Hírlevél feliratkozás
Otthon

Az OM hang = Sri yantra

sri yantra, jantra, vaszati, védikus hagyományok, om

Napjainkban, bár az élet legtöbb területén az ész elsőbbséget élvez a hittel szemben...

Napjainkban, bár az élet legtöbb területén az ész elsőbbséget élvez a hittel szemben, mégis hiszünk abban, hogy léteznek a józan ész által felfoghatatlan valóságtartományok.


Készséggel elismerjük, hogy ezek az igazságok örök érvényűek, és ösztönösen érezzük, hogy a szimbólumok nyelve hozzáférhetővé teszi azokat számunkra. Az ősi szimbólumok ma is erőteljesnek tűnnek, energiájukkal mintha lényünk rejtett központját céloznák meg.

A szimbólumokat gyógyító célra a modern pszichiátria is felhasználja
A szimbólumok egyetemes jelentőségűek, és fontos szerepet játszanak az emberi gondolkodásra és viselkedésre kiható lelki folyamatokban. Segíthetnek pl. a betegnek –lelki egészsége és egyensúlya létrejöttének érdekében – összeegyeztetni tudatának és tudattalanjának szükségleteit.
Carl Gustav Jung svájci pszichológus és pszichiáter szerint a szimbólumok másodlagos jelentéssel bírnak, a tudattalanból erednek, mint spontán kifejeződései valamilyen mélyebb, belső erőnek, amellyel ugyan tisztában vagyunk, ám pontosan szavakba önteni mégsem tudjuk.

Az erődiagramok királya
A Sri yantra az emberiség egyik legrégebbi és legerőteljesebb szimbóluma. Már évezredek óta használják a jószerencse, gazdagság és egészség elérése érdekében. Kedvezően segíti a meditációt is. Napjainkban egyre több tudós érdeklődik ezen ősi yantra iránt.
A híres amerikai fizikus Dr. Patrick Flanagan a Sri yantrát az „ erődiagramok királyának” nevezi, és energetikai hatását 7-szer nagyobbnak írja le, mint egy piramis építményét. Ez azt jelenti, hogy egy 3cm-es Sri yantrának nagyobb energetikai hatása van, mint egy 2m-es piramisnak.

A Szerencse istennőjének, Laksmi Devinek a geometriai megnyilvánulása
Vishnu mindenkori társa, és hitvese Lakshmi istennő, az eredendő női energia, aki a szépség, a gazdagság, a szerelem és az odaadás úrnője, a szerencse istennője. Az istennőt a jólét és a vagyon elérése érdekében is tisztelik, hiszen ezek is az isteni energia megnyilvánulásai.
Lakshmi Dévit röviden Shrinek hívják, és szimbolikusan a Shri-Yantrával ábrázolják, amely teljes egészében érvényesíti az istennő erejét és energiáját.

A teremtés szimbólumaként ismert OM hang grafikus ábrázolása
A Sri yantra rendkívüli energiája pontos geometriáján alapszik. Ez a komplex geometria hatásának forrása, amely többek között érdekes metafizikai dolgokat foglal magában.
A Sri yantrában megtalálható az „aranymetszés”, valamint szerkezete párhuzamba vonható a hidrogén atom geometriai felépítésével és kibocsátási vonalainak arányával is.
Az eredeti Sri yantrához hűen - korabeli leírások alapján, számítógép segítségével- a németországi Védikus Akadémián elkészült a Sri yantra rekonstrukciója, az eredetinek megfelelő színezéssel.

A Sri yantra otthonunkban
A Sri yantrát legkedvezőbb az épület északi, vagy északkeleti részén elhelyezni. A középső, ponttal megjelölt háromszög lapos oldala kell, hogy fölfelé nézzen.
Képes energiával feltölteni ételt, italt és más dolgokat is. A kívánt tárgyat a Sri yantrára helyezzük, és hagyjuk ott állni néhány percig. Minél tovább, annál jobb. Ebben az esetben a középső háromszög lapos oldala kelet felé kell, hogy nézzen.
 
 

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Ép ház, ép test, ép lélek
Otthonok és jellemek
Farkas Gyuláné életvezetési tanácsadó
A karácsonyfa helye és színei
Gyermekeink fejlődéséért

       

Események

Vaszati I. tanfolyam
Vaszati Műhelynap
Vaszati Műhely
Vaszati I. tanfolyam
Vaszati I. tanfolyam

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS