Hírlevél feliratkozás
Szépség

A fül korrekciós műtétei

plasztika, fülplasztika, fül, sebészet, műtét, operáció, plasztikai sebészet

Az elálló fülek miatti gúnyolódás főleg gyerekkorban okoz traumát, amit a felnőtt is magával cipel...

Szerző

dr. Együtt Mihály
plasztikai sebész főorvos

A fül alaki rendellenességei a gúnyolódások örök és kifogyhatatlan forrásai. A serdülő korosztály számára természetesen ez lelkileg sokkal megterhelőbb, mint nekünk, felnőtteknek, azonban számukra is sok kellemetlenséget okozhatnak testünk méreti vagy alaki rendellenességei; a nagy orr vagy az elálló fül.

A gúnyolódások főleg gyerekkorban okoznak traumát, melyet aztán a felnőtt is magával cipel bizonytalanságérzet, önbizalomhiány, szégyenlősség formájában.

Irigylésre méltóak azok az emberek, akik maximálisan elégedettek önmagukkal. Az önbizalmuk ennek megfelelően erőteljes, így bátrabban vágnak bele új dolgokba, a siker is könnyebben megteremtődik ezáltal.

Sajnos a világ ma nagyon is a felszín alapján ítél. Szakemberek által végzett kutatások azt bizonyítják, hogy a „szép” emberek sikeresebbek az életben, (vagy csupán könnyebben és látványosabban haladnak útjukon?). A „szép” emberekkel szívesebben kerülnek kapcsolatba mások, megértőbbek velük szemben, illetve könnyebben feltételeznek nekik előnyösebb tulajdonságokat, mint másoknak.fül

Éppen ezért azokban az esetekben, amikor a testi rendellenesség olyan mértékben hátráltatja a lelki nyugalmat, hogy az az élet számos területén - párkapcsolat, munka - jelentős hátrányt, nehézséget okoz, érdemes a plasztikai sebészet tudását igénybe venni, és a szükséges korrekciós műtéteket elvégeztetni.

A leggyakrabban előforduló ún. elálló fülek korrekciója az egyéb eltérésekkel együtt (túl nagy fül, "szatír- fül", "macskafül") műtétileg jól eredménnyel korrigálható.

A műtét kívánságra altatásban, de helyi érzéstelenítéssel az injekciózás minimális kellemetlenségét leszámítva fájdalommentesen végezhető.

A metszés a fül mögött, nem látható helyen van, ritkán a fülkagyló elülső felszínén a fül természetes hajlatában, ugyancsak rejtett helyen.

A műtét során a fülalakjának kívánt korrekcióját, például elálló fül esetén a fülkagyló- porc és esetleg bőr egy részének eltávolításával, ill. szükség szerint a porc újraformálásával (pl. hiányzó görbület képzése), fölötte a bőrseb zárásával és ezen új forma rögzítésével érik el. Műtét után a felhelyezett kötéssel helyi érzéstelenítés esetén haza lehet menni, altatás esetén egy éjszakát a klinikán szükséges tölteni.

Szoptatás és lógó mellek

A kevesebb és kevésbé látható heg érdekében végezhető egy bizonyos típusú műtét.

Tovább a cikkhez >>

A kötés eltávolítása 7-10 nap múlva esedékes, ekkor történik a varratszedés is. A kötés eltávolítása után még 6 hétig éjszakára a füleket le kell kötni, hidegtől ajánlatos óvni. Mindenféle traumától óvni kell a fülkagylót (pl. olyan sportok űzése, melynek során a fülkagylót erőbehatás érheti) 2 hónapig.

A műtétnek a szokásos műtéti szövődményei (vérzés, gyulladás) lehetnek, ám ezek a gyakorlatban rendkívül ritkán fordulnak elő. Nagyon ritkán előfordul az újonnan megformált görbület újbóli elsimulása idővel, mely ismételt műtéttel sikerrel korrigálható.

Kapcsolódó cikkek: Kapcsolódó információk

Cikkek

A plasztikai sebész: stratéga
Tanácsok ajakfeltöltés után
Ha nem megy a fogyás!
A szoptatás és lógó mellek II.
Dr. Bujdosó Mihály bemutatkozik

       

Események

Fülakupunktúrás addiktológus képzés (Blended learning)

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS