Hírlevél feliratkozás
Otthon

Takarékos hűtőszekrény?

hűtőszekrény, takarékos háztartás, konyha, háztartás, energia, otthon

A hűtőszekrények energiatakarékos üzemeltetéséről kis odafigyeléssel mi magunk is gondoskodhatunk.

A hűtőszekrények energiatakarékos üzemeltetéséről kis odafigyeléssel mi magunk is gondoskodhatunk.
Lássunk néhány jó tippet, mire is gondoltunk, mikor ezt kijelentettük...

 
•    A hűtőszekrénynek az a jó, ha didereg, tehát lehetőleg hűvös helyen tartsuk! A hőforrásoktól (pl. tűzhelytől, déli fekvésű napsütötte ablaktól) minél távolabb helyezzük el, és úgy, hogy a hűtőgépek hátsó hőleadó rácsa szabadon kapjon levegőt. A rácsot legalább félévente takarítsuk!
•    Kerüljük a hűtőgépek ajtajának gyakori nyitogatását, ugyanis minden ajtónyitáskor meleg levegőt juttatunk a hűtő, vagy fagyasztószekrénybe, amit energia felhasználás árán kell a gépnek lehűtenie.
•    Filléres befektetés, de nagyon hasznos egy hűtőszekrény hőmérő beszerzése. Általában elegendő élelmiszereink számára, ha a hűtőszekrényben +5 ºC-ot tartunk. Ha csak két fokkal hidegebb hűtőnk, már kb. 1200 Ft-tal nő az éves villanyszámlánk!
•    Meleg ételt ne rakjunk a hűtőszekrénybe! Hagyjuk az ételeket először kihűlni!
•    Töröljük le a vizet az élelmiszerről fagyasztás előtt! A fagyasztásra szánt élelmiszereknek legyen minimális a víztartalma, ugyanis 1 kg víz lefagyasztása többször annyi energiát igényel, mint 1 kg száraz anyagé.
•    A fagyasztásra szánt élelmiszereket hűtsük elő a hűtőszekrényben! Télen használjuk ki a külső hideget, lehetőleg kint hűtsük le az ételeket!
•    A fagyasztóból időben elővett ételeket hagyjuk a hűtőszekrényben kiengedni, így hasznosítani tudjuk az értékes hidegenergiát!
•    Ellenőrizzük az ajtón a szigetelő szalag állapotát! Ha bárhol is sérült, azonnal cseréljük ki, mert az energia veszteség sokszorosa a csere költségének. Ha egy papírdarabkára rácsukjuk az ajtót, és az szoros, nem csúszik ki, jó a zárás.
•    Ellenőrizzük, nem jegesedett-e el a hűtőszekrény! A jégréteg rontja a gép hatásfokát és növeli fogyasztását! Ha például 2 cm vastag jégréteg rakódott le a mélyhűtő fiókban, évi kb. 1200 Ft-tal többet fogyaszt. Olvasszuk le rendszeresen a jégréteget!

Tartósítás másképp
A megtermelt zöldségek, gyümölcsök hulladék nélküli, olcsó tartósítása szorosan a takarékossághoz tartozik. Az általánosan használt befőzés, és a hűtőszekrényben való elhelyezés mellett olcsó tartósítási lehetőségek a szárítás és az aszalás. Ezek házi készítésű berendezésekben is egyszerűen elvégezhetőek, és ha a Napot vagy a fahulladékot használjuk energiaforrásként, energiatakarékosak is.

Írta: E-Misszió Egyesület

 

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Sárga hullám első, Vörös napja
A vonzó energetikai mezők
Otthonok és jellemek
Sárga hullám tetőpontja, Lila
Kék hullám Korall napja

       

Események

EGYSÉG MEDITÁCIÓ az új deeksha átadása
Tanulj meg bánni az energiáiddal!
Vaszati Műhely
Vaszati Műhelynap
Gyógyító szeretet és érintésterápia

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS