Hírlevél feliratkozás
Szabadidő

A madarak is örülni fognak

facsemete, tűlevelű, fenyő, madár, madáretetés

Talán nem is gondoljuk, hogy vannak olyanok, akiknek a kemény fagyokban alig...

Nem elég azonban a megfelelő eleségről való gondoskodás, érdemes úgy válogatni a csemetéket, amelyeket ágai között menedéket találhatnak a hidegtől. Legalkalmasabb erre a tűlevelű növény, valamit az örökzöldek.

Ezeknek tobozai és a magvak élelmet biztosítanak, a levelek között pedig búvóhelyet találhatnak maguknak a tollasok. Jó, ha a kertnek olyan része is van, ahol a sűrű bozót a lombkorona szintjéig ér. A talajt takaró növények, a fás, bokros ligetek is remekül megfelelnek.

S amivel igaz, hogy egy kicsit már elkéstünk, de a jövőre nézve hasznos lehet: ősszel ne takarítsuk teljesen tisztára kertünket. Az elszóródott magvakat hagyjuk meg a madaraknak. A füvet se nyírjuk le mindenütt. Hadd húzódjanak meg a rovarok, teleljenek át a lárvák, téli táplálékot szolgáltatva a madaraknak, akik biztosan nagyon hálásak lesznek minden kis figyelmességért.

Bujtassunk, etessünk!

További búvóhelyet készíthetünk, ha a már "gazdátlan" virágágyásokat fenyőgallyakkal takarjuk be. A beteg, rothadó leveleket, ágakat azonban feltétlenül gyűjtsük össze! A napraforgó-magvak sok madarat (a csuszkát, pintyet, feketerigót, mátyásmadarat, harkályt) életben tartanak. A köles, a repcemag, a kukoricadara más fajok téli eledele. Tanácsos a magvakat száraz helyen, jól zárható edényben tárolni. ...

Ha többet szeretnél megtudni a témáról, kattints, az 5perc.hu-ra, ahol a cikket teljes terjedelmében elolvashatod!Kapcsolódó információk

Cikkek


       

Események


Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS