Hírlevél feliratkozás
Szépség

Tanácsok bőrünk szépségéért!

masszázs, szépségápolás, méregtelenítés

Az állat ösztönösen teszi mindezt, mi viszont tudatosan dönthetünk úgy, hogy akár...

Az egészséges életmódhoz ma már teljesen természetes módon tartozik hozzá a böjt, hiszen ez az egyik olyan méregtelenítő, egészségfenntartó módszer, melyet a hagyomány évezredek óta ismer és fenntart.
 
Természetességére talán a legjobb példa, hogy az állatok is azonnal abbahagyják a táplálkozást, mihelyt érzik, hogy gyöngülni kezdenek. Az állat ösztönösen teszi mindezt, mi viszont tudatosan dönthetünk úgy, hogy akár gyógyulási szándékkal, akár megelőző szándékkal, de megvonjuk magunktól a táplálék egy részét. Ráadásul a böjt csodája ugyanúgy hat külső megjelenésünkre, mint a belső önvalónkra. Ha böjtölünk, akkor kívül-belül megszépülünk.

Masszázs és olajozás a narancsbőr ellen is
A narancsbőr a nők nagy százalékát érintő probléma. Kialakulásában a bőr alatti zsírszövetek felhalmozódásának van szerepe. A mozgáshiányos életmód következményeként és a nem megfelelő táplálkozás eredményeként jön létre. A kevés folyadékbevitel is a fő okok közé sorolható. Ha nem kerül megfelelő folyadék  a szervezetbe, akkor a salakanyagok nem tudnak kiürülni, hanem raktározódnak, méghozzá a bőr alatti zsírszövetekben, és ebből előbb-utóbb kialakul a narancsbőr. Ez ellen nagyon hatásos a reggelente végzett váltott hideg –meleg vízzel végzett tusolás, és az azt követő olajos masszázs. Lehetőleg természetes anyagokból készült olajat használj, hiszen ezek nem tömítik el a pórusokat, és olyan aminosavakat és vitaminokat is tartalmaznak, melyek segítik a bőr tápanyag ellátottságát ,és melyeket mesterséges úton képtelenség előállítani. Fokozhatod a hatást , ha tusolás előtt szárazon ledörzsölöd a bőröd valamilyen durvább természetes alapanyagú szivaccsal.

Tusolás:

Hideg-meleg vizes váltózuhany, ami a vérkeringést serkenti, és a bőrben elhelyezkedő kis receptorokat mintegy ,,felébreszti’’! A lehető legjobb, amit a szervezetünkkel tehetünk. A reggeli zuhany pedig azért ajánlott , mert az este folyamán a bőrön keresztül eltávozott salakanyagoktól megszabadítja a szervezetet és a bőr felületét. Az elhalt hámrétegek ekkor eltávozhatnak, és a bőrünk levegőhöz jut, kész a tápanyagfelvételre és a védelemre.

Szauna
Heti egy csodákat tesz a bőrrel. Az előbb is említett salakanyag kiválasztást serkenti, ezáltal például a narancsbőr ellen nagyon jól alkalmazható. Méregtelenítő kúra alkalmával elengedhetetlen fontosságú a szaunázás, mert különben veszélyes lehet a méreganyag felhalmozódása, ami hirtelen kiürül a sejtekből.

Bélrendszer és a bőr kapcsolata
A kiválasztási,  emésztési folyamatok során számos méreganyag keletkezik, ami a bélredőkben elraktározódik. Ha a belek legalább évente egyszer nincsenek megfelelően kitisztítva, fokozottan termelik a toxikus anyagokat és táptalajt biztosítanak a protozoonok és baktériumok, vírusok megtelepedésére.
 
A nem kellően tiszta bélrendszer pedig megakadályozza a tápanyagok kellő mértékű felszívódását, és a bőr alatt is elkezdődik a toxikus anyagok raktározása. A bőr állapotán így nyomon követhető a belső szervek állapota. A tápanyag felszívódás zavarai pedig a bőrön is látható jeleket produkálnak. A bőr kiszárad, repedezik, hámlik  vagy pattanásossá és zsírossá, nehezen kezelhetővé válik. Ezért nagyon fontos a méregtelenítésre a böjt, így kívül és belül is megszépülhetünk.

Írta: Borbély Erika

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Mérgező növények: ricinus, tiszafa
Krétai bőrápoló termékek
Ananász sé cordyceps
Lelki békénk egy kőben rejlik
A thai masszázs hatása

       

Események

Alternatív mozgás és masszázsterápia (Blended learning)
Ájurvédikus masszázstanfolyam
INGYENES EGÉSZSÉGNAP
Shiatsu Masszázs tanfolyam
Egészség-péntek

Szakértők

D Center Fitness Életmód Club
Aerobic, Fitness, Cardio, Masszázs, Konditerem

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS