Hírlevél feliratkozás
Oktatás-iskolák

Harmonikusan működő agy – harmonikus élet II.

fény-hang készülék, agyhullám, agytréner

Az agy négyféle agyhullámot bocsát ki egy nap folyamán. A béta-hullámok az éber...

Szerző

Spirit Életmód Központ
életmódközpont

HÍD-tag

életmódközpont

Az agy négyféle agyhullámot bocsát ki egy nap folyamán. A béta-hullámok az éber, az alfa-hullámok a nyugodt, ellazult állapot létrehozói, a théta-hullámok az elalvás határán képződnek, az álomlátásos szakasz jellemzői, a delta-hullámok pedig a mély, öntudatlan alvásra jellemzőek. Valamennyi hullámtartományhoz tartoznak bizonyos vegyi anyagok, melyek csak az adott (béta, alfa, théta, delta) tartományban termelődnek, és vezető szerepük van a szervezet harmonikus működésének kialakításában és fenntartásában.

A napközbeni magas béta állapot, a napi „túlpörgés” rányomja bélyegét pihenésünkre, alvásunkra és egészségünkre. Az állandó stresszben élő ember a termékeny mély alfa állapotot nehezen éri el, ezek után a feldolgozó théta állapotot és az igen fontos öngyógyító, energiatöltő delta állapotot már nem is éli át mindig, tehát az agy nem tudja elvégezni az alvás alatti feladatait. Ez az állapot 21-28 nap alatt rögzül.

Az így felhalmozódó energiahiány kezdetben a teljesítményünkre, másokkal való viszonyunkra, munkabírásunkra, később szervezetünkre, egészségünkre hat negatívan. A minket érő hatásokat ellensúlyoznunk kell megfelelő életmóddal, egészséges táplálkozással, fizikai aktivitással, és agyunk megfelelő edzésével, relaxációval. Szintén óriási jelentősége van az agy két agyféltekéje közötti harmónia megteremtésének.

Szerotonin, endorfin és társai
Az agyban keletkező és hullámtartomány-függő kémiai anyagok, hormonok nagymértékben felelősek pszichés és fizikai állapotunkért. A jól működő agy képes a megfelelő és az elegendő mennyiségű vegyi anyagot az adott hullámhosszon megtermelni. Hasonló módon a fény-hang készülék harmonizációs tevékenységének hatására felszabaduló neurokémiai anyagok rendkívül előnyös irányba befolyásolják a szervezet működését. Az endorfin például nagy öröm, vagy jól eső fizikai edzés hatására keletkezik, a szerotonin, klasszikus hírvivő molekula, és az agyon kívül a szervezet más pontjain is teljesít „szolgálatot”.

A különböző pszichés betegségekre felírt gyógyszerek vegyi folyamatokon keresztül befolyásolják az agyműködést, legtöbbször „gyógyszerfüggőséget” okozva. Az audio-vizuális harmonizáció ezzel ellentétben a test saját készítésű kémiai anyagait reaktiválja, így éri el a kívánt eredményt, mindenfajta káros mellékhatás nélkül.

Öngyógyító folyamatok  – passzív meditáció
A szemre és fülre ható fények és hangok néhány perc alatt különleges tudati állapotot hoznak létre. Biztosan a kívánt frekvenciára érkezünk, az egész agyterület „dolgozik”. Elérhető az agyféltekék szinkronizációja éppúgy, mint az öngyógyító delta, álmokkal teli théta állapotok éberen való megélése, a döntéshozó és lazító alfa állapot, és a béta tartomány koncentrációhoz szükséges legoptimálisabb szintje is. Az aktív meditációkhoz képest közel 95 %-os a hatékonysága.

Növelhetjük tolarenciánkat, kreativitásunkat, befogadóbbakká válhatunk, képképző rendszerünket javíthatjuk, könnyebben vizualizálhatunk, javíthatjuk memóriánkat, visszanyerhetjük tanuláshoz való képességünket, energiatöltő folyamatokat indíthatunk újra. Mindezek egy-egy agyhullám-tartományhoz kötődő funkciók.

A fény-hang készülék, az agytréner segítségével „megtaníthatjuk” agyunkat, hogy az előbb említett természetes agyhullámokat a napi ciklusnak megfelelően, azaz egyedül is, természetes módon termelődjenek.


Írta: Szilágyi IstvánKapcsolódó információk

Cikkek

A fény kígyója 2012 után
Harmonikusan működő agy – harmonikus élet I.
Mentális komputer – Agytréner

       

Események


Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS