Hírlevél feliratkozás
Szépség

Fejmasszázs: mire jó?

fej, masszázs, fejmasszázs, kobakmasszázs

A fejbőrünk tele van akupresszúrás pontokkal, amelyek átmasszírozása a gondolkodást, az agyműködést serkenti.

Megoszlanak a vélemények a fejmasszázzsal kapcsolatban. Sokan óva intenek tőle, mások pedig kifejezetten hasznosnak és egészségesnek tartják, ha például minden hajmosás után egy kellemes fejmasszázst végzünk el magunkon. Egészen biztos, hogy a fejbőrnek semmi bántódása nem esik. Sok elmélet pedig igazolta erotikus hatását, elsősorban nőknél.

A fejmasszázs negatívumaifejmasszázs

A zsírosodásra hajlamos emberek tapasztalata, hogy a gyakori fejbőrmasszázs gyorsabb zsírosodáshoz vezet. Ennek oka, hogy a faggyúmirigyek faggyútermelése fokozódik a fejmasszázs gyakoriságával. Persze ugyanolyan indok lehet erre piszkos, izzadt kéz, mely a fejünket masszírozza, és amitől hajunk hamarabb lesz zsírosabb. Szervezetünk azonban ilyen esetekben is kiválóan alkalmazkodik, mert akik rendszeresen végeznek fejmasszázst, azok egy rövid, fokozottabb faggyútermelődés után azt tapasztalják, hogy az egyensúly helyreáll, és problémájuk megszűnik.

A masszázs menete

A folyamathoz elég, ha csak az ujjbegyek szilárd nyomásával, körkörös mozgással átmasszírozzuk a fejbőrt. Nem helyes, a fejbőrt erősen nyomorgatva dörzsölni, főleg a hajszálat ne tegyük ki ilyen hatásoknak. Elegendő, ha két hüvelyujjunkat a halánték felett a fejre illesztve a többi ujjunk begyével a könnyedén mozgatjuk a fejbőrt a koponyacsonton.

Fejbőrmasszázs hajtípusokra lebontva

Zsíros, vékony szálú haj

A hajat a szokásos samponunkkal mossuk meg, majd valamilyen balzsam, vagy hajszeszes, vagy citromos öblítés után kezeljük. Az ecetes vagy citromos öblítés egyszerű, fél liter vízbe öntsünk négy evőkanál gyümölcsecetet vagy egy egész citrom levét, a rostokat és a magvakat hagyjuk ki a folyamatból, majd dörzsöljük át vele a hajkoronát, majd jöhet a kényeztető fejmasszázs.  Az ecetet vagy a hajszeszt nem fontos feltétlenül kiöblítenünk, de a hajmosást érdemes egy balzsamos kezeléssel zárni.

Száraz, töredező haj

A szokásos sampon használata után, egy teáskanálnyi olíva olajt, vagy más erre a célra készült olajt, a kettéválasztott hajunkon a választék mentén a homloktól a tarkó irányába masszírozzuk végig a fejbőrön. Az olajt miután néhány percig a fejbőrön hagytuk, samponos vízzel mossuk le.

Normál haj

A normál hajú egyéneknél elegendő a megszokott hajbalzsamot átmasszírozni a hajon majd leöblíteni. A normál hajú emberek fejbőrét is érdemes néha egy gyümölcsös kondicionálással kényeztetni, de általában elegendő számukra a samponokban és balzsamokban rejlő hatóanyag.

Kopaszodó férfiak, figyelem!

Az ilyen típusú fejbőr ápolása esetén még fontosabb szerephez jut a fejmasszázs, mint máskor. A hajhagymák jó vérellátása ugyanis serkenti a hajszálak tartósságát a fejbőrben, így a kopaszodás részben késleltethető, és vannak esetek, amikor a kopaszodás meg is áll.

(gabro)

Kapcsolódó cikkek:Kapcsolódó információk

Cikkek

Öngyógyítás masszázzsal I.
Tanácsok bőrünk szépségéért!
A nyak és a dekoltázs ápolása
Depresszió és shiatsu
Felavattuk az Almamag-Hidat!

       

Események

Shiatsu Masszázs tanfolyam
Alternatív mozgás és masszázsterápia (Blended learning)
Esőcsepp masszázs bemutató
Ájurvédikus masszázstanfolyam
Alternatív mozgás és masszázsterápia képzés távoktatásban

Szakértők

D Center Fitness Életmód Club
Aerobic, Fitness, Cardio, Masszázs, Konditerem

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS