Hírlevél feliratkozás
Ezotéria

Ikrek hava II.

horoszkóp, asztrológia, ikrek hava, megismerés

E jel földi képviselőjének fontos jelszava: „Gondolkodom, tehát vagyok!”

Szerző

Artemisz Önismereti Műhely
pszichodráma vezető

E jel földi képviselőjének fontos jelszava: „Gondolkodom, tehát vagyok!” Biztonságát akkor éli meg, ha mindig a kellő ismeretek birtokában van, aktívan megéli az információ = hatalom lényegét. Egyetlen jel képviselője sem annyira kíváncsi és tudásszomjas, mint ő. Nem bírja az egy helyhez való kötöttséget. Az állandó mozgás és kapcsolatok nélkül úgy érzi, mintha nem is élne. Egyszerre képes több dolgot csinálni, általában több könyve van.


Éppen olvasás alatt, de telefonjai intézése közben figyelemmel kíséri a híradót is. Tv, rádió és telefon nélkül el sem tudja képzelni az életét. Rosszul érzi magát ingerszegény környezetben, fél a csöndtől, az elmélyüléstől.

Belső gyengeségeit mindig az intellektussal leplezi, ódzkodik a szabályoktól, stabil keretektől, felelősségvállalástól. A sokszínű, spontán, érdekes, változékony kapcsolatokat szereti, ezért nehezen köteleződik el. Ő kevésbé a konkrét tettek, mint inkább a szavak embere. Gyönyörűen beszélhet az érzésekről, de kérdéses, hogy valóban átéli-e őket? Tipikus ikrek volt Don Juan, aki mindig tudta, mit kell mondani a nőknek, hogy levegye őket a lábukról.

Mivel lételeme az információ csere és az állandó nyüzsgés, ezért a kommunikációval összefüggő hivatások neki vannak kitalálva! A fizikai munkát nem szereti, távol tartja magát az olyan tevékenységektől, ahol az intellektust nem használhatja. Kedveli azokat a munkaköröket, melyekben megélheti a mozgékonyságát. Semlegességre törekvése miatt jó újságíró, riporter, szerkesztő, de fordító, idegenvezető lehet. E jel szülötteit megtaláljuk a titkári állásokban, telefonközpontokban, s a média valamint üzleti világ bármely területén.
 
Ha rossz útra téved, akkor őbelőle lesz az intellektuális bűnöző, hamisító, csaló. Vallja, hogy amit a törvény nem tilt, azt ki lehet játszani, ő a kiskapuk embere. Ügyesen zsonglőrködik a szavakkal, összezavar! Értelmi beállítottsága megfigyelhető az arcán is, általában „okos” tekintete van, gyakran szemüveges, de tipikus ikrek ábrázat az is, amikor azt mondjuk valakire, hogy „rókaképű”.

A megismerés, és kíváncsiság időszaka, az Ikrek hava III. – Visszavágyni az egységbe
Az egyéni életutunkon a születésünktől a halálig mindannyian átmegyünk a zodiákus 12 fázisán. A kos fázis szimbolizálja a születést, a bika a táplálék elfogadását, s a testi gyarapodást. Az ikrek szakasz hozza csecsemőként a külvilág felfedezésének igényét, mely alapmotivációja a mozgásfejlődésnek az életünkben. De később is, minden tanulási és kapcsolatteremtési helyzetben az ikrek által szimbolizált kíváncsiságunkat igyekszünk kielégíteni.

A tudásvágyunk az egyik legősibb! A Bibliában az eredendő bűnt, így az ember bukását szimbolizálja az a tény, hogy az első pár evett a tudás fájának gyümölcséből. Ezáltal kiűzetett a Paradicsomból, az egységállapotból! Saját életében ezt minden egyén átéli, amikor az anyával megélt szimbiózis és egységállapot után rájön arra, hogy különálló lény. Megéli a kettősséget, a KÉT-séget, ettől kezdve könnyen kétségbe esik, s vágyik vissza az egységbe.

Ez az öntudatlan egységkeresési vágy működik akkor, mikor alkohollal vagy kábítószerekkel kioltják a tudatos tudatot, mert az öntudatlanság jótékony homályában nincs benne a realitás. Ezt az egységet, ha pillanatokra is, de megélhetjük egy önfeledt szeretkezés betetőzéseként, de ezt az állapotot igyekszik elérni minden meditációban a belső úton járó ember. Ez a gondolat jelenik meg az Eldorádó, vagy az „Ígéret földje” utópiákban is.

 


Földi világunk kétpólusú, mindennek megtaláljuk az ellentétét is, s ennek a kettősségnek a képviselője az ikrek jele. Anyagi testünknek köszönhetően egyszerre csak egy nézőpontból tudjuk a dolgokat megvizsgálni, s gyakran döntenünk kell.

E jel alaptémája s egyben tanítása is, hogy kettős természetű lények vagyunk. Megvan bennünk az isteni, mely folyamatos harcban áll emberi törekvéseinkkel. A szellem küzdelme ez az ösztöneinkkel. E harc akkor szűnik meg, és az egymással ellentétben álló erők egymás kiegészítéseként jelennek meg, ha megtaláljuk a kulcsot, mely nem más, mint a „vagy-vagy” nézőpontból egy magasabb síkra emelkedve megélhetjük az „is-is” létjogosultságát. Így rátalálunk az egyidejűségre, s ezen keresztül a vágyott egységre!

Aktuálisan elgondolkodhatunk azon, hogy hol választunk ketté olyan dolgot az életünkben, mely egy magasabb síkról nézve összetartozik?

Írta: Oláhné Mednyánszki Krisztina okleveles asztrológua

 Kapcsolódó információk

Cikkek

A tudat a 4.dimenzió I.
Iratkozz fel YouTube-csatornánkra és nyerj!
A Halak hava 2. rész
A cigánykártya rejtelmei
Húsvéti üzenet

       

Események

ASZTROLÓGIA OKTATÁS DEBRECENBEN! TÁVOKTATÁSBAN IS!
Merre tovább kis hazánk?-Köztársaságunk „születésnapi” szolár elemzése
ASZTROLÓGIA OKTATÁS I. modul
Asztrológia Iskola Debrecenben, távoktatásban is!
Asztrológia oktatás Debrecenben-Távoktatásban is!

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS