Hírlevél feliratkozás
Otthon

A szeretet egész évben

karácsony, térrendezés, színek, vaszati

Telnek-múlnak a napok, közeledik a Karácsony. A gyerekek egyre izgatottabbak a várakozástól...

Szerző

Farkas Gyuláné (Zsuzsa)
stresszoldás

HÍD-tag

kineziológus


Telnek-múlnak a napok, közeledik a Karácsony. A gyerekek egyre izgatottabbak a várakozástól, a felnőttek pedig a felhalmozódott tennivalóktól.

Bizony, a hétköznapi munkahelyi és háztartási teendők után igazi varázslat, amikor minden a helyére kerül, és a feldíszített fa körül megpihenhetünk.
Milyen csodálatos is lenne, ha ezt a szeretetteljes hangulatot egész évben megőrizhetnénk!
Talán nem is olyan lehetetlen vállalkozás, hiszen a Vaszatinak pontosan megfogalmazott tanácsai vannak arra, hogyan rendezzük be otthonunkat úgy, hogy az pozitív energiákat, békét és harmóniát sugározzon.
Először is azt kell figyelembe vennünk, hogy otthonunkba északról és keletről érkeznek pozitív, éltető energiák. Ezeket úgy erősíthetjük, ha északon, keleten és északkeleten mindig tisztaság, rend uralkodik, és valamilyen kedvező tevékenységet végzünk ezeken az égtájakon. Pl. itt meditálunk, olvasunk, tanulunk. A pozitív energiák erősítésére a teret tágító tükröket, és a tiszta vízzel kapcsolatos dolgokat /akvárium, szobai szökőkút, de akár egy kancsó tiszta víz is elég/, ajánljuk.
A családi béke fenntartásának fontos meghatározója otthonunk középső része is. Legkedvezőbb, ha ez a terület tágas, üres, nem terhelik falak, nehéz bútorok.
Az emberi kapcsolatokért elsősorban az északnyugati égtáj felelős, ahol a levegő elem és a Hold uralkodik. Kapcsolataink minőségének javítására kedvező, ha otthonunknak ez a területe nem zsúfolt, biztosítva van a levegő szabad áramlása. Ezt elősegíthetjük azzal is, ha ide csoportosítunk mindent, ami mozog, vagy mozgásba hozható (hintaszék, szobakerékpár, szélcsengő, de ide kerülhetnek kedvenc kisállataink is).


Érzelmi állapotunkra, kapcsolatainkra jó hatással lesz, ha itt megjelenik a Hold bolygó fehér színe, egy spirituális Hold yantra, vagy bármi, ami a Holdat juttatja eszünkbe.

Az otthon melegét a szimbolikusan és valóságosan is megjeleníthető tűz elem is táplálja. Csak arra kell nagyon figyelnünk, hogy ennek az elemnek a délkelet az égtája. Ezért fontos, hogy minden olyan dolog, használati tárgy, ami a tűzhöz kapcsolódik, délkeletre kerüljön /a piros szín, gyertyák, elektromos berendezések, éles, hegyes tárgyak/. Lakásunk délkeleti része a Vénusz bolygó otthona is, így ha megfelelően használjuk ezt a területet, akkor bevonzzuk életünkbe azokat a dolgokat, amelyeket ez a bolygó képvisel: a szeretetet, szerelmet, szépséget.

Ha lehetséges, ide állítsuk fel a karácsonyfát, ami égőivel, vagy gyertyáival a tűz elemet, csillogó tarkaságával a Vénusz bolygót, ezáltal a szeretet érzését fogja bennünk erősíteni.

Ha ezeket az egyszerű tanácsokat megfogadjuk, máris sokat teszünk azért, hogy az ünnepek elmúltával csak a fenyő kerüljön az utcára. Az, amit képvisel, a béke és az összetartozás érzése velünk maradna jövő Karácsonyig.

A legkönnyebben azok tudják ezt megvalósítani, akik a külső tér átalakítása mellett a lelkükben is megteremtik a rendet és a harmóniát. Sok időt töltenek szeretteikkel, és ezt mindig úgy élik meg, mintha minden egyes alkalom a szeretet ünnepe lenne.

Írta: Farkasné Zsuzsa

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Szingli lányok és fiúk!
Kedves amatőr „vaszatisok”!
Gyerekszoba berendezéshez
A teremtés hangjai
Farkas Gyuláné életvezetési tanácsadó

       

Események

Vaszati I. tanfolyam
Vaszati I. tanfolyam
Vaszati Műhelynap
Vaszati Műhely
Vaszati Műhely

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS