Hírlevél feliratkozás
Mozgás

Intimtorna ABC - I.

intim torna, torna, Bogdán Magdi

Napjainkban már egyre többen tisztában vannak azzal, hogy mit takar az "intim torna" fogalma, de biztosan akadnak olyanok is, akiknek ezt hallva elszabadul a fantáziájuk.

Szerző

Bogdán Magdi
intim torna tréner

Képzeletben valami „lepedőakrobatikára” gondolnak, mások meg oda sem mernek figyelni, nehogy valaki azt gondolja, hogy esetleg neki is szüksége lehet ilyesféle ismeretre, mert nála minden rendben van ezen a téren is.

Az intim szó hallatán még mindig legtöbbször tabu témák jutnak az eszünkbe. Pedig tabu témák nem léteznek, azt csak magunknak tudjuk kialakítani a lelki beállítottságunkkal és szemérmességünkkel. Ha tisztázzuk az intim szó jelentését, akkor nem is olyan riasztó ennek a szónak a hangzása, azaz akkor már nem is fantáziálunk, és nem hárítjuk magunktól el ennek ismeretét és merünk beszélni róla.

Az önmagunk intim szférája, azaz intimitásunk – saját személyiségünk, amely meghatározza egész lényünket. Még azt is például, hogy hogyan fogunk valakivel kezet, hogyan mutatkozunk be. Mennyire engedjük magunkhoz közel, vagyis mennyire engedjük közel intim szféránkhoz, vagy mennyire tartjuk magunktól távol. Például: ha nyújtott kézzel fogok valakivel kezet, akkor nem engedem magamhoz közel, viszont ha hajlított karral nyújtom a kezem, akkor sokkal közelebb engedem magamhoz, esetleg hamarabb a bizalmamba fogadom, így már el is árultam néhány mozzanatot saját személyiségemből. Nem mindegy!

Az, hogy személyiségünk milyen lesz az életünk során, az a napi szokásainkból alakul ki. Napi szokásaink egy részét tanuljuk az életünk során, gyerekkorunkból hozzuk magunkkal, mintaként örököljük. Másik részét magunknak alakítjuk ki, személyiségünkből adódik. Például: ha valaki gyerekkorától azt tanulta meg, hogy reggel ki az ágyból, az ébresztőóra csörgésére kiugorni frissen, fürgén – kapkodva, rohanva – nem inni és nem enni néhány nyugodt pillanatban, hanem elrohanni otthonról, ez neki mindennapi szokásává válik. Hozza magával gyerekkorból, mintaként örökölte és nagy valószínűség szerint felnőtt korára heves vérmérsékletű, temperamentumos személyiséggé válik, aki mindig rohan (nem biztos, de az esetek többségében). Sajnos talán nincs is tisztában vele, hogy mennyit vét önmaga ellen, azaz saját egészsége, alhasi lágy szervei és az altesti izmok megtartó ereje ellen. Ez, ha életünk során egyszer vagy kétszer fordul elő, akkor nincs nagy jelentősége, de ha napról-napra, évről-évre… Gondoljunk bele!

Most így visszajutottunk az „intim torna” jelentéséhez. Tehát az intim torna elsősorban az alhas egészségvédő programja, mely a medencefenéki izmok megerősítését és a lágy hasi szervek tudatos védelmét szolgálja. Ami csak azért intim, mert medencefenéki izomzatunk, azaz gátizomzatunk szemérmes helyen található.

A gátizomzat gyengeségéből adódó betegségeket szégyelljük, elrejtjük, nem beszélünk róla, azaz tabu témaként kezeljük. Pedig a megoldás az, ha a szégyenbetegségből adódó tüneteket nem takargatjuk, rejtegetjük és sodorjuk önmagunkat afelé, hogy a tünetek még tovább súlyosbodjanak. Ne várjuk meg, hogy szégyentünetek jelentkezzenek, vagy az esetleges jelzésük vagy meglétük esetén tovább súlyosbodhassanak és szégyenbetegség fejlődjön ki.

Az intim torna tanfolyamon résztvevők olyan egészséget támogató ismereteket és gyakorlati segítséget kapnak, melyek hozzásegítenek a szégyenbetegségek megelőzéséhez, vagy esetleges meglétüknél a szakszerű kezeléséhez. Csak mi magunk tudjuk megvédeni magunkat és leküzdeni szemérmességünket!

Tiszteljük a testünket, segítsük az egészséges élet helyreállításában, hogy ne akadályozzon minket szabadságunk megélésében. (A következő rész tartalma: Az intim torna a „szégyenbetegségek” leküzdésének szolgálatában.)


Írta: Bogdán Magdi
szakokleveles intim torna tréner /KIT/Kapcsolódó információk

Cikkek

Preventív gerinctorna
Az inkontinencia gyógyítható!
Dicsőség neked, ó pilates!
Titkos izmok: intim torna
A "szégyenbetegségek" margójára

       

Események

Női KRISTON INTIM TORNA Ÿ tanfolyam - Kismamatréning
Női KRISTON INTIM TORNA Ÿ tanfolyam - Női csoport (3x4óra)
Női KRISTON INTIM TORNA Ÿ tanfolyam - Női csoport (3x4óra)
női intimtorna
Ingyenes gerinc-suli

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS