Hírlevél feliratkozás
Szabadidő

"A hal nem lakoma"

akvárium, Némó, hal

A tengeri halak szépsége és színgazdagsága páratlanul felülmúlhatatlan.

Bizonyára az imént feltett kérdés már sok-sok díszállat szaküzletben elhangzott, de főleg ott, ahol tengeri akvarisztikával is foglalkozik a cég. Ki ne ismerné a méltán világhírnevet szerzett Némót, a bohóchalat? A gyerekek biztosan, hiszen már egy éves kortól sokuk kedvence. És szegény szülő mit tehet? Elugrik, és gyorsan vesz a gyereknek egy Némót is, a már meglévő guppikhoz.
 
Néhány tévhitet azonban gyorsan el kell oszlatnunk e kombinációval kapcsolatban.

Vannak ugye az édesvízi, és vannak a tengeri halak. A guppi az édesvízi családba tartozik, míg a bohóchal a tenger lakója. Így nem igazán tanácsos őket egy helyre telepíteni.

A tengeri halak szépsége és színgazdagsága páratlanul felülmúlhatatlan. Ki ne szeretne ragyogó vörös vagy citromsárga, tündöklő kék halakat látni otthoni akváriumában? Azonban mindennek ára van, és nem csupán anyagi.

A tengeri halak gyakran tízszer annyiba kerülnek, mint az édesvíziek, viszont tizedannyit tehetünk belőlük egy medencébe édesvízi társaiknál. Ráadásul a tengeri akváriumok gépezetei, melyek segítenek fenntartani a mini tengert, olykor nagyon bonyolultnak tűnnek!

Ilyen a halogén lámpa, a skimmer, a denitrátor, a kén- és kalcium tornyok, a klíma, a hullámgép és még sorolhatnánk a sok-sok technikai elemet. A mini tengerek már 40-50 litertől is képesek működni egyetlen belső szűrővel, de mindössze két kis Némó lehet a lakója, többet nem bír el egy ilyen minimalista rendszer, viszont telepíthető még bele zöld ill. vörös növény, ún. Caulerpa alga, ami nagyon mutatós, és segít a nitrát szinten tartásánál.

Jöhet még bele egy rák és egy sün, illetve annyi élő kő, amennyi csak belefér, és nem zavarja az összképet. Az akvárium rendben tartásához havonta végezzünk egy 10-20%-os vízcserét, és aprócska tengerünk hosszú időre örömet szerez nekünk.

Írta: Sinku Attila, Némó Akvárium

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Televízió helyett akvárium!
10 élelmiszer a szépségért
A lélek akváriuma

       

Események


Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS