Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

A Kos hava 1. rész

tavasz, asztrológia, horoszkóp, csillagjegyek, kos

A tavaszi napforduló ideje március 21-e, a csillagászati tavasz kezdete.

Szerző

Artemisz Önismereti Műhely
pszichodráma vezető

 A tavaszi napforduló ideje március 21.-e, a csillagászati tavasz kezdete. Ilyenkor Naprendszerünk éltető forrása a Nap belép a Kos csillagkép előterébe (az első jelbe), s ez által az arra jellemző dinamizáló, feltöltő, kiáradó, lendületes energiákkal árasztja el a világot. A hosszú, téli időszak után minden újjászületik. A nappali világosság és sötétség harca az őszi napfordulóig a fény javára billen.


E jel a Mars bolygó hatása alatt áll, mely a szükséges erőkoncentrálást, kifejtést megadja az addig szunnyadó természetnek. A látszólag élettelenben megbújó életerő egyszer csak megjelenik. A kos energia az élet kezdete, a dolgok eredete. Ezt éljük meg ilyenkor, amikor minden éled és áttörni készül, hogy megmutatkozzon.

Ez a dominánsan kos ember vezérelve is. „Itt vagyok, megmutatom magam! Győzzön a jobb!” Az ilyen ember célja a világban való megjelenés, s ott egy hely megszerzése. Ezt ösztönösen, előzetes kérdezősködés nélkül teszi, ezért időnként önzőnek tűnik. Mivel még semmire sem tud „visszaemlékezni”, ezért erősen a jövőre figyel, előrefele tekint.
Legbelülről az önmegmutatás vágya vezérli. Fűti a tettvágy, az úttörőszellem és kalandvágy. Erőteljes az önfenntartás és önmegvalósítás igénye, ami versenyszellemmel párosul. Fontos, hogy kipróbálja magát a helyzetekben és bizonyítson. Alapvetően jellemzi az egyenesség és nyílt szembefordulás a kihívásokkal és versenytársakkal. Sokszor a vágyai, a „meglátni és megszerezni” vezérli. Az ellenállástól a vágya csak még tovább nő. Mindent meg akar hódítani! Nem bírja a várakozást, nehéz neki türelmet gyakorolni. Alapvetően szabad ember, aki nem bírja a kötöttséget, azt, hogy más mondja, meg neki mit tegyen, és rettenetesen idegesíti, ha aggódnak érte. A kos új utakon szeret járni, kiránduláson ő vezeti a csapatot. Büszke, szeret a középpontban lenni, de nehezen viseli, ha kritizálják.

A cselekedet és aktivitás ad értelmet az életének. Mindig új távlat kell neki, ha tétlenségre kényszerül, elveszíti az életkedvét. Minden kihívására megfelel, hiszen bizonyítás nélkül számára nem élet az élet. Ezért is találunk sok sportolót amatőr vagy profi szinten e jel szülöttei között.
A kos minden hódítás által bizonyítani akar, de hogy mit kezd azzal, amit meghódított, arról kevesebb elképzelése van. A meghódított területet megművelni csak az utána következő jel a bika fogja.


Írta: Oláhné Mednyánszki Krisztina

 Kapcsolódó információk

Cikkek

A Halak hava 3.rész
Miért érdemes asztrológushoz menni?
Az Ikrek hava I.
A Plútó jegyet váltott
A Szaturnusz és a kapcsolatok I.

       

Események

ASZTROLÓGIA A MINDENNAPOKBAN - ELŐADÁS
Asztrológus képzés
Asztrológia: Útmutató önismeretfejlesztéshez, az élethez - előadás
Asztrológia Iskola Debrecenben, távoktatásban is!
Pszicho-asztrológia oktatás Debrecenben

Szakértők

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS