Hírlevél feliratkozás
Otthon

Gyermekeink fejlődéséért

Gyerek, játék, fejlődés, vaszati, térrendezés

A Vaszati szerinti térrendezés - A gyerekek szobájának legjobban a főégtájak, tehát a kelet...

A Vaszati gyerekszoba című kiállításon a Vaszati szerinti térrendezés jelentőségére és legfontosabb szabályaira hívjuk fel a figyelmet.

A gyerekek szobájának legjobban a főégtájak, tehát a kelet, nyugat észak és dél felelnek meg. Itt egy keleti fekvésű, északi bejáratú szobát rendeztünk be, amelynek ablaka az északkelet-keleti területre esik, hangsúlyozva ezzel azt, hogy ezeknek a területeknek kell leginkább nyitottnak lenniük azért, hogy a pozitív energiák hatása minél jobban érvényesüljön,
Ez a nyitottság biztosítja legjobban egészséges testi és szellemi fejlődésüket, erősíti immunrendszerüket, segíti növekedésüket.

Az északkeleti területtel szemben a szoba déli, délnyugati, nyugati része sokkal leterheltebb, az ágy, a bútorok jelentős súlyt képviselnek, ezáltal csökkentve itt a potenciálisan jelen lévő negatív energiák hatását.
A kisbaba az anyaméhben megszokott védettséget, biztonságot érezheti az itt jelen lévő föld elem hatására.
Ezek a területek alkalmasak leginkább a nyugodt, kiegyensúlyozott pihenésre. Nem véletlen, hogy a kiságy feji része dél felé néz, ugyanis ez az irány egészséges, mély alvást biztosít.

Hol játsszon a gyerek?
Mindenképpen tiszteletet érdemelnek azok a szülők, akik odafigyelnek arra, hogy természetes anyagokból készült berendezési tárgyakkal, egészségre ártalmatlan festésű, igényes játékokkal, vegyék körül gyermekeiket.
A Vaszati választ ad arra is, hová tegyük a berendezési tárgyakat, játékokat akkor, ha gyermekünk fejlődéséhez optimális feltételeket szeretnénk biztosítani.

Gyermekeink játékainak jelentős része az éter elemhez kapcsolható. Ez az elem rendkívül fontos információhordozó tulajdonsággal bír, nagy hatással van a kialakuló intelligenciára, értelmi képességekre.

A készségfejlesztő játékoknak és a gyerekeinkkel való foglalkozásnak a legjobb helye ezért az északkelet-keleti terület. Ezért került ebben az esetben keletre az az asztalka, amely mellé akár mi is leülhetünk játszani velük.

A délkeleti terület (a tűz elem és a Vénusz bolygó uralma alatt) jó hatással van esztétikai érzékükre, az északnyugati (a levegő és a Hold) mozgásukra, kommunikációs készségükre. Ennek megfelelően rendezhetjük be a szobának ezeket a sarkait bábparavánnal, hintalóval, mindenféle mozgó és mozgásba hozható játékkal.


Írta: Farkasné Zsuzsa - Vaszati tanácsadóKapcsolódó információk

Cikkek

A vaszati időtlen tudomány
Influenza mentes otthon
Szobatisztasági szorultságok
A „mumuskor” metamorfózisa
Éljenek a fajátékok!

       

Események

Vaszati I. tanfolyam
Tavaszi Expo - Pozitív gondolkodók
Ember-és önismereti kiscsoport Debrecenben 2.alkalom
Vaszati Műhely
Vekerdy Tamás Nyíregyházán!

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS