Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

Indigókék gondolatok I.

indigó gyerekek, kristály gyerekek, szülők, család, Gyerek

Jó magam az indigó gyerekekről a számmisztikai révén hallottam részletesen.

 Jó magam az indigó gyerekekről a számmisztikai révén hallottam részletesen. A terapeuta, akitől később megtanultam ennek a jól működő személyiségelemzésnek a fortélyait, megdöbbentő dolgokat mondott el a velük való találkozásairól, a velük végzett közös munkáról.
 
Ha számmisztikai tükrében szeretném megvilágítani az indigó kérdést, alapvetően a 2000 után született generációról kell beszélnem. Vagyis, az egós, önkifejezésre (1), önmegvalósításra (1), a világ racionális elemzésére (9) törekvő 1900-ban született nemzedék után, olyan gyerekek sora születik, akiknél sok esetben ez a két tulajdonság egyáltalán nem domináns a születési képletben. Viszont mindnyájuk mátrixában ott van a 2-es, sőt nagyon sok esetben nem csupán egy, hanem egy egész „szekérre” való.

Mit jelent ez?
A 2-es egy nagyon érzékeny, az értelem uralma helyett az érzéseket, sőt a megérzéseket előtérbe helyező energia. A kettes energia arra sarkall minket, hogy sohasem önmagunkra gondoljunk csupán, tetteinkben, szándékainkban mindig legyen ott a másik ember is! Az indigók éppen ezért értelmezik nehezen az „én” és a „te” kategóriáit, mert az számukra minden esetben a „mi”-t jelenti. Mi együtt, mi egymást segítve, mi közösen. Ezért borzasztó nehezen viselik, ha bárkit igazságtalanság, bántás ér a környezetükben, hiszen az számukra olyan, mintha velük történne.


Igazukért bárkivel szembe szállnak. Az indigó gyerekek hatodik érzéke sokkal kifinomultabban működik, mint az előző korosztályok nagy részének. Ők a világot olyan szemüvegen át látják, mely számunkra értelmezhetetlen. Egy rendkívül mélyen kódolt tudás él bennük a világ ideális működésével, a valódi értékekkel kapcsolatban. Az anyagiassággal szemben ők az érzelmek felé terelnék az élet folyását.

Nem lehet őket rákényszeríteni olyan tettekre, amelyek tisztességtelenek, vagy ellenkezik a meggyőződésükkel. Ezért aztán akaratosnak, neveletlennek tartják őket. Nagyon nehezen viselik a hazugságot, nagyon könnyen átlátnak a másik emberen, és ha az nem őszinte, ha nem tiszták a szándékai, azt azonnal megérzik, és nem is hajlandóak szó nélkül hagyni. Nehezen tűrik a kényszert, a logikátlanságot, a rosszindulatot. Igazukért bárkivel szembe szállnak. Nem érdemes hazudni nekik, mert heves dühkitöréssel, vagy elszigetelődéssel reagálnak.

De kikre is hárul az a nemes feladat, hogy ezeket a zseniálisan értelmes, érzékeny, de az elveikhez körömszakadtáig ragaszkodó nemzedéket felneveljék?

Az indigó-hullám a hatvanas évek vége felé indult el. Vagyis, ha belegondolunk, az a nemzedék kell, hogy megértéssel, szeretettel, törődéssel és türelemmel forduljon az indigó-generáció felé, melynek értékrendjét alapvetően az élvezetek, a pénz, a hatalom, a világi sikerek, az anyagi világ, a felszínes kommunikáció, a „tegyünk úgy, mintha”, fényesen csillogó légvárépítése határozza meg. Sajnos ezek az értékek csupán a felszín, a látszat, az anyagi világ túlértékeléséből fakadnak, és rossz irányba terelték az életünket. Stresszesek vagyunk, türelmetlenek, elégedetlenek, boldogtalanok. A környezetünk egyre rosszabb állapotban van.
 
Ezt ma már csak a megveszekedett struccpolitikusok gondolják másként. És ugyan kiért lennénk hajlandóak megváltoztatni ezt az irányt, ha nem a saját gyermekeinkért, az eljövendő generáció kedvéért. A gyermekeink tehát nem véletlenül olyanok, amilyenek, ők csupán teszik a dolgukat! Keményen szembesítenek minket a hibáinkkal, a tévedéseinkkel! Könyörgöm, ne fordítsuk el a fejünket, és ne őket okoljuk! Nézzünk inkább önmagunkkal szembe, és ha szükséges, változtassunk! Vegyük észre, mire megy ki a játék!

Írta: Moldván Kata - almama(g)

 Kapcsolódó információk

Cikkek

A családi összejövetel időzített bomba?
Csak unalomból játszik?
Hiperaktív a gyerekem!
Otthonok és jellemek
A multifokális szemüveg

       

Események

Hagyományőrző Gyermektábor a Pilisben
Vekerdy Tamás Nyíregyházán!
Egésznapos Család és rendszerállítás
Hellinger-​féle családállí​tás
"Tanulom magam” önismereti műhely

Szakértők

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS