Hírlevél feliratkozás
Mozgás

Lógással a hát- és derékfájás ellen

gerinc, gerinckezelés, gerinckímélő torna, izmok, izom, derékfájás, hátfájás

Kíméletes módszer, amivel az ember a saját testének súlyát használja húzóerőként.

Szerző

Konziliné Rácz Erika
gyógymasszőr

A hátfájás sok-sok ember életét kíséri végig. A különböző gerinctáji panaszok: gerincferdülés, gerincsérv, meszesedések, kopások, csigolyacsúszások, lumbágó kellemetlen hosszantartó fájdalmakat okoznak, ezáltal megkeserítik az egyén életét.

Mindezek oka lehet a hanyag testtartás, a mozgásszegény életmód, az egész napos álló- vagy ülőmunka, esetleg egy rosszul beállított szék vagy asztal. Ha ezekre nem figyelünk kellően oda, sajnos a kor előre menetelével a probléma egyre súlyosabb lehet.A súlyfürdő kezeléseknél alkalmazott gerincnyújtás módszerét használja a GRAVITÁCIÓS NYÚJTÓPAD, mely a gravitáció erejével segít tehermentesíteni a gerincoszlopot. Napi rendszeres használatával megszüntethetőek a fájdalmak. Egy kezelés 5-20 percig tart. A dőlésszög, a kezelés hossza és gyakorisága mindig az egyén állapotától függ, a fokozatosság elvét betartva!

A módszer igen kíméletes, mivel a test saját súlyát használja húzóerőként. Már az első alkalom után érezhető jótékony hatása. Rendszeres használatával nem csak a tünetek csökkenek, hanem nagyfokú állapotbeli javulás érhető el. Minél mélyebbre kerül a fejrész, annál intenzívebb a nyújtás hatása. Használata egyszerű: az egyén álló pozícióban, rögzített bokával fokozatosan billen fejjel lefelé. A gerincoszlopot ekkor nem terheli nyomás, így képes ellazulni. Az izmok megnyúlnak.

A nyújtás következtében kialakult húzóhatás a gerinc csigolyáit eltávolítja egymástól, vákuumhatás keletkezik a porckorongok belsejében, ami visszahúzza a kitüremkedéseket az egészséges állapot irányába. A gerincnyújtás következtében a csigolyatest belsejébe áramlik a folyadék, amitől rugalmassá válik. A kezelés tulajdonképpen egyfajta fájdalommentes relaxáció, mely során mindvégig egy jóleső kellemes érzete van az embernek. A vérkeringés fokozódik, ezáltal az egész test felfrissül!Kapcsolódó információk

Cikkek

Progresszív relaxáció
Amataiso - mesterien
A harmonikus mozgás
A lustaság fél egészség?
Mozogj - hogy élj!

       

Események

Ingyenes gerinc-suli

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS