Hírlevél feliratkozás
Mozgás

Csillagjegyek mozgásformái

csillagjegyek, horoszkóp, sport, mozgás

A különböző csillagjegyek képviselői ebben is eltérnek! Némelyikük lusta, másikuk pedig igényli az intenzív mozgást.

Akárki akármit is mond: sport, rendszeres testmozgás nélkül nagyon nehéz jó formában tartani magunkat! Nem mellesleg a lelkünknek is jót tesz egy kis fizikai megterhelés. A problémát többnyire inkább az jelenti, hogy melyik mozgásformát válasszuk.

Kos: Energiája kiapadhatatlan. Viszonylag kevés mozgással, hamar le tudja adni súlyfeleslegét. A lelkesedéssel azonban már hadilábon áll! Az elismerésért és kitűnésért viszont bármit megtesz.(Számos kiváló élsportoló ebben a jegyben született.) Sportágai: hegymászás, tenisz, futball, lövészet.úszás

Bika: Ő az egyik leglustább típus. Jellemző rá az anyagcserezavar: vagy halálra zabálja magát, vagy éhezik. Szükséges megtalálnia az egyensúlyt a táplálkozásban, és megbarátkozhatna valamilyen könnyű mozgásformával is. A szexet tartja a legjobb sportágnak, de talán marad némi ideje egy kis úszásra is!

Ikrek: Pörgős jegy! Általában egyszerre több mindet csinál, így nem jellemző rá a súlyfelesleg. (Inkább a középkorú Ikrekre ragad egy kis úszógumi.) Az agya pörög leginkább. Emiatt a testet-lelket kényeztető/pihentető sportok felelnek meg neki a legjobban: jóga, thai-chi, de a csapatjátékok is ideálisak számára.

Rák: Na, ő az, akit rapszodikus természete miatt nagyon nehéz rávenni a rendszeres testedzésre! Viszonylag könnyen elvesztheti karcsúságát, aztán pedig eléggé nehezen nyeri vissza a versenysúlyát. Mindenképpen olyan sportot válasszon magának, amely érzelmileg is feldobja: pl. néptánc vagy versenytánc.

Oroszlán: Kiváló a kondíciója. Nem kell igazán erőltetni, hogy mozogjon, mivel rettenetesen hiú. Nemcsak a szép és feltűnő ruhákat kedveli, de szereti, ha jól is áll rajta! Olykor picit lusta, ilyemkor pocakosodik, de ezt hamar leadja. Arisztokratikus sportjai: kendó, lovaglás, tenisz, íjászat stb.

Szűz: Nem túlzottan szeret mozogni, inkább energiákat emészt. Az Ikrekkel ellentétben viszont aggódik az egészsége miatt. Rendszeres és nem megerőltető mozgás való neki: könnyed futás, kézilabda, röplabda. Bél-és gyomorpanaszai miatt ajánlottak számára a hasizomgyakorlatok.

Mérleg: Ő is lusta jegy hírében áll, habár képviselője csinos lehet minden különösebb sportolás nélkül is. Mégis ajánlatos, ha valamilyen könnyed mozgást végez az olykor fellépő szolid depressziója ellen. Ajánlott sportok: aerobic, jóga, thai-chi, tánc stb. Tehát bármi, ami szép, művészi, harmonikus, és nyugtató.

Skorpió: Rendkívül tevékeny, hatalmas és kifogyhatatlan energiákkal bír. A súlyfölöslegét kitartó, szívós munkával képes ledolgozni. A Skorpiónál az a lényeg, hogy olyan sportot találjon, ami oldja a feszültségét: küzdősport, futás vagy biciklizés. A jegy vizes jellege miatt az úszás is ideális számára.

Nyilas: Általában lelkes, jó sportoló, nem kell noszogatni. Mindig jó kondiban van. Úszik, lovagol, íjászkodik, imádja a küzdősportokat. 30-on túl ellustul, karriere építése és számos más elfoglaltság terheli le. Mivel a Nyilas lábra sosem hízik, így aztán egy pipaszár lábakon közlekedő pocak válik belőle.

Bak: A kitartást igénylő testedzés minden formáját szereti. Ideális neki a hosszútávfutás, a biciklizés, az úszás vagy némelyik arisztokratikusabb sportág. Szörnyen sznob: inkább a tiszteletet követeli meg, minthogy szeressék. Így aztán nagy sikerrel jöhet szóba esetében még a tenisz, a golf vagy a fallabda.

Vízöntő: Általában nem túl csinos, de a külseje nem is foglalkoztatja annyira, hogy edzőterembe járjon gyúrni. Inkább az olyan extrém sportok valók neki, amelyek nem feltétlenül járnak nagy erőfeszítéssel, viszont feltétlenül érdekesek, különlegesek, izgalmasak: vadvízi evezés, bungee jumping, jóga, siklóernyő, mountain bike.

Halak: Nem nagyevő, így az elhízás veszélye nem foglalkoztatja. Abszolút kézenfekvő, hogy a Halak legmegfelelőbb sportága az úszás. Mindemellett minden mozgás jó neki, ami a vízzel vagy valamilyen művészeti ággal kapcsolatos: pl. szinkronúszás, de lehet balett, néptánc, versenytánc vagy bármi könnyedebb sportág is.

(Zoé)

Kapcsolódó cikkek:

 Kapcsolódó információk

Cikkek

A test rendezettsége
Sosem késő elkezdeni a sportot
A Plútó jegyet váltott
Az otthon melege: a Rák II.
Mozgással a demencia ellen

       

Események

ASZTROLÓGIA OKTATÁS I. modul
Merre tovább kis hazánk?-Köztársaságunk „születésnapi” szolár elemzése
Asztrológia Iskola Debrecenben, távoktatásban is!
I. MediBall Országos Bajnokság
Spirit Napközistábor 2012. II. turnus

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS