Hírlevél feliratkozás
Szépség

A masszázs fajtái II.

masszázs, nyirokrendszer, cellulitis, narancsbőr

Csak kevesen tudják kiválasztani a többtucatnyi masszázstípus közül a számukra legideálisabbat.

A masszázs a legrégebbi gyógymódok egyike, több ezer éves kultúrák maradandó vívmánya. Mégis, kellő háttérismeret hiányában csak kevesen tudják kiválasztani a többtucatnyi masszázstípus közül a számukra legideálisabbat.

Aromamasszázs
 
Lazító, stresszoldó testmasszázs, amihez a páciens aktuális állapotához igazodva különböző aromájú illóolajokat is felhasználnak. Nagyon jól feltölti az energiáinkat, oldja a stresszt.

Cellulitmasszázs
A cellulit a test kényesebb részein (felkar, combok, fenék) alakulhat ki, amikor a nyirokrendszer elégtelen működése miatt felgyülemlenek a zsírsejtek, és az egyre nehezedő súly hatására a kollagénrostok és az elasztinszálak már nem tudják jól megtartani a bőr szöveteit, így azok kitüremkednek. A masszázs során ezeket a bőr alatti, a kötőszövetekben felgyülemlett zsírsejteket, lerakódó salakanyagokat oldják fel erőteljes mozdulatokkal. A kezelés hatására fokozódik a nyirok- és vérkeringés, és a szervezetből kiürülnek a méreganyagok. . A masszázs hatását speciális krémekkel fokozzák, ez táplálja és vitaminokkal látja el a bőrt.

La-Stone masszázs
A masszázs és relaxáció élményét a test különböző energetikai pontjaira helyezett, csiszolt láva- és márványkövek adják. Az egyiket felmelegítve, a másikat lehűtve helyezik ezekre a pontokra. A meleg köveket a gerinc mentén elhelyezve rakják fel, hogy azokkal a csakrákat energetizálják, illetve az izomzat különböző pontjaira, hogy azokat ellazítsák. A hideg márványkövekkel elsősorban sportsérüléseket kezelnek. A kettő kombinációja kedvezően hat a hőszabályozásra és a keringési rendszerre. A La-Stone technika kiválóan alkalmas krónikus reumatikus betegség, emésztőrendszeri betegségek kiegészítő kezelésére.

Nyirokdrenázs masszázs

A kezelés általában a nyaknál kezdődik, majd a karon, a mellen, a hason, a tarkón és a háton folytatódik. A ritmikus, gyengéd, körkörös nyomó-simító mozdulatok hatására kellemesen ellazul a test. Ezzel az eljárással a duzzanatokat, az ödémát szabályosan kimasszírozzák. Rendszeres alkalmazása gyorsítja a sejtek és a szövetek regenerálódását, serkenti az immunrendszert, a nyirokáramlás felélénkül, és intenzívebbé teszi a salakanyag kiválasztását, szállítását.

Forrás: Természetes egészség magazin

 Kapcsolódó információk

Cikkek

A végleges fogyás felé
Harc a narancsbőr ellen
A thai masszázs hatása
Fejmasszázs: mire jó?
Lelki békénk egy kőben rejlik

       

Események

Egészség-péntek
Esőcsepp masszázs
Esőcsepp masszázs bemutató
INGYENES EGÉSZSÉGNAP
Ájurvédikus masszázstanfolyam

Szakértők

D Center Fitness Életmód Club
Aerobic, Fitness, Cardio, Masszázs, Konditerem

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS