Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

A Halak hava 1. rész

Halak, asztrológia, csillagjegyek, önismeret

A halak, mint szimbólum egyike az első keresztény jelképeknek.

Szerző

Artemisz Önismereti Műhely
pszichodráma vezető


A halak, mint szimbólum egyike az első keresztény jelképeknek. A világkorszakok váltását jelző tavaszpont is Jézus születése körül került át a Halak csillagkép előterébe. A víz a lélek szimbóluma, s mint tudjuk nélküle nincs élet a Földön.

Lélek nélkül az ember is csak vadállat lenne. A vízzel történő keresztelés a hittel elnyert öröklét (paradicsomi állapot) ígéretét fejezi ki. Jézus élete és tanítása erős párhuzamot mutat a halak jegy tartalmával, ezért nem véletlen, hogy a nagyböjt időszakának egy része (időnként az egésze) a halak havába esik. S megmagyarázható vele a hal, mint böjti eledel ténye is.

Míg az előző jel, a Vízöntő önálló és független ember a társadalomban, aki személyes hozzájárulásával akarja szolgálni a nagy egészet, addig a Halak tovább lépve megtartja a mások szolgálatát, de egyediségét elkezdi feladni. Énjét feloldva a mindenséggel való egységet keresi. Az egyén egy apró részecske lesz a nagy játékban, és rájön, hogy minden létező azonos tőből fakad. Felfogja, hogy egyszerre földi és isteni származású; magában hordja az isteni bölcsességet és belső hangot, mely irányítja és vezeti. Ha a megváltás iránti igény tudatosul benne, megélheti az egységet, az unió misztikát. Müller Pétert szabadon idézve ráébredhet arra, hogy miközben őrizgeti csepptudatát, az óceán része!

E jegy a szellem fejlődésének utolsó stációját szimbolizálja. Belső ősképe: a TISZTÁNLÁTÓ, SZAMARITÁNUS, SZELLEMI VEZETŐ. Jelszava: „Hiszek, feloldódom, egység mindennel!”

Ezért a halak spirituális tapasztalatokra, a transzcendens világra, vagy egyszerűen a test szűkösségéből- amit, gyakran börtönként él meg- való kiszabadulásra erősen vágyódó ember. Számára nem sokat számítanak az e világ értékei, így segítőkészsége miatt nagy áldozatokra képes. Gyakran vezeti a határtalan részvét érzése. Ez a nagy lelki segítők jele is, akik meg tudják hallgatni a másikat, megértik anélkül, hogy értékelnék. Problémájuk az, hogy ki kell fejleszteniük én-identitásukat, mert csak azt lehet lebontani és feláldozni, amit előzőleg felépítettünk.

Amíg nem találja meg önmagát, addig illúziókba, függőségekbe menekülhet. A 12 jel közül leginkább érzékeny és sérülékeny. A „Halaknak” nincs lába, ezért számára problémás a mindennapi helytállás a fizikai életben. Kivételes a szeretetigénye, a külvilágtól várja a stabilitást. Érzékenysége miatt finoman kell bánni vele.

Problémái elől menekülhet, ezért hajlamos lehet alkoholizmusra, kábítószer- vagy gyógyszerfüggőségre. De ugyanezt a menekülést jelenti, ha valaki folyamatosan egy önmaga által kreált vágyvilágban vagy fantáziavilágban él. Mivel megvan a transzcendens nyitottsága, befolyásolhatósága miatt kapcsolódhat szektákhoz, „tanítók” feltétlen híve lehet. (Folyt. köv.)


Írta: Oláhné Mednyánszki Krisztina

 Kapcsolódó információk

Cikkek

A birtokló Bika
A 13 napos fehér hullám, a vörös napja
Sárga hullám tetőpontja, Korall
Ikrek hava II.
A fehér hullám ötödik, magenta napja

       

Események

Spirit Revolution
Ember-és önismereti kiscsoport indul Debrecenben
Merre tovább kis hazánk?-Köztársaságunk „születésnapi” szolár elemzése
Paulinyi Tamás író, pszi-kutató elődása:Transz és tudat – Belső utazás
Jógatábor 2012.

Szakértők

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS