Hírlevél feliratkozás
Család

Tudtuk, örökbe kell fogadnunk...

örökbefogadás, család

"Igazi csoda, hogy akinek nem lehet gyereke, négygyermekes anyuka lett!"

 "Hatalmas csoda, hogy én, akinek nem lehet gyereke, négygyermekes anyuka lettem!" - fogadott bennünket Ildikó. A házaspár tisztában volt azzal, hogy az asszony, aki mozgássérültként született (hiányzik a bal lába), fejlődési rendellenessége miatt nem eshet teherbe.
 
1999-ben házasodtunk össze, és hamar eldöntöttük, hogy örökbefogadás révén szeretnénk szülőkké válni. A nyílt örökbefogadást választottuk, amikoris az örökbeadó és örökbefogadó találkozik, megismeri egymást és az életet adó az örökbefogadó szülők javára mond le gyermekéről. Tudtuk magunkról, hogy képesek lennénk önzetlen, elfogadó szeretettel szeretni egy örökbefogadott gyermeket. A Gólyahír Egyesületnél jelentkeztünk. Regisztrálásunk alkalmával a kérdőíven bejelöltük, hogy kisebb fogyatékossággal is vállalnánk babát.

Bár akkoriban még jóval kevesebb örökbe fogadni szándékozó volt, megmondták, hogy akár éveket is várnunk kell. Mi magunk is meglepődtünk, amikor mindössze fél év elteltével megcsörrent a telefon, hogy lenne egy kislány, aki testi hibával született, a jobb kézfeje nem fejlődött ki rendesen.

Gyönyörű, okos szemű kisbaba nézett ránk kíváncsian. Amikor megpillantottuk Vivient, azonnal elfogadtuk. Egyhetes korában hoztuk haza a kórházból.

Férjem munka után rohant haza hozzánk, és minden percet velünk töltött. Ha kellett pelenkázta Vivit, ha úgy hozta a helyzet, éjjel is felkelt hozzá.

A házaspár eredendően azt határozta el, hogy több gyereket szeretne örökbe fogadni, így Vivien megérkezését követően újra beálltak a sorba.

- Lányunk 3 éves volt, mikor arról kaptunk hírt, hogy örökbe fogadhatunk egy kisfiút is. A legtöbb ember pont erről álmodik, hogy egy fiú és egy lány gyermeke legyen. Teljes volt hát az örömünk, amikor a szőke Bálintot 5 napos
korában hazavihettük. Amikor már összeszoktunk így négyesben, a férjemmel sokat tűnődtünk, honnan lehetne örökbe fogadni egy harmadik babát, hiszen olyan jó lenne nagycsaláddá válni.

Tudták, hogy a Gólyahír Egyesület maximum 2 gyermekhez segíti a párokat.
Kivételt képez, ha egy gyermeknek vér szerinti testvére születik, akit szintén örökbe kívánnak adni.
- Bálint másfél éves volt, amikor hívtak, hogy kisfiunknak hamarosan vér szerinti testvére fog születni, akarjuk-e őt is? Hogyne akartuk volna!

Boldogság-mámorban mentünk Veronikáért csupa rózsaszín ruhácskával a kórházba.
Meglepetésként érte őket, amikor másfél évvel később arról értesítette őket az Egyesület, hogy újabb vér szerinti testvér születik.

- Ekkor azért át kellett gondolnunk sok mindent. Hogy bírjuk-e erővel a négy gyereket, s hogy anyagilag menni fog-e. Autót is kell cserélnünk, hiszen a régit kinőjük. Férjemmel sokat beszélgettünk, végül a szívünkre hallgattunk, és igent mondtunk Sebestyénre. Milyen jó, hogy így döntöttünk, hiszen így a testvérek is együtt maradhattak!

Ha elfáradok, erőt meríthetek mosolyukból, egy-egy kedves szavukból, simogatásukból. A gyerekek ellátása és nevelése nagy feladat, de sikerült kialakítanunk egy olyan napirendet, amely mellett olajozottan mennek a dolgok. Heti két alkalommal egy helyi segítőszolgálattól is jár ki szociális gondozó. A hölgy mindig abban segít be, amiben éppen kell. Hol a háztartási munkákat végezzük együtt, hol elviszi a gyerekeket sétálni, amíg én más munkámmal foglalkozom. Három alkalommal eljutottunk nyaralni is. Olyan helyet kerestünk, ahol a legkisebbtől a legnagyobbig mindenki jól érezheti magát. Ilyenkor sokkal többet megengedünk a gyerekeknek, mint itthon. Este tovább fent maradhatnak, reggel mindnyájan addig alhatunk, ameddig jólesik.

Étkezésnél pedig nem dől össze a világ, ha mindig csak palacsintát és tejbegrízt ennének.

Jelenlegi otthonukban csak két szoba van; az egyikben alszanak, a másik a játszós-dolgozós.
- Családi házban élünk, egyelőre albérletben. A harmadik gyermek megszületése után úgy döntöttünk: saját házunk lesz. A férjem és az apósom építik, így lassabban haladunk, de anyagilag könnyebb. Az új házban négy szoba lesz, plusz egy nappali-konyha. Nagyon várjuk már az átköltözést,
főleg az iskolába készülő lányunk, akinek mindenképpen kell egy külön helyiség.

A pár fontosnak tartja, hogy egymásra is időt és figyelmet fordítson.
- Nem is tudnánk már elképzelni az életünket a gyerekek élkül, úgy nem nagyon lenne értelme, de tudatosan ápoljuk a házasságunkat is - mondja Ildikó. - Szeretek este, a gyerekek lefektetése után beszélgetni a férjemmel, és ha a nagyszülőknél vagyunk, bizony néhány órára el is megyünk
kettesben sétálni, moziba, vagy vacsorázni. Nehéz megvalósítani, de muszáj, különben egyszer csak azt vesszük észre, hogy egy idegen mellé fekszünk be este az ágyba.

Legnagyobb szeretettel és tisztelettel gondolunk arra a két nőre, akik a gyermekeinket szülték és életük - talán - legnehezebb döntéseképp ránk bízták őket... M. Fazekas Erzsébet

Írta: Gólyahír Egyesület

 Kapcsolódó információk

Cikkek

A működőképes párkapcsolat
A rend és a családi rend szerepe életünkben
Örökbefogadási módok
Az újszülöttek is érzik a ritmust!
Gyermekeink és az égtájak

       

Események

Egésznapos Család és rendszerállítás - másolat
Hellinger-​féle családállí​tás
Család és Rendszerállítás
Csillagmag tábor
Családállítás Hellinger terápiás alapokon Debrecen

Szakértők

Simonné Gaál Katalin
asztrológus

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS