Mi mindenre jó a hűtős furgon?

Mi az a hűtős furgon?

Magamtól valószínűleg sose jutott volna eszembe, hogy hűtős furgont béreljek olyan viszonylag kicsi rendezvényekre, amelyeket a diákoknak szervezünk. Ráadásul a hűtős autóról elsőre nem egy furgon jutna eszembe, hanem egy fagyis kocsi, gyógyszerszállító vagy éttermi beszállító. Magánszemélyként ritkán van szüksége az embernek ilyen szolgáltatásra, hiszen minden romlandó, hűteni való dolgot hűtőben és fagyasztóban tárol. De mi a helyzet akkor, ha ezekre a dolgokra olyan helyen van szükség, ami szabadtéri? A hűtést a sütemények és fagylaltok miatt meg kell oldani és nem lehet mindig a szülőket nyakába akasztani mindent.

 

Hűtős furgon iskolai eseményekre?

A hűtős furgon gondolata először megosztó fogadtatásban részesült a testület ülésénél. Egy kis falu kicsiny általános iskolájában dolgozom és a rendezvényszervezési feladatok általában az én nyakamban landolnak. Kollegáim tudják, hogy szívesen foglalkozom ezekkel, mert szeretem látni az örömöt a gyerkőcök arcán, amikor valami iskolához köthető dolgot élnek meg és az nem a tanulás. Ezekre az alkalmakra a közösségépítés miatt is szükség van. Ezek a rendezvények megállók a tanulmányaik alatt, amikor kikapcsolódhatnak és együtt lehetnek. És az iskola sem mumusként jelenik meg előttük.

A rendezvények megszervezésénél a legnagyobb kihívást az étel és ital tárolása szokta jelenteni. Ha az esemény helyben, az iskolában történik, a helyi kapacitásokat meghaladja a sok beszerzett árú tárolása. Ha pedig kihelyezett dologról van szó, akkor a mozgásterünk még kisebb, ezért az utóbbi években hosszasan ment a mustra arról, hogy tudnánk költséghatékonyan kezelni a helyzetet. A szabadtéri programok népszerűbbek, a gyerekek szívesen jönnek a közeli mezőre, erdőszélre ki, játszani, azonban a közelben nincs se közért, se más élelmiszerbolt, és egyébként is hozzátartozik a naphoz az, hogy ezeket mi biztosítjuk a gyerekeknek.

Egy lakodalmas ismerősöm állt elő azzal a javaslattal egy kötetlen beszélgetés során, hogy béreljünk hűtős furgont, amiben tárolhatjuk a romlandó dolgokat és hidegen tarthatjuk az italokat. Ő már évek óta ugyanazzal a vállalattal dolgozik együtt és ár-érték arányban is elégedett a szolgálatással. Tapasztalatát velem is megosztotta. Például azt, mire figyeljünk, ha hűtős furgon bérlésére adjuk a fejünket.

 

Mire figyeljünk hűtős furgon bérlésekor?

A furgonoknál nagy a mellébeszélés – hívta fel a figyelmemet erre. Figyelni kell a jelekre, ha nem akarunk rosszul járni. Az ismerősömnek köszönhetően egy rossz üzletet is sikerült elkerülnünk, ugyanis a furgon, amelyet ajánlottak belül foltos volt és vizesedett. Ezek pedig arra utaltak, hogy a furgon hűtőterének nem megfelelő a szigetelése, ami jelentős hűs-szökéssel jár. Őszintén szólva, engem a furgon műszaki állapota sem vett le a lábamról. Tíz éve van jogosítványom és a férjem fuvarozó, tehát láttam már egy-két járművet, és van egy hozzávetőleges elképzelésem arról, hogyan néz ki egy jó állapotú darab. Ez sajnos nem tűnt megbízhatónak. Mellesleg a raktér is túl nagy volt. Tudom, a probléma az ellenkezője szokott lenni, ebben az esetben azonban a bérleti költségeket is megdobta.

Sajnálom, hogy az első próbálkozásunk kudarcba fulladt. Arra kétségtelenül jó volt, hogy megtapasztaljuk, nem mindig a legkedvezőbb ajánlattal járunk jól. A hűtős furgon bérlés végül jó irányt vett egy ajánlásnak köszönhetően.

 

Mik a tapasztalataink a hűtős furgon bérlésével?

A mérete miatt a furgonhoz elegendő volt a B kategóriás jogosítvány. Praktikus volt és nagy segítség, hogy a főzéshez minden dolgok hidege tudtunk tartani, és attól sem kellett félnünk, hogy a jégkrémek elolvadnak, mire kioszthatnánk őket. A gyerekek is ihattak hűtött üdítőt a koranyári melegben. A fantáziájukat is megmozgatta a nagy dobozos autó. Egy pár órára a várfoglalós játék középpontjává is vált.