Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

Indigókék gondolatok II.

indigó gyerekek, kristály gyerekek, Aura-Soma, Gyerek

A közelmúltban olvastam valahol az indigókkal kapcsolatban, hogy Anglia egyik kórházának...


A közelmúltban olvastam valahol az indigókkal kapcsolatban, hogy Anglia egyik kórházának professzora ezeregyszáz „különc” gyermeket vizsgált. Az eredmény azt mutatta, a gyerekek három dologban alapvetően megegyeztek: erős akaratuk van, jó a humorérzékük és kreatív képzelőerővel bírnak.


Általában idealisták, tele vannak világmegváltó tervekkel, alapvető nagy adag kíváncsiság szorult beléjük, ami olykor olyan erőteljes, hogy megfeledkeznek a mindennapi élet apróságairól, a hétköznapi, unalmas rutinfeladatokról, mint például a reggeli rendrakás, szemétlehordás vagy ágyazás. Két dologra rendkívül intenzíven reagálnak; a környezetszennyezésre, és a hazugságra. Előbbi a természetet, utóbbi az emberei lelket mérgezi. Általában nagyon jó művészi érzékkel rendelkeznek, kifejezetten tehetségesek!

Ösztönösen érzik, hogy a dolgok nem jó irányba mennek, és ezért értetlenül állnak az álságos és megalkuvó felnőtt parancsuralmi nevelési szokásai, eszközrendszerei előtt.

Az indigó gyerekekkel nem lehet hatalmi játszmákat kezdeményezni! Makacs kis harcosként még a szüleikkel is szembeszállnak az igazságukért, és akár a szülővel történő lelki szakításig is elmennek már kisiskolás korban. Ha logikátlanságot, erőszakot, igazságtalanságot tapasztalanak, akkor a tanítóikkal is szembeszállnak, agresszív tanáraikat nyíltan bírálják, megvetésüket nyíltan kifejezik.

Konfliktushelyzetben nem fogadják el a felülről érkező, a felnőtt részéről egyoldalúan kialakított megoldásokat, de partnerként mindig meggyőzhetők, a logikus érvekkel, kompromisszumok felajánlásával, önálló döntések felkínálásával szót lehet velük érteni. Nem tűrik a parancsokat, a felszólításokat. Egy indigó gyerek számára mindig fel kell kínálni az egyenrangúság, az önálló döntés lehetőségét.

Értékrendjük annyira más, mint a ma átlagemberének értékrendje, hogy megértő segítség nélkül nagyon nehezen találják meg a helyüket a világban. Türelmet, nagy adag odafigyelést igényelnek, mert máskülönben gyerekként nem tudnak mit kezdeni az Univerzum adta bölcsességükkel a felnőttekkel szemben, mert bár átlátnak a felnőttek világának sötét kuszaságán, és a kivezető úttal is tisztában vannak, mint gyermekek, mégiscsak kiszolgáltatottak a szülők és pedagógusok segítsége nélkül.


 Kapcsolódó információk

Cikkek

Hol és mivel játsszon a gyerek?
Indigókék gondolatok III.
Enervált gyerekek
Szülőkkel élni: meddig?
Mi az a babajelbeszéd?

       

Események

Hagyományőrző Gyermektábor a Pilisben
Gyerekagykontroll tanfolyam
Vekerdy Tamás Nyíregyházán!
Szülők iskolája

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS