Hírlevél feliratkozás
Család

A „Született feleségek” is bekeményíthetnek!

keményítés, házi praktikák, vaszati

Na jó, inkább „ki”. Lágyítsunk kissé, ez a helyes igekötő!

Na jó, inkább „ki”. Lágyítsunk kissé, ez a helyes igekötő. Merthogy kivételesen ne életünk párja legyen a tárgy, hanem az ágynemű, a drapériák, a horgolt terítők! Miért is?Nyilvánvalóan könnyebb dolga van a modern háziasszonynak, ha olyan anyagok veszik körül a lakásban, amelyek a szárítókötélről – szárítógépből le, ill. kivéve azonnal felcsipeszelhetőek, felhúzhatók, leteríthetők.

Nade, ha nem? Talán így is, úgyis vasalni kell? Talán akad még rajtam kívül valaki, aki imádja a frissen keményített ágyneműt!

De még, ha nem is vezet mindenkit ilyen múltbanragadt ízlésvilág, akkor is érdemes elgondolkodni a dolog praktikus oldalán. Manapság a „szálak közé hatol” a színésznő, Pécsi Ildikó, foltok után nyomozva, könnyedén, ahogyan a foltokat okozó koszok is utat találnak.

Itt jön a keményítés értelme – lényege: Egy ropogósra keményített anyagban már nem lehet csak úgy ide-oda császkálni – sem kosz, sem más formában. (Aki nem hiszi, járjon utána!)

Vehetünk „kényelmes” keményítőszereket is, amelyeket csak „sprickolni” kell (mint a fürdőző tömegek Bástya elvtársat a Tanú c. filmben), vasalás előtt. Van simán folyékony, aztán meg por alakú is, bár ez utóbbira egyre inkább vadászni kell a boltok polcain, ámde megérte, mert egészen a közelmúltig ez tűnt nekem a legmegfelelőbbnek.

Aztán találkoztam Paliczné Ilike dédnagymamájának függönyével, és azóta nem létezik számomra más, csak liszt és víz! Anyunak elmesélve mélyen elgondolkodott, mi is lehet az oka a „széles néptömegek” (szintén Bacsó Péter) bolti keményítőre való áttérésének?

Aki tudja, írja le, nekem addig is szilárd meggyőződésem, hogy ez a házi kutyulás teljesen tökéletes, nem vesz el több időt, nem sárgább tőle a fehér, és biztos lehetek benne, hogy az én nagyim csipkéi olyan tökéletesek lesznek, hogy évek múlva még az unokáim is látni fogják őket. (Már ha akarják, de ez legyen a jövő titka, azaz az ő dolguk.)

Nekem most elég az a kellemes érzés, hogy ma is frissen vasalt, ropogósra keményített ágyneműben alszom. Mert az élet igenis egy habostorta, még akkor is, ha feleségnek születtem! Megyek is!


Írta: Farkasné Zsuzsa - vaszati tanácsadóKapcsolódó információk

Cikkek

Kedves amatőr „vaszatisok”!
Vaszati kontra feng shui
A vaszati időtlen tudomány
A sokat tudó almaecet
A szeretet egész évben

       

Események

Vaszati Műhelynap
Vaszati I. tanfolyam
Vaszati I. tanfolyam
Vaszati I. tanfolyam
Vaszati Műhely

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS