Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

Indigókék gondolatok III.

indigó gyerekek, kristály gyerekek, gyerek

Abban megegyezhetünk hát, hogy az indigó gyerekek rendkívül tehetségesek.

Abban megegyezhetünk hát, hogy az indigó gyerekek rendkívül tehetségesek, bár egyáltalán nem könnyű velük, ha a régi parancsuralmi módszereket akarjuk velük szemben alkalmazni.

A mai iskolarendszernek éppen ez a problémája. Nagyon kevéssé életszerű, a valóságról az élet értelméről kevés szót ejtő, a teljesítményre koncentráló struktúrában nem leli a helyét az indigó gyerek. Az információk tengerével árasztják el őket, az önálló gondolkodás, és felelősségvállalás, az együttműködésre nevelés helyett, az egyéni eredmények fetisizálása ösztönzik őket! Légy te az első, legyél te a legkiválóbb! Ne súgj, ne segíts, ne less! Versenyezz, győzz le mindenkit, egyedül oldd meg a feladatodat! Pedig az életben a feladatainkat csak nagyon ritkán kell egyes-egyedül megoldanunk, és bár lehet, hogy a felelősség a munka elvégzésében a miénk, de az eredményt általában másokkal együttműködve tudjuk csak elérni.

Elgondolkodtak-e már azon, hogy van az, hogy sok, több diplomás, eminens diák csak küszködik a megélhetéséért, az örökös renitens pedig a jég hátán is megél? Az eminens ugyanis megtanulta az információt, a renitens pedig megtanulta az életet, a túlélés fortélyait.

Az életben való érvényesüléshez szükséges tudást csak kevés helyen sajátíttatják el a diákokkal.

Ebből adódik a kérdés. Hogyan reagál a különleges képességű, belső céllal és küldetéssel érkező indigó gyerek a képmutató vagy lélektelen nevelésre? Ezeket a gyerekeket túl gyakran büntetik meg, szidják, gúnyolják. Lassan szégyellni kezdik azt, hogy kik ők, és viselkedésbeli problémáik nagy részének ez az oka, mely aztán devianciához vezethet később!

Sajnos számtalan kutatás bizonyítja ma már, hogy az átlagon felül tehetséges gyermekeknél ez a fajta iskolai és társadalmi hozzáállás hiperaktivitást, krónikus és érthetetlen fáradtságot, depressziót, feszültséget okozhat. Az örökös idegi feszültség fokozódása az immunrendszert annyira megterheli, hogy a gyermek nagyon sok betegség áldozatává válik már kis korában. Aztán a rendkívüli érzékenységük megmagyarázhatatlan, félelmetes agresszivitásban vagy önpusztításban, függőségekben és az öngyilkosságban nyilvánulnak meg. ÉS éppen ezért nagy a felelőssége a felnőtteknek.
 
Az indigó gyerekek ugyanis ismerik a „fényt”, és ha úgy érzi, nem képes végrehajtani azt a feladatot, amelyért megszületett, mert olyan mértékű a meg nem értés, a közöny, inkább választja a „fény”-hez való visszatérést, mint az értelmetlen szélmalomharcot. Hiszen a velük folytatott kutatásokból az is kiderült, hogy az indigó gyerekek számára teljesen természetes Isten létezése. Nem azonosítják magukat fizikai testükkel. Tisztában vannak a lélek fontosságával, a lélekvándorlást természetes egyszerűséggel fogadják el. Nagyon erős a vonzódásuk a természet valamennyi élőlényhez, gyakran előfordul, hogy vegetáriánusok. Szervezetük nagyon intenzív ellenállással reagál a tartósítószerekre, színezékekre.

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Gyermekeink és az égtájak
Harmonikus párkapcsolat – boldog gyerekek
Bach-virágterápia a boldog gyermekkorért
A „mumuskor” metamorfózisa
Hőségriadó: mit jelent?

       

Események

Vekerdy Tamás Nyíregyházán!
Szülők iskolája
Gyerekagykontroll tanfolyam
Hagyományőrző Gyermektábor a Pilisben

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS