Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

Az Ikrek hava I.

ikrek, horoszkóp, asztrológia, önismeret, csillagjegyek

Hajtja a megismerés vágya, ezért szeretne mindenhol ott lenni, mindent megélni anélkül, hogy bármilyen kötöttséget vállalna.

Szerző

Artemisz Önismereti Műhely
pszichodráma vezető

Míg az előző csillagjegy, a Bika a helyzetét konszolidálja, letelepedve kijelöli a birtokai határát, megműveli, őrzi, gyarapítja azt, alkalmazkodik és élvezi a föld gyümölcseit, addig az új jel váltást hoz. A zodiákus harmadik jele elkezdi a tágabb tér elfoglalását, s a letelepedésből világjárás lesz. Mint első levegő jel, mindent meg akar ismerni, ami körbeveszi.

Ezzel kezdetét veszi az intellektus és a racionális képességek fejlődése. Már nem csak érzékszervek által tapasztal, hanem gondolati síkon analizál is, definíciókba foglalja a megtapasztaltakat, így kialakul a nyelv, mint kommunikációs eszköz. A felfedezett dolgokat meg akarja osztani másokkal, ezért számára nagyon fontosak a kapcsolatok. Életét általában nagyobb településen, városban képzeli el, ahol kapcsolatigényét kiélheti. Ha mégis kisebb településen lakik, akkor ő az, aki mindenkiről mindent tud, bárkit leszólít az utcán, hogy kíváncsiságát kielégítse.

Az ikreknek elsődleges az aktualitás, bármivel találkozik, átmenetileg magával ragadja, de érdeklődése annyira széleskörű, hogy elmélyülni nem képes, ezért nagyon hamar vonhat le következtetéseket. Szeretne megértést teremteni az ellentétes nézetek között. Jáván nagyon találóan ezt az energiát a pillangóval szimbolizálják. Utalva a kötetlenségre, a tág, határok nélküli mozgékonyságra, ide-oda röpködésre, könnyűségre, függetlenség vágyra. ikrek

Az ikrek időszaka a tavasz vége, mely a nyári napfordulóig tart. Ilyenkor az egyén életében is egyre erősebb a vágy arra, hogy mozgásba lendüljön. Mivel eljött a jó idő, a bika segítségével elindultak a kerti munkák, a szükséges renoválások, most a figyelem egyre gyakrabban kalandozik el abba az irányba, hogy a pompájába borult természetben felfedezéseket tegyünk, kiránduljunk. Ebben az időszakban tervezi meg a legtöbb ember a nyaralását, célokat tűz ki, útitervet készít.

Mivel az ikrek analógiába hozható a tanulással, a racionális működésekkel ezért nem meglepő, hogy a tanév vége erre az időszakra esik, ekkor van a begyűjtött tudásról való számadás is.

Az ikrek jele a Merkúr bolygó hatása alatt áll, melyet a görög mitológiából Hermészként, az istenek küldötteként ismerünk. Aki feladata jeléül szárnyas sisakot és szandált kapott, melyek segítségével szélsebesen eljut bárhová. Így tud közvetíteni az istenek és az emberek között.

Ezért minden terület, melyben valamilyen közvetítés van, az ő fennhatósága alatt áll. Hozzá tartozik a kereskedelem és mindenféle üzletkötés, ahol ravaszul mindig megtalálja a megfelelő utat- egyenest, görbét egyaránt. Ő az istene az utazóknak, kereskedőknek, de csalafintasága miatt a tolvajoknak, csalóknak is. Soha nem alkalmaz erőszakot, hanem ötleteit, meggyőző erejét veti latba. Szimbolikájában megjelenik a kettősség, hiszen ellentétes dolgok („ég és föld”) között próbál közvetíteni. Ezt csak semlegesen teheti meg, ezért az érzésektől távol tartja magát, törekszik az objektivitásra.

Megjelenik a célszerű gondolkodás, rendszerezés, kategorizálás. S a közvetítés elengedhetetlen feltétele a szónoki képesség, jó nyelvérzékkel.

(Oláhné Mednyánszki Krisztina okleveles asztrológus)

Kapcsolódó cikkek:

 

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Vörös hullám, Sárga napja
Kék hullám, Királykék napja
A termékenység és a Bika
Mars a jegyekben
Fehér hullám, kék napja

       

Események

Spirit Revolution- Szellemi, Tudati forradalom
Asztrológia Iskola Debrecenben, távoktatásban is!
Nőiesség Mentális Műhely
Számmisztika tanfolyam
Asztrológia oktatás Debrecenben-Távoktatásban is!

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS