Hírlevél feliratkozás
Életmód

Masszázs és ősi tudás

thai masszázs, nyújtás, indiai gyógymód

Bevallom, nem vagyok nagy őrültje a masszírozásnak.

Bevallom, nem vagyok nagy őrültje a masszírozásnak. Persze, akárhányszor részese lehettem, mindig jó érzések birtokában hagytam el a masszázs asztalt. Mivel azonban nagy letapadások, görcsök nincsenek az izmaimban, a kellemes élmények meg nem voltak elégségesek a motivációhoz, nem törtem magam a masszázsok után.

Ezt végiggondolva ismét meg kell állapítanom: türelmetlen jószága vagyok a jóistennek!

Vagy inkább voltam, lehet öregszem?!?! Legutóbb ugyanis lehetőségem volt kipróbálni a thai masszázst. Tagadhatatlan, hogy a thai masszázs egyik vonzereje lehet, ha a masszázst a névadó nemzet tagjai végzik. Elhangzott a kérdés: milyen masszázs legyen? Mi tudom és?! Milyen lehet? Kiderült, olajos vagy száraz! Legyen olajos! Ne csupán az izmaim, de a bőröm is hagy élvezkedjen - gondoltam.

Az aprócska thai hölgy erőteljes mégis lágy érintéssel vette kezelésbe a testrészeimet. Sehol nem éreztem erőteljes nyomást, fájdalmat a kezelés alatt, inkább valamiféle puha, mégis biztonságos burokba kerültem. A mozdulatok inkább simogatóak voltak, mint gyúrás szerűek, melyekkel korábban találkoztam. Egész testem felüdült, bőröm itta magába az olajat, én magam pedig kellemesen ellazult állapotba kerültem. Szinte észrevétlenül röpült el az egy óra. A végére úgy éreztem magam, mint egy kiadós alvás után. Mivel kérdezősködni felesleges lett volna a nyelvi különbözőség miatt, utána olvastam, és kiderült, a thai masszázs elsősorban a test akupunktúrás pontjainak a stimulálásával fejti ki a hatását, és hozza harmóniába a test energetikai működését.
 
A kezelés alatt próbáltam megfejteni a titkot, de csupán arra jutottam, hogy van a thai masszázs technikában valami ősi tudás, melyet nem is biztos, hogy meg lehet fejteni racionális okoskodással. A mozdulatok ősi bölcsessége óriási tapasztalatról árulkodott. A masszázs egyszerűen működött, és kész!

Írta: almama(g)

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Szeretnél Te is így kinézni?
Ayurvédikus orvoslás 1.
A thai masszázs hatása
India gyógymódja és a Nyugat
Leszel-e 129 éves?

       

Események

Egy jógi Nyíregyházán Indiából

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS