróasztalán mindig találunk valamilyen személyes tárgyat. Családtagok fotóit, virágokat stb.

Vaszati kontra feng shui

Amióta a feng shui és a vaszati elterjedt Európában, egyre jobban figyelünk épületeink energetikai minőségére, s a térrendezésre, mely az otthonteremtés része lett.

Tovább a cikkhez >>

Viselkedésének alapmozgatóit jól lehet szemléltetni a kagylóval. Belülről nagyon puha és sérülékeny, ezért kemény páncélt növeszt maga köré! Mivel nem tudja feldolgozni, ezért mindenkinél jobban fél a lelki sérülésektől, nehezen fogad a bizalmában, de akit elfogad, azt képes nagyon szeretni.

(Oláhné Mednyánszki Krisztina, okleveles asztrológus)

Kapcsolódó cikkek:

 Kapcsolódó információk

Cikkek

A kiteljesedő Oroszlán
A harmonikus Mérleg I.
Dr. Erfán József onkológus előadása
A kávé védhet a bélráktól
A Halak hava 3.rész

       

Események

Pszicho-asztrológia oktatás Debrecenben
Asztrológus képzés
Tanuljunk családul: asztrológia a hétköznapokban
Merre tovább kis hazánk?-Köztársaságunk „születésnapi” szolár elemzése
Asztrológia Iskola Debrecenben, távoktatásban is!

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS