Hírlevél feliratkozás
Oktatás-iskolák

Voyage, voyage... - a nyelvek

utazás, nyelvtanulás

Rögtön a repülőtéren akadhatnak problémák a csomagokkal kapcsolatban, ha megérkezünk nyaralásunk színhelyére.

Mindannyian átéltük már az élményt, mit is jelent egy külföldi útra való készülődés. Izgalom, várakozás, intéznivalók tömkelege. Sokszor csak a hivatalos teendők elintézéséig (útlevél, biztosítás, vízum…) és a csomagolásig jutunk (ami valljuk be, szintén nem kis feladat, főleg egy család esetében).

Arra ritkán gondolunk, hogy nyelvtudásra is szükségünk lehet, még telepített idegenvezető esetében is. Sok kellemes élményben lehet részünk és sok kellemetlen helyzettől menekülhetünk meg, ha legalább alapszinten beszélünk valamilyen nyelvet. A legtöbb országban, főleg az idegenforgalmi szolgáltatásokban dolgozók alapszinten kommunikálnak például angol nyelven.

A legjobb megoldás, ha tudatosan felkészülünk pár helyzetre már itthon. Rögtön a repülőtéren akadhatnak problémák a csomagokkal kapcsolatban, ha megérkezünk nyaralásunk színhelyére. Képzeljük csak el azt a szituációt, ha nem találjuk a bőröndünket. Sokat segít, ha le tudjuk írni milyen színű, nagyságú a csomagunk. Aztán az sem árt, ha az étteremben tudjuk, mit rendelünk, hiszen világszerte a legtöbb étteremben van már angol nyelvű étlap is. Ismerkedéshez, útbaigazításhoz szintén jó pár mondatot, kifejezést elsajátítanunk még itthon, az indulás előtt.

Ha autót szeretnénk kölcsönözni, fontos, hogy el tudjuk mondani milyen autót szeretnénk, megértsük, milyen feltételekkel bérelhetünk gépjárművet. Egy váratlan betegség, apró baleset tönkre teheti a nyaralásunkat, ha nem sikerül időben segítséget kérnünk megfelelő szakembertől.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy a helyiektől sokkal több információhoz juthatunk, mint útikönyvekből, érdemes hát megpróbálni kommunikálni velük. Általában jellemző, hogy a legtöbb országban nagyon szívesen beszélgetnek, ismerkednek a külföldről érkezett turistával.

Minden esetben segíthet, ha a kiejtésünkön is dolgozunk, a jobb megérthetőség érdekében.

A legjobb megoldás tehát, ha keresünk egy tanfolyamot, ahol felkészítenek minket az utazásra és az útikönyv mellé beszerzünk egy utazóknak szóló nyelvkönyvet is.

Írta: Artúr Király NyelviskolájaKapcsolódó információk

Cikkek

Kids Club gyerekangol
Nyelvtanulás másképp? - hogyan?
Múltbéli utazás...
Angol tanulás hipersebességgel!
Miért és hogyan is tanulunk nyelveket?

       

Események


Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS