Hírlevél feliratkozás
Szépség

Téli bőrápolás - tanácsok, tippek

bőrápolás, szépség, bőr, tél, életmód

A téli hónapokban még nagyobb kihívások érik bőrünket, mint ősszel.

Szerző

Borbély Erika
kozmetikus mester

Többek között az időnkénti száraz viszketés, először állandóvá, majd fájdalmassá válhat. A zord időjárás, a vitaminokban szegényebb táplálkozás, a kevés mozgás a szabad levegőn, a napfény hiánya egész szervezetünket megviseli. A tél nyomai mégis leginkább bőrünkön tükröződnek. Arcunk színe sápadttá válik, ellenálló-képessége csökken, könnyen kialakulnak rajta apró gyulladásos pontok.

Védelem: különösen sportoláskor és éjszaka
Főleg a téli sportolások alkalmával szükséges, hogy a nappali krém ne szívódjon teljesen a bőrbe, hanem vékony védőréteget képezzen az arcon. Ilyenkor azonban fokozottan ügyelni kell arra, hogy az éjszakai krém már ne akadályozza a bőrlégzést, kizárólag jól felszívódó anyagokból álljon.

Együnk szépségünkért
Télen a zöldségek, gyümölcsök választéka fokozatosan szűkül, vitamintartalmuk a tárolás és szállítás folytán egyre csökken. Ne csak a táplálék megfelelő összetételéről gondoskodjunk, hanem különböző vitaminpakolásokkal igyekezzünk bőrünket ápolni a vitaminhiányokból adódó bőrelváltozások elkerülése érdekében.

Bőrápolás télen
A téli hideg, szeles idő megviseli bőrünket. Az irritáció hatására vöröses foltok jelentkeznek, a bőr zsíros védőrétege eltűnik, s kiszárad, ráadásul a fűtött lakás száraz melegsége is további vizet von el a bőrtől. Ennek megelőzésére már a hideg idő kezdetén el kell kezdeni a zsírosabb krémek használatát. A testápoló szerek közül a téli időszakban az aloe vera, mandulaolaj és fehér tea kivonatot tartalmazó termékek nyújtják a legnagyobb védettséget. A krém zsíros állaga segít megóvni a bőr természetes savköpenyét, a gyógynövények pedig védettséget nyújtanak az irritáció ellen. A kamillás gőzölés és borogatás is nyugtatja a hideg levegőtől kiszáradt bőrt.
Bőrünk az év minden szakában igényli az ápolást. Az állandó környezeti ártalmak (napsugárzás, szél, légszennyezettség) hatására idő előtt elöregedhet, ha nem fordítunk rá kellő figyelmet.

 

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Fotó: Sokkolóan öregít a napfény
Miért nem marad a bababőr?
Nopal Fügekaktusz narancsbőr és túlsúly ellen
Hétvégén is marad a kánikula
Hét jó tanács illóolajokhoz

       

Események

Helyi Érték Nap
INGYENES EGÉSZSÉGNAP
Almamag-Híd Egészségfesztivál
Spirit Napközistábor 2012. II. turnus
Spirit Napközistábor 2012. III. turnus

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS