Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

A Kos hava 2. rész

kos, csillagjegyek, horoszkóp, asztrológia, tavasz

A kos szimbolizálja minden dolog kezdetét. Maga a megszületés folyamata is magán hordozza...

Szerző

Artemisz Önismereti Műhely
pszichodráma vezető

A kos szimbolizálja minden dolog kezdetét. Maga a megszületés folyamata is magán hordozza a kos energiához kapcsolódó dolgokat. Az óriási erőkoncentrálást, a harcot az életért, és ennek velejáróját, a fájdalmat és vért. A normális születés útja az, hogy fejjel helyet öklelünk magunknak a világban, s a kos emberre jellemző lehet, hogy időnként fejjel megy a falnak, de konkrét értelemben is gyakoribb a fejsérülésük.

A kos energia, hasonlóan a többi jelhez egy széles skála mentén tud megnyilvánulni. Felöleli az ösztönszint izomból és akaratból való helyzet megoldását, a lelki szinten megjelenő vállalkozói szellemet, mely a kockázatoktól sem riad vissza, s ez által lehetővé teszi az eddig ismeretlen dolgok meghódítását. Egy „magasabb szintű” érett kos magában hordozza az önmaga feláldozásának a lehetőségét egy magasabb eszme szolgálatában, ő a vértanú, a hős földi mása.

E jel tanít bennünket az egészséges önérvényesítésre, önmagunk megújítására. Találkozunk vele minden dolog kezdeténél, amikor erőt merítünk és megharcolunk egy célunkért, csatázunk, védekezünk, versenyzünk, legyőzzük az akadályokat. Mivel az aktív kiáradó teremtő erőt szimbolizálja, így nagyon fontos szerepe van a szexualitásban is. A természetben megjelenik a virágok megporzásán keresztül az állatok ösztönös utódnemzési vágyában is. Az emberiség életében ez az energia teszi lehetővé a túlélést, az új és ismeretlen területek meghódítását.

A kos által szimbolizált tüzes energiákkal tudatosan is találkozhatunk. Ilyenkor szinte mindenki ösztönösen vágyik a természetbe. A levegő friss, vibráló, titokzatos energiákkal van tele, a fű kizöldell, s a napsütés is más. A kezdet és a vágyakozás ereje ott feszül a kipattanni kész rügyekben. Ha figyeljük a természet titokzatos pantomimját s átadjuk magunkat ezen erők feltöltésének, vitalitásunk, ellenálló képességünk javul, életkedvünk megnő, s megújító életcélokat tudunk magunk elé kitűzni.

Használjuk ki a kos havát erre az erőgyűjtésre!

Írta: Oláhné Mednyánszki Krisztina

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Szaturnusz búcsúja a Mérleg jegyétől
A Halak hava 3.rész
Iratkozz fel YouTube-csatornánkra és nyerj!
A cigánykártya rejtelmei
A szabadság ára

       

Események

Asztrológia: Útmutató önismeretfejlesztéshez, az élethez - előadás
ASZTROLÓGIA OKTATÁS DEBRECENBEN! TÁVOKTATÁSBAN IS!
Asztrológia oktatás Debrecenben-Távoktatásban is!
ASZTROLÓGIA OKTATÁS I. modul
Merre tovább kis hazánk?-Köztársaságunk „születésnapi” szolár elemzése

Szakértők

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS