Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

Számmisztika és Tarot III.

kártya, tarot, ezotéria, jóslás, számmisztika

A szimbólumok világát gyakran tekintik titkosnak, misztikusnak, pedig a jelképek...

Szerző

Sivadóné Szabó Éva Krisztina
energiagyógyász (prána)

Mint ahogy az előző cikkeimben már írtam, minden időszakban számos példát találunk arra, hogy a számszimbólumok és a Tarot kártya szimbólumai speciális jelentőségükkel előfordulnak az ember szürke hétköznapjaiban is. Megismerve őket, teremtő erejüket tudatosan is kiaknázhatjuk.
 
A szimbólumok világát gyakran tekintik titkosnak, misztikusnak, pedig a jelképek meghatározott értelmet, gondolatot, vagy jelentést képviselnek. Például a 13-as számnak általában kedvezőtlen a szimbolikus értelmezése, ez összefügg azzal is, hogy Tarotban a halál kártyája, melynek a szimbolikája az elengedés.
 
Ezért hotelekben, kórházakban 13-as szobát egyáltalán nem találunk. A 13-as szám szimbolikus jelentése a különböző kultúrákban eltérő módon jelentkezik. Jóllehet a Babilóniak egybekapcsolták Nergal alvilági istennel, ám a különféle keleti nemzetek számára szerencseszámként szolgált és új aktivitást hirdetett. Mint ahogy, ha bezárul egy ajtó, mindig kinyílik egy másik. A kérdés, hogy észrevesszük-e, vagy nézzük a bezárt ajtót és elmerülünk az önsajnálatban.

De kezdjük az elején...

A számok rejtett jelentésébe vetett hit a távoli múltba nyúlik vissza.

Pythagórasz görög filozófust, aki Krisztus előtt a 6. században élt, tartják a numerológia megalapítójának, ő szentnek vélte az 1, 2, 3, és 4 számokat, hiszen a teremtés folyamatát és a világ keletkezését szimbolizálták.

Az 1-es, Isten, minden létnek az őseredete. Az 1-es rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy mindig egyenlő önmagával és oszthatatlan. Az ezotériában az 1, a kezdeményezést a titkos tanokba való beavatást jelenti. Az ÉN-t, az EGÓ-t. A Férfit. Egyértelműen férfi és tűz energia. Valami új, valami lendületes. Tarotban a Mágus kártyája. A teremtő erő, a NAP, a legnagyobb szerencse szimbóluma.

Az egyesből levezethető a 2-es, az élet szimbóluma. Az élet ellentétekből áll: szellem és matéria, jó és rossz, férfi és nő. Ezek az ellentétek a 3-as számban fognak feloldódni, harmóniában összeállni.

A 2-es egyértelműen női energia, a lágyság, a befogadás, az érzelmek, a tudatalatti helyes döntés szimbóluma. A jövőbe látás. A tudás nemcsak a látható világ megismerésére irányul, hanem attól sokkal fontosabb területeket, pl. a lelket is célba veszi. Kártyában a Főpapnő, melynek szimbolikája az intuitív, rejtett Tudás, a misztikum, de a nőiség, a belső nő a HOLD energiái is ide tartoznak.

Az időben változó világot a 3-as és a 4-es szám szimbolizálja. A 3-as kártya a Császárnő. Női kártya, de már a külsőséget, a testiséget, a szépséget, az érzékeket jelöli. Az életörömet fejezi ki. Már egyesítette magában a női és férfi energiát. Már belülről vezérelt, optimista, sikerorientált egyén. A szentháromság szimbóluma. A test - lélek - szellem harmóniája. Krisztus a 3. nap támadt fel. A 3 király: Gáspár, Menyhért, Boldizsár. A mese hősnek mindig 3 próbát kell kiállnia.

A 4-es kártya az Uralkodó kártyája. Szimbóluma az igazsággal való uralkodás. A lehetőségek kártyája. Kinyílnak előtted a lehetőségek, fihyelj rájuk, ne menj el mellettük.

Számmisztikában a 4 a gyakorlatiasságot, a stabilitást jelöli. Az ember 4 pontja, melyek segítségével megvalósíthatja önmagát: bölcsesség, igazságérzet, mértékletesség és belső erő.

De sorolhatnám a 4 évszak: tavasz, nyár, ősz, tél. Vagy 4 életszakasz: gyermekkor, fiatalkor, érettkor, öregkor.

A zsidók 4 világot különböztettek meg:

- Azilut / a világ, mely közvetlenül Istentől származik. /

- Beria / a teremtés és a mennyei szférák világa. /

- Jecira / az építés, azaz az angyalok és szellemek világa. /

- Asija / az elkészülés, vagy megnyilvánulás világa, mely a többi világ burka. /

Az anyag 4 elemből áll: tűz, víz, levegő, föld. Jung, szintén 4, a gondolkodó, érző, észlelő és érzékelő embertípust különböztette meg, aszerint, hogy egy emberben a funkciók közül melyik uralkodik el. A 4 éppúgy egyazon számok összege, 2+2, mint szorzata 2*2. Ezért egy olyan csodálatos összhang képe, ami semmiféle más szám esetében nem fordul elő.

A Teremtő a 4. napon díszítette fel a világot a legszebb ékszerekkel, a két ragyogó égitesttel, a Nappal és a Holddal. A 4-est a világ számának tartják. A 4-es, mint az üdvözülés szimbóluma, a kereszt ( + ) 4 szára.

Ha összeadjuk az 1, 2, 3, és 4 számokat, akkor 10-t kapunk. (Előző cikkemben már írtam, hogy a 0 erősíti, felerősíti az előtte lévő számot, s ovális alakja a női méhre emlékeztet. A női alapelvet szimbolizálja, melyben mindenfajta élet jelen van.)

Az Istenség ( 1 ), mely visszatükröződik a világban ( 2, 3, 4 ), újra visszatér saját lényéhez. A 10-es szent szám, kifejezi, hogy Isten a világ megteremtője és a világ sokszínűségét is szimbolizálja.

minden vágyad az Isten szava benned,

mutatva, hogy merre rendelte menned."

/ Babits Mihály: Szimbólumok /

Írta: Sivadóné Szabó Krisztina - számmisztikusKapcsolódó információk

Cikkek

2010: számok és tarot
Fehér hullám, kék napja
Sárga hullám, Sárga napja
A fehér hullám utolsó előtti napja, az olajzöld
Válság és önismeret

       

Események

Számmisztika tanfolyam
Számmisztika tanfolyam
Ezoterikus tábor Nyíregyházán
Cigánykártya tanfolyam
Ezoterikus tanfolyamok

Szakértők

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS