Hírlevél feliratkozás
Szépség

A masszázs fajtái II.

masszázs, nyirokrendszer, cellulitis, narancsbőr

Csak kevesen tudják kiválasztani a többtucatnyi masszázstípus közül a számukra legideálisabbat.

A masszázs a legrégebbi gyógymódok egyike, több ezer éves kultúrák maradandó vívmánya. Mégis, kellő háttérismeret hiányában csak kevesen tudják kiválasztani a többtucatnyi masszázstípus közül a számukra legideálisabbat.

Aromamasszázs
 
Lazító, stresszoldó testmasszázs, amihez a páciens aktuális állapotához igazodva különböző aromájú illóolajokat is felhasználnak. Nagyon jól feltölti az energiáinkat, oldja a stresszt.

Cellulitmasszázs
A cellulit a test kényesebb részein (felkar, combok, fenék) alakulhat ki, amikor a nyirokrendszer elégtelen működése miatt felgyülemlenek a zsírsejtek, és az egyre nehezedő súly hatására a kollagénrostok és az elasztinszálak már nem tudják jól megtartani a bőr szöveteit, így azok kitüremkednek. A masszázs során ezeket a bőr alatti, a kötőszövetekben felgyülemlett zsírsejteket, lerakódó salakanyagokat oldják fel erőteljes mozdulatokkal. A kezelés hatására fokozódik a nyirok- és vérkeringés, és a szervezetből kiürülnek a méreganyagok. . A masszázs hatását speciális krémekkel fokozzák, ez táplálja és vitaminokkal látja el a bőrt.

La-Stone masszázs
A masszázs és relaxáció élményét a test különböző energetikai pontjaira helyezett, csiszolt láva- és márványkövek adják. Az egyiket felmelegítve, a másikat lehűtve helyezik ezekre a pontokra. A meleg köveket a gerinc mentén elhelyezve rakják fel, hogy azokkal a csakrákat energetizálják, illetve az izomzat különböző pontjaira, hogy azokat ellazítsák. A hideg márványkövekkel elsősorban sportsérüléseket kezelnek. A kettő kombinációja kedvezően hat a hőszabályozásra és a keringési rendszerre. A La-Stone technika kiválóan alkalmas krónikus reumatikus betegség, emésztőrendszeri betegségek kiegészítő kezelésére.

Nyirokdrenázs masszázs

A kezelés általában a nyaknál kezdődik, majd a karon, a mellen, a hason, a tarkón és a háton folytatódik. A ritmikus, gyengéd, körkörös nyomó-simító mozdulatok hatására kellemesen ellazul a test. Ezzel az eljárással a duzzanatokat, az ödémát szabályosan kimasszírozzák. Rendszeres alkalmazása gyorsítja a sejtek és a szövetek regenerálódását, serkenti az immunrendszert, a nyirokáramlás felélénkül, és intenzívebbé teszi a salakanyag kiválasztását, szállítását.

Forrás: Természetes egészség magazin

 Kapcsolódó információk

Cikkek

Depresszió és shiatsu
Harc a narancsbőr ellen
Évszakváltás shiatsu-val
A kézmasszázs a vérnyomástól a fejfájásig
Öngyógyítás masszázzsal I.

       

Események

Alternatív mozgás és masszázsterápia képzés távoktatásban
Alternatív mozgás és masszázsterápia (Blended learning)
Esőcsepp masszázs bemutató
INGYENES EGÉSZSÉGNAP
Esőcsepp masszázs

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS