Hírlevél feliratkozás
Szépség

Csak szelíden a ráncok ellen!

ráncok, ránckezelés, botox, natúr kozmetikum

Mióta világ a világ, elszánt közdelem folyik az öregedés tüneteinek késleltetésére.

Néhány alapvető dologgal tisztában kell lennünk a ráncosodással kapcsolatban. Maga a ráncképződés húsz százalékban genetika által vezérelt folyamat. Vannak, akik korábban és gyorsabban, míg mások később ráncosodnak.

A ráncosodás túlnyomó részben azonban az életmódunktól függ. A múltunk, a jelenünk és a jövőnk is az arcunkra van írva. Nagyon sokféle kezelés van, de elsősorban az életmódunkkal tehetünk a legtöbbet a ráncok elkerülése érdekében. Megfelelő táplálkozás, mozgás, folyadékfogyasztás, stresszmentes életmód, ezek hozzák a legjobb eredményt. arcmaszk

Ha mégis a kezelés mellett döntünk, minden esetben kérjük ki szakember véleményét, majd rendszeresen végezzük a kúrákat, az eredmények csakis így jelentkezhetnek.

A ránctalanítás egyik leghatékonyabb módja a masszíroztatás, mert ennek révén fokozódik a vérkeringés, sokkal több oxigén szállítódik a sejtekbe, és ez a ráncok halványulásához vezet. Emellett otthon is végezhetünk különböző arcizom tornákat, melyek nagyon viccesek, ha tükör előtt végezzük őket. Így jótékony hatásuk nem csupán ráncaikra, de hangulatunkra is kiterjednek.

A ráncképződés a kollagén és az elasztin rostok számának öregedéséből és csökkenéséből adódik, mely a hidratáció csökkenésének, és az arc mimikai igénybevételének következménye. Mivel az arcbőr felszíne alatt kevesebb a zsírszövet, ezért könnyebben látszik rajta a ránc. Nem mindegy hát, mit eszünk és milyen anyagokat kenünk a bőrre.

A napsütés, a szolárium is segíti a ráncok kialakulását. Kiszárítja, kivonja a vizet a szövetek közül, melyet aztán nagyon nehéz pótolni.A vegyi anyagok bejuttatásával ideig-óráig nagyon szép eredményeket érhetünk el. Nagyon szépen ki tudják simítania bőrt, de olyan apró rostok képződhetnek, melyek egyenetlenné tehetik a bőrt.

A botox olyan méreg, melyet izomgörcsök oldására fejlesztettek ki. Használata nem veszélytelen, amennyiben nem megfelelően képzett szakember adja be. A ráncfelvarráshoz is nagyon sokan fordulnak, de vannak, akik nem tartják helyesnek az élet természetes rendjébe való beavatkozást, és azt, hogy ezzel megtévesztik a környezetüket az ehhez folyamodók.

A kozmetika külsőleg segít a bőrápolásban, és ma már szép számmal akadnak olyan természetes alapanyagokat tartalmazó készítmények, melyek a magunk szelíd módján fejtik ki hatásukat. Mégis a legemberibb, legcélravezetőbb a helyes életmód a ráncaink ellen folytatott harcban.

(Sikorszki Ildikó)

Kapcsolódó cikkek:


 Kapcsolódó információk

Cikkek

Natúr kozmetikumok előnyei
Szépségpatika a konyhából
Dohányzás és az arcbőr
Krétai bőrápoló termékek
Natúr-, bio-, ökokozmetikumok

       

Események


Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS