Hírlevél feliratkozás
Életmód

Fülakupunktura

fülakupunktúra, addiktológia, energia, szenvedélybetegség

A fülakupunktúra kipróbálására tulajdonképp nem is volt olyan könnyű rávennem magam!

A fülakupuntúra kipróbálására tulajdonképp nem is volt olyan könnyű rávennem magam! Igaz, ugyan, hogy nem izgat a fájdalom, a tűszúrásoktól sem tartok különösképp. Valószínű ez utóbbi annak köszönhető, hogy az általános iskola első osztályának első védőoltása előtt olyannyira behergeltük egymást osztálytársaimmal, hogy én szinte extázisba kerültem.
 
Amikor rám került a sor, annyira féltem, hogy most akkor mi lesz, hogy majdnem elájultam!

Éppen ezért szinte meglepődtem, amikor a tűszúrást szinte nem is éreztem. Annyira megkönnyebbültem, hogy hálásan omlottam a védő néni nyakába, két puszit nyomtam a meglepett arcra és hálásan köszöntem meg neki az oltást! Ő persze nem tudta mire vélni a nagy örömöt! Gyerek még ennyire nem szerette őt tűszúrás miatt!

Szóval nem félek a tűtől, most mégis elbizonytalanodtam. Tulajdonképp a kipróbálásra is csupán a kíváncsiság vitt rá, mert igazán semmi problémám nem volt (legalábbis tudomásom szerint), azt leszámítva, hogy kicsit kimerült és stresszes voltam, hiszen egy, az almamag által szervezett rendezvénynek jártunk a vége felé.

Szóval azt mondtam magamnak, lássuk az akupunktúrát is! Olyan pontokon került a fülembe egy-egy csinos kis tű, melyek a stresszoldásban segítettek nekem. A tűk által keltett érzés apróbb és élesebb volt, mint egy hagyományos tűszúrásé. Néhány perc elteltével aztán érdekes áramlásszerű energiahullámok jelenlétét tudtam csupán megfigyelni. Mivel szervezőként nem ülhettem sokáig egy helyben, nagy népszerűségre tettem szert, főleg, amikor elfeledkeztem, hogy kiállnak a füleimből az aprócska tűk.

A fülakupunktúra hatásmechanizmusa azon alapszik, hogy a fülkagyló bizonyos pontjain ugyanúgy feltérképezhetőek az emberi test szerveinek helyei, mint a talpon. A fül tulajdonképpen egy embriót formáz, egy olyan mikrokozmosz, melyre az egész test rávetül, mint egy hologram.

A megfelelő pontokon történő tűszúrásokkal ugyanaz a hatás váltható ki, mint amikor a testen lévő megfelelő energiapontokat stimulálják a tűkkel. Hiszen a tűvel való ingerek meghatározott meridián- vagy energiapályák elzáródásait nyitják meg, állítják egyensúlyba.

A fülön 127 akupunktúrás pont található. Ezek közül öt olyan, mely kiemelt fontosságú, és a különböző szenvedélyektől való megszabadulás, az azonnali fájdalomcsillapítás és a stresszoldás, valamit az elhízás ellen használható eredményesen. A fültűk különböző ideig maradnak a fülben. Van olyan, hogy akár egész héten át folyamatosan benne kell lennie a fülben, hogy valódi hatást váltson ki!

Nos, az én tűim 20-25 percig voltak velem. Egy idő után meg is feledkeztem róluk. A fáradtságom elmúlt! Hogy ez most áldásos hatásuknak köszönhető, vagy azoknak a vicces jeleneteknek, melyeket kiálló kis vacakok miatt éltem át, nem tudom, de mivel hiszek az ősi keleti bölcsességben,  hiszek a meridiánokban, hiszek az energiaáramlás jelentőségében, és hiszek a fülakupunktúrát alkalmazó szakember tudásában, én azt mondom, a fülakupunktúra szintén alkalmasa lehet arra, hogy akár orvosi terápiák kiegészítőjeként, akár önállóan is megszabadítson minket nyavalyáink egy részétől!

Írta: almama(g)
Kapcsolódó információk

Cikkek

Sárga hullám, Sárga napja
Arany napunk
Kék hullám Korall napja
Vörös hullám, Türkiz nap
Fehér hullám, kék napja

       

Események

Szenvedélyeink fogságában
Vaszati Műhelynap
Csung Jüan Csikung I. szint Tanfolyam Miskolcon
Fülakupunktúrás addiktológus képzés (Blended learning)
Neigong tanfolyam

Szakértők

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS