Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

A kiteljesedő Oroszlán

oroszlán, horoszkóp, csillagjegyek, asztrológia

Mint második tüzes jel, az oroszlán központi szereplője az élet színpadának, mivel arra született, hogy uralja azt.

Szerző

Artemisz Önismereti Műhely
pszichodráma vezető

Júliusban beköszönt életünkbe az oroszlán hava. A Nap még mindig magasan jár az égen, hosszúak és melegek a nappalok, idegenforgalmi szempontból ez a főszezon. Aki csak teheti, családjával, barátaival együtt aktív pihenést iktat be a dolgos hétköznapokba s élvezi az élet örömeit. Ezt teszi az oroszlán típusú ember a mindennapjaiban, aki kedvét leli a játékosságban, erotikában és élvezetekben.

E királyi jel erőteljes kreativitással láthatót alkot abból, amit az előző jel- a rák-, alapanyagként szolgáltat neki. Alkotásához szüksége van az anyagvilágra, hiszen kreatív erőit csak ezen keresztül tudja látható formában megnyilvánítani. A rák a Hold uralma alatt megadja a befelé fordulást, az ihletet, mely minden alkotó folyamatot megelőz. A Nap és Hold ősi párosa csak egymást kölcsönösen támogatva hozhat megfelelő eredményt.

Mint második tüzes jel, az oroszlán központi szereplője az élet színpadának. Belső ősképe: a KIRÁLY, az APA, a SZERVEZŐ. Uralkodó bolygója a Nap, mely folyamatosan áradó, teremtő, kreatív erejével alapját képezi a biológiai életnek. E jel szülötte úgy érzi, hogy önmagában hordozza ezeket az erőket. Ezért a jelszava: „Én uralkodom! Cselekszem, és kifejezésre juttatom az érzéseimet."oroszlán

Tudatában van saját fontosságának, s ezt a visszajelzést várja környezetétől is. Részt akar venni az élet nagy játékában, hogy az a különlegesség érzésével táplálja és erősítse őt.

A méltóság érzésével jár-kel a világban, mert belülről úgy érzi, többre hivatott, mint a többi ember. Példakép akar lenni, a szégyent és megbélyegzést nem viseli el. A kritikánkat mindig finoman, a pozitívumait kiemelve és megerősítve adagoljuk neki. Nyilvánosan soha ne pirítsunk rá. Egy oroszlán gyereken is mély sebet ejthetünk ezzel!

Ebben a jelben éri el az ego a csúcspontját, a saját, független személyiség kifejlődik, a belső autonómia és erő megtapasztalására van lehetőség. Az egyén szeretne korlátozás nélkül élni és kibontakozni, saját nemző- és teremtőerejében felismerni önmagát. Kitűnően ért a nagyszabású tervezéshez és szervezéshez. Ezért jó rendezvény- és arculatszervező lehet!

A legindividuálisabb jegy, pontosan tudja, hogy mire képes, és azt birtokolja is. Hat, alkot, gyarapít! A jószívű gesztusok és kifejező alakítások mestere. Tudja, hogyan tud a legjobban hatni. Jó előadóművész lehet, vonzódik a színjátszáshoz, szerepek alakításához. E jel szülötte Richard Burton, Merilyn Monroe, Madonna, Tina Turner, Antal Imre, Liszt Ferenc. A politikában is megtaláljuk őket, mint például Napóleon, Mussolini, Bill Clinton.

Kreativitás, család és szerelem

A saját képességek mindenáron való megmutatása, s az eredményekért cserébe a dicséret elkönyvelése. Futószalag munkát nem végez, általában vezető, vagy vállalkozó. A munkát jól meg tudja szervezni, de kétkezi fáradtságos munkát nem szívesen végez. Ha elért egy státuszt, akkor nehezen adja át a stafétát az utódnak, hiszen meggyőződése, hogy a legjobban ő tudja csinálni a dolgokat. Probléma lehet az is, ha a „főnök vagyok" maszkot a privát életben is viseli.

Ha valaki túlságosan belemerevedik egy szerepbe, az megjelenhet gerincproblémákban is. Testünk hűen leképezi a bennünk mélyen meghúzódó problémáinkat. A rugalmas gerinc a hajlékonyságot, a meghajlás képességét, az alázatot jelenti. Az oroszlán jelhez tartozó testrészek a központi szervek: a szív és gerincoszlop, valamint a szimpatikus idegrendszer. Mindannyiunk számára ismerős, hogy a vezető beosztású emberek jobban ki vannak téve a szívproblémák veszélyének Tipikus példája a közelmúltban definiált pszichoszomatikus probléma a menedzser betegség.

Az oroszlán családi közegben is elvárja a környezetétől, hogy a teremtés koronájaként kezeljék, képességeit elismerjék. Harmonikus esetben termékeny kreatív erejét visszaforgatja a családi életbe, szívesen tevékenykedik együtt a gyermekeivel, programokat szervez s jó érzékkel alakítja az otthonát. Problémás esetben azt várja, hogy az egész család őt és az igényeit szolgálja, megnehezítve ezzel a környezetében élők életét.

A szerelem az életélvezet legfőbb forrása

A szabadság ára

„Szeretnék végre normális párkapcsolatban élni” – mondta asztrológusunknak egy Vízöntő hölgy, aki már régen elhidegült csalfa férjétől.

Tovább a cikkhez >>

Elvárja, hogy partnere számára ő legyen a „NAGY Ő", aki a tenyerén hordozza és értékes dolgokkal halmozza el. Férfiként ő a hős szerelmes, akinek a párja maradéktalan kielégítése a célja. Fontos számára, hogy partnere felnézzen rá, elismerje képességeit, s diszkrét formában dicsérje.

Nőként olyan partnert választ, akire büszke lehet, aki valaki! Ő az a nő, aki férje nevéből felveszi a dr. előtagot is! Szeret kényelmesen élni, a fáradtságos munkát inkább mással végezteti. Élvezi a kényelmet, lustálkodik! Külsejére általában hiú, szeret értékes ékszereket viselni, státusz szimbólumokkal reprezentál.

Kedveli a pompát, a luxust, az elit köröket, az olyan klubokat, ahová akárki nem tartozhat. Szívesen sütkérezik saját nagyvonalúsága fényében, hogy neve legyen, melyet az utókor is büszkén ejt ki. Kérdés, hogy valódi tartalom van-e büszkesége mögött. Pozitív esetben nagyon jó mecénás lehet, példa erre Soros György.

Egyéni életutunkban az oroszlán fázishoz az óvodáskor társítható, amikor gyermekként a játékon s kreativitáson keresztül éljük meg önmagunkat. Rengeteget tanulunk a világról, s önfeledten kibontakozhatunk. Adottságaink és képességeink ilyenkor már megjelennek. A jó szülők és nevelők ezt segítik még jobban kibontakozni. Nagyon fontos, hogy ebben az időszakban mennyi figyelmet, elfogadást és pozitív megerősítést kapunk, hiszen a felnőttkori önbizalmunk alapját ekkor rakjuk le.

Az oroszlán legnagyobb nehézsége és egyben feladata az önismeret, a személyiség fejlesztés, mely során megtanul az erején uralkodni, hiúságán túllépni, s alázattal szolgálni másokat. Bár fél a mélyebb önvizsgálattól, attól, hogy kiderül, hogy ő sem tökéletes, félelmén túllépve őszintén szembesülve önmagával, hibáit meghaladva valódi erőt árasztó napja lehet környezetének!

Egyénileg ebben az időszakban elgondolkodhatunk azon, hogy önálló egyéniséggé fejlődtünk-e, megállunk-e a saját lábunkon vagy függésekben éljük az életünket.

S átvezetésként a következő - szűz - fázishoz: milyen kreatív képességekkel rendelkezünk, s azzal hogyan tudjuk hasznosan szolgálni a körülöttünk élőket.

(Oláhné Mednyánszki Krisztina okleveles asztrológus)

Kapcsolódó cikkek:

 Kapcsolódó információk

Cikkek

A birtokló Bika
A cigánykártya rejtelmei
A harmonikus Mérleg I.
Az előttünk álló évek
Skorpió jegyébe lép a Szaturnusz

       

Események

Pszicho-asztrológia oktatás Debrecenben
ASZTROLÓGIA A MINDENNAPOKBAN - ELŐADÁS
Asztrológia: Útmutató önismeretfejlesztéshez, az élethez - előadás
ASZTROLÓGIA OKTATÁS DEBRECENBEN! TÁVOKTATÁSBAN IS!
Asztrológia oktatás Debrecenben-Távoktatásban is!

Szakértők

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS